Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža komanda veic pārrunas par pazīstama ārzemju trenera piesaisti

Rolands Eliņš

Brieža komanda veic pārrunas par pazīstama ārzemju trenera piesaisti
Dmitrijs Šiholajs un Mairis Briedis
Foto: Mārtiņš Zilgalvis/f64

Pašlaik tiek veiktas pārrunas par labi zināma ASV vai Anglijas trenera iesaistīšanos Latvijas labākā boksera Maira Brieža komandā, aģentūrai LETA atklāja sportista pārstāvis Raimonds Zeps.

Jau ziņots, ka 33 gadus vecais Briedis arī nākamajā sezonā startēs Pasaules boksa supersērijā, sacenšoties sev ierastajā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem). Latvieša pretinieks ceturtdaļfinālā būs Vācijas pārstāvis Noels Gevors, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans, bet paredzams, ka cīņa varētu notikt novembrī.

"Sākumā nebija vispār skaidrības, vai šajā svara kategorijā būs arī otrā sezona. Tiklīdz tika pieņemts lēmums, supersērijas rīkotāji vērsās pie mums, piedāvājot vietu turnīrā, kā arī teica, ka Mairis būs izlikts ar pirmo vai otro numuru," izteicās Zeps.

Turnīrā gaidāmajā sezonā nepiedalīsies Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu turētājs Oleksandrs Usiks no Ukrainas, kuram novembrī gaidāma cīņa pret britu Toniju Beljū.

"Sākotnējais supersērijas plāns bija saglabāt visus pusfinālistus un piesaistīt bokserus, kas ir obligātie pretendenti katrā no versijām vai arī vienkārši daudzsološi cīkstoņi. Bija skaidrs, ka atkal veidojas turnīrs, kur gada garumā būs iesaistīti visi labākie šīs svara kategorijas bokseri," teica Zeps. "Mairim ir vēlme uzvarēt finālā. Savulaik "Bigger's Better" komercsacensībās viņš arī uzvarēja tikai ar otro piegājienu. Mairī ir vēlme izdarīt visu, lai šajā turnīrā uzvarētu."

Sākotnēji bija plānots, ka supersērijā piedalīsies arī iepriekšējās sezonas finālā Usikam zaudējušais krievs Murats Gasijevs, tomēr veselības problēmu dēļ viņš nestartēs. Tiesa, pastāv varbūtība, ka viņš varētu būt rezervists kādā no nākamajām turnīra kārtām.

Pagaidām supersērijai nav piesaistīta neviena čempiona josta, tomēr nav izslēgts, ka beigās cīņas par tām tiks aizvadītas. Prognozējams, ka Usiks pēc dueļa ar Beljū pāries uz smagsvariem, kamēr pašam britam tā pat uzvaras izcīnīšanas gadījumā būs pēdējā cīņa karjerā.

"Supersērijas bokseri tika atlasīti, sadarbojoties ar visām četrām organizācijām, tāpēc šogad nebija drafta ceremonijas. Organizācijas norādīja, kādus pretiniekus vēlas redzēt cīnāmies savā starpā ar domu, ka jostas pēc Usika un Beljū dueļa varētu piesaistīt attiecīgajiem pāriem," atklāja Zeps.

Zeps arī norādīja, ka Briedis šobrīd ir uzsācis gatavošanos supersērijas pirmajai cīņai, bet boksera komandā gaidāms pastiprinājums.

"Šobrīd risinās sarunas ar skaļiem vārdiem boksa pasaulē, kuri varētu iesaistīties treneru komandā. Speciālisti nāk no ASV un Anglijas, bet mums vajadzīgs viens treneris," sacīja Zeps, kurš piebilda, ka iepriekšējais treneris Dmitrijs Šiholajs paliek komandā.

Tuvāko pāris nedēļu laikā jābūt skaidrībai, kur un kad notiks Brieža cīņa supersērijas ceturtdaļfinālā.

Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu. Iepriekšējo dueli latvietis aizvadīja jūlijā, pārliecinoši pēc punktiem uzvarot francūzi Brandonu Delorjē.

Tikmēr Gevors, kuram ir armēņu izcelsme, karjeras laikā 24 cīņās izcīnījis 23 uzvaras, desmit no tām gūstot ar nokautu.

Abi bokseri sacentīsies pirmā smagā svara kategorijā. Briedis šajā svara kategorijā izlikts ar pirmo numuru. Ja iepriekšējā sezonā izsētie bokseri varēja paši izvēlēties sev pretiniekus no pārējiem dalībniekiem, tad šoreiz supersērijas rīkotāji paši izlēmuši ceturtdaļfināla pārus.

Ar otro numuru turnīrā izlikts kubietis Juniers Dortikoss, kurš spēkosies ar poli Mateušu Masterņaku, trešais numurs ticis Polijas bokserim Kšištofam Glovackim, kuram pretī stāsies krievs Maksims Vlasovs, bet ceturtais numurs iedalīts Krievijas pārstāvim Ruslanam Faiferam, kuram gaidāma cīņa ar amerikāni Endrū Tabiti.

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 39 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-08-31 14:12, pirms 6 gadiem
kas tur Briedim ar to traumu? Tad nevajadzēs operāciju?

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 14:21, pirms 6 gadiem
Spriežot pēc šodienas Instagram bildes noteikti vajag kko pamainīt. Savādāk, ja nebūtu tas bicītis nemaz nepateiktu, ka top pasaules bokseris haha https://www.instagram.com/p/BnIhdL0...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-31 14:26, pirms 6 gadiem
kas ar to traumu? Pīle pirms iepriekšējās cīņas, lai attaisnotos par negatavību cīņai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-31 14:35, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Pamatigi uzedies! Ko vini dara, ka uz cinam ir tik izteikti gatavi ar izteiktu presiti, bet pec cinas parastais latvietis, jo sagatavosanas posmi ir samera isi, 2-3 menesi.
Pēdējās nedēļas ēd tikai vitamīnus. To jau visi stāstījuši, ka pēdējās nedēļās ir tāda diēta, ka žopa. Jānomet ~10% svara. Ne par velti Usiks uzreiz uz kebabu aizbrauca pēc cīņas Rīgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-31 14:42, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Ja neesi edis nav speka ari treneties. Cik kalorijas aptuveni vini uznem tajas pedejas nedelas?
Neesmu zinošs šajā jomā, tikai atstātu to, kas ir dzirdēts bokseru intervijās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-08-31 15:50, pirms 6 gadiem
Reaktiivais rakstīja: Spriežot pēc šodienas Instagram bildes noteikti vajag kko pamainīt. Savādāk, ja nebūtu tas bicītis nemaz nepateiktu, ka top pasaules bokseris haha https://www.instagram.com/p/BnIhdL0DdVU/?hl=en
Var redzēt, ka svaru zālei pat tuvu neesi bijis. Mairis cenšas atgriezties atpakaļ uz to brīdi, kad no viņa sitiena bija iemesls baidīties. Tādēļ arī dzen augšā masu, jeb muskuļus audzē. Muskuļus ar kaloriju deficītu uzaudzēt nevar. Bet ar kalorijām plusā loģiski, ka pieaugs arī vēderiņš. Ar tādu muskuļu masu, kāda ir Mairim liekos taukus nodzīt ir daudz vieglāk, kā ar maz kalorijām tos muskuļus uzaudzēt.
Iemet googlē tādu vārdiņu kā Bulk... nav ne jausmas, kā tas tulkojās. Bet šajā supersērijā kur nav tāda stila boksera kādā boksē Usiks - muskuļi un sitiena spēks noderēs vairāk, kā ātrums. Arī kopumā ja vien neplāno cīnīties pret Usiku, tad loģiskāk ir audzēt sitienu.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 16:06, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Atradu sadu gabalu: Mairis Briedis tievēšanas maratonu parasti sāk pāris nedēļas pirms cīņas, taču ir dzirdēts par amata brāļiem, kas no desmit kilogramiem atbrīvojas divu dienu laikā, latviešu bokseris gan to neatbalsta.

Recepte esot ļoti vienkārša - smagi treniņi un diēta. “No rīta es parasti ēdu putru, ātros ogļhidrātus, pusdienās rīsus ar vistu, svarīgi skatīties, ko tu ēd vakariņās, es ēdu salātus, bet ir jāskatās, ko tu dari, viss ir atkarīgs no sporta veida,” savā tievēšanas receptē dalījās Mairis Briedis.
Ir kas riskē boksā un cīņas sportos un mēģina nomest to svaru pāris dienās. Ir bijuši gadījumi kad risks neattaisnojas un atsakās nieres vai akna. Vai arī neiekļaujas svarā.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 16:09, pirms 6 gadiem
Cerams viss kārtībā ar veselību. Lai izdotas piesaistīt kādu labu treneri. Varbūt svaigas idejas un citāds skatījums var dot grūdienu uz nākamajām cīņām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:23, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Uzedisies un vajadzes atkal mest nost un visi muskuli ar taukiem nodegs, vai ne ta?
Anatomiju nedaudz derētu pastudēt, degošais muskuli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 16:41, pirms 6 gadiem
Dmitrijs Šiholajs nav šī līmeņa treneris. To varēja redzēt Brieža pēdējā cīņā.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 16:42, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Vai tad ar kaloriju deficitu kopa ar taukiem nedegs nost ari muskuli?
Nē, nedegs gan. Tauki ir enerģijas avots, muskulis ir gala rezultāts tā ļoti vienkāršoti runājot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 16:48, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Tas, ka cilvekam tievejot, zaudejot svaru, kopa ar taukiem deg nost ari muskuli, ir visparzinams fakts ari bez pastiprinatam anatomijas zinasanam, tapec neredzu par ko te jasmejas
Teikšu godīgi, ka man jau ļoti daudz kas piemirsies no fizioloģijas, ko mācījos kādus 4 gadus atpakaļ, tāpēc bez zinību atsvaidzināšanai varu arī visādas muļķības sarunāt (tāpēc arī to nedarīšu), bet vienu diezgan droši ņemos apgalvot, ka muskuļi nedeg, jā, muskuļa šūnas saraujas jeb kļūst mazākas, ja tās netiek izmantotas, bet diez vai sportista diēta izslēdz treniņa procesu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 16:50, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Tad kapec visi kas tieve, pec procesa saka, ka zaudejusi ari dalu muskulu masas? Vini laikam neko nesaprot
Viena lieta ir tievēt tikai ar uzturu, pavisam cita ir ēst pareizi un svīst svaru zālē.
Slēpts komentārs: aleksandrs_roznovs_3609137
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 18:02, pirms 6 gadiem
Pēc suškas muskuļu masa samazināsies, tas ir neizbēgami. Mērķis ir to samazinājumu pataisīt pēc iespējas mazāku.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 18:15, pirms 6 gadiem
Bez Kleina nekas vairs nebūs...jau pirmajā cīņā dabūs pa ausīm!

  -3 [+] [-]

, 2018-08-31 19:57, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Kluda bija atlaist Kleinu
Kleinu neatlaida viņš pats aizgāja, jo nemaksāja naudu par darbu.

     [+] [-]

, 2018-08-31 20:18, pirms 6 gadiem
Vajag Sandi Kleinu atpakalj komandaa.
Kaut nu Briedis attaptos un izdariitu pareizo leemumu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-31 20:37, pirms 6 gadiem
VoldinshGB rakstīja: Uzedisies un vajadzes atkal mest nost un visi muskuli ar taukiem nodegs, vai ne ta?
Kāds procents jau noteikti. Bet uzņemot pietiekami daudz proteīna un turpinot trenēties lielākā daļa jau paliks.

     [+] [-]

, 2018-08-31 20:59, pirms 6 gadiem
Priekš Maira nekas nevar būt labāks par Sandis Kleinu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-08-31 21:10, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Var redzēt, ka svaru zālei pat tuvu neesi bijis. Mairis cenšas atgriezties atpakaļ uz to brīdi, kad no viņa sitiena bija iemesls baidīties. Tādēļ arī dzen augšā masu, jeb muskuļus audzē. Muskuļus ar kaloriju deficītu uzaudzēt nevar. Bet ar kalorijām plusā loģiski, ka pieaugs arī vēderiņš. Ar tādu muskuļu masu, kāda ir Mairim liekos taukus nodzīt ir daudz vieglāk, kā ar maz kalorijām tos muskuļus uzaudzēt.
Iemet googlē tādu vārdiņu kā Bulk... nav ne jausmas, kā tas tulkojās. Bet šajā supersērijā kur nav tāda stila boksera kādā boksē Usiks - muskuļi un sitiena spēks noderēs vairāk, kā ātrums. Arī kopumā ja vien neplāno cīnīties pret Usiku, tad loģiskāk ir audzēt sitienu.
Var redzēt,ka tu kādas 3 reizes esi bijis svaru zālē, bet boks tev ir melna bilde. Iedzer alińu piekdiena taču ))

     [+] [-]

, 2018-08-31 22:39, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Neesmu zinošs šajā jomā, tikai atstātu to, kas ir dzirdēts bokseru intervijās.
Da tu vispār nevienā jomā neesi īpaši zinošs. Operācija sen jau uztaisīta, muļķa desa bļ

  +2 [+] [-]

, 2018-08-31 22:47, pirms 6 gadiem
kūdra rakstīja: Kleinu neatlaida viņš pats aizgāja, jo nemaksāja naudu par darbu.
Pagāja malā pats, bet ne dēļ algas gan.
1 2 39 komentāri