Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksere Boķe iekļūst Eiropas junioru čempionāta finālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Boksere Boķe iekļūst Eiropas junioru čempionāta finālā
Nikolina Boķe (pa kreisi) pēc Eiropas junioru čempionāta fināla sasniegšanas. Foto no I. Žilinska Facebook profila

Latvijas jaunā boksere Nikolina Boķe ceturtdien iekļuva Eiropas junioru (U17) čempionāta finālā un sestdien aizvadīs cīņu par zelta medaļu.

Meiteņu sacensībās svara kategorijā līdz 54 kilogramiem Boķe pusfināla duelī ar 5-0 pēc punktiem ļoti pārliecinoši uzveica Polijas bokseri Nikolu Primačenko. Trīs no tiesnešiem Boķei pat deva uzvaru ar rezultātu 30:25, kamēr divi pārējie nedaudz mazāk pārliecinoši.

Līdz ar to sestdien turnīra finālā Boķe spēkosies ar Lianu Tarasjanu no Krievijas.

Kā vēstīts, Boķei bija veiksmīga izloze un viņa automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet cīņā par vietu pusfinālā jaunā Latvijas boksere pēc punktiem ar 5-0 pieveica Zviedrijas pārstāvi Zēru Milli - trīs no tiesnešiem Boķei deva uzvaru ar rezultātu 30:27, bet divi ar 29:28.

Puišu turnīrā ceturtdaļfinālā svara kategorijā līdz 54 kilogramiem strīdīgā cīņā zaudējumu piedzīvoja Latvijas sportists Matvejs Prokudins, kurš pēc punktiem ar 2-3 piekāpās Adrianam Florinam Predam. Kā no Rumānijas ziņoja Latvijas komandas treneris Iļja Žilinskis, Prokudins bija pelnījis uzvaru, bet tiesneši panākumu izlēma atdot vietējam sportistam.

Pirms tam sestdien pirmajā kārtā Latvijas bokseris ar 5-0 uzvarēja arī slovāku Samuelu Horvatu, bet dienu vēlāk tikpat droši pārspēja arī Davidu Galacu no Horvātijas.

Trešais Latvijas pārstāvis Edgars Kundičs svara kategorijā līdz 52 kilogramiem jau pirmās kārtas duelī sestdien ar 0-5 piekāpās baltkrievam Uladzislavam Valasjukam.