Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Povetkins izrādās "tīrs", promouters draud ar tiesu darbiem

Povetkins izrādās "tīrs", promouters draud ar tiesu darbiem
Aleksandrs Povetkins
Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Slavenais krievu bokseris Aleksandrs Povetkins jaunākajos dopinga testos ir "tīrs", līdz ar to pret nomelnotājiem tiks iesniegti prasības pieteikumi tiesā, šodien norāda sportista promouters.

Kā jau ziņots, 21. maijā Maskavā bija ieplānots smagsvaru boksa mačs starp amerikāni Deonteju Vailderu (36-0, 35KO) un krievu Aleksandru Povetkinu (30-1, 22KO). Īsi pirms cīņas parādījās informācija, ka Povetkina dopinga provē konstatēts meldonijs. Krievu sportista pomouters Anderjs Rjabinskis norādīja, ka minētā preparāta daudzums ir pieļaujamā līmenī, tomēr cīņa tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Publiskajā telpā parādījās bravūrīgi teksti par dopinga lietotāju. Savukārt šodien krieva promouters paziņoja, ka jaunākie oficiālie dopinga testi rāda, ka Povetkins ir "tīrs".

"Nāksies atvainoties! Visiem pēc kārtas. Amerikā šajā ziņā ir stingri. Un būs jāmaksā. Daudz. Šodien sākam gatavot prasības pieteikumus par goda un cieņas aizskārumu," informē Povetkina pārstāvis Andrejs Rjabinskis. "Tagad būs globāli tiesas procesi ar visiem pēc kārtas. Tiem, kuri par mums runāja nepatīkamas lietas, būs publiski jāatvainojas. Vēlos tikties ar viņiem tiesā, lai samaksā par saviem vārdiem. Runa ir ne tikai par Vaildera komandu, bet arī par daudziem žurnālistiem un slaveniem izdevumiem, kuri bez pierādījumiem rakstīja par mums nepatīkamas lietas. Notikušo var nosaukt par sportista goda un reputācijas graušanu. Saša tika attēlots kā "krāpnieks", kurš lieto dopingu pa labi un pa kreisi. Par to visu mēs palūgsim atbildēt."

BoxRec.com veidotajā smagsvaru pasaules rangā Aleksandrs Povetkins kotējas 3. vietā, savukārt Deontejs Vailders atrodas 4. pozīcijā. Atgādinām, ka Povetkins arī paudis vēlmi piedalīties 2016. gada olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
rsport.ru


, 2016-05-31 17:12, pirms 8 gadiem
Krievi par mīkstajiem kļuvuši, uzmeta lūpu un tagad gaida atvainošanos. Ej ringā un pierādi savu godu!
, 2016-05-31 17:12, pirms 8 gadiem
Nopelnit vair vairak neka par paßu maçu
, 2016-05-31 17:18, pirms 8 gadiem
Vai Povetkins nav pārak augstu reitingā lai kvalificetos Rio?!
, 2016-05-31 17:21, pirms 8 gadiem
Ikvienam ir jāatbild par saviem vārdiem. Lai veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-05-31 18:04, pirms 8 gadiem
Goda un reputācijas graušana boksa aprindās jau sen kā normāla parādība

Kaut kā paldis visu šito esmu garām, bet ja jau preperāta daudzums bija pieļaujamā līmenī tad protams ka te kaut kas nav tīrs un ir iemesls tiesāties....
, 2016-05-31 18:19, pirms 8 gadiem
hantele rakstīja: Krievi par mīkstajiem kļuvuši, uzmeta lūpu un tagad gaida atvainošanos. Ej ringā un pierādi savu godu!
Man patīk šis Latviešu "cietais".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?