Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

IBF čempions izstājas no Supersērijas, WBSS tāpat izziņo pusfinālu un brīdina bokserus

Rolands Eliņš

IBF čempions izstājas no Supersērijas, WBSS tāpat izziņo pusfinālu un brīdina bokserus
Ivans Barančiks (pa labi) Supersērijas ceturtdaļfinālā. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pasaules boksa Supersērija (WBSS) beidzot sākusi ieviest skaidrību par otrās sezonas pusfinālu norisi, paziņojot par otrā vieglā svara kategorijas pusfināla starp Džošu Teiloru un Ivanu Barančiku datumu un laiku, proti, tas plānots 18. maijā Glāzgovā, Skotijā. Taču arī šis paziņojums sagaidīts ar jauniem jautājumiem, jo Barančika pārstāvji šodien paziņojuši, ka Baltkrievijas bokseris izstājies no Supersērijas. WBSS uz to atbildēja ar paziņojumu visiem bokseriem un viņu pārstāvjiem par noslēgto līgumu ievērošanu, brīdinot, ka izmantos visus pieejamos līdzekļus, lai nepieļautu pretējo.

WBSS pavasarī plāno aizvadīt sešas pusfinālu cīņas trīs svara kategorijās, ieskaitot Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņu. WBSS vairākkārt atlika pusfinālu izziņošanu, taču šodien sākusi šo procesu, pavēstot, ka Džoša Teilora (14-0) un IBF čempiona Ivana Barančika (19-0) pusfināls norisināsies 18. maijā Skotijā.

„Esam ļoti priecīgi, ka varēsim rīkot pēdējo gadu lielāko boksa notikumu Skotijā,” citēts Supersēriju rīkojošās organizācijas „Comosa AG” valdes priekšsēdētājs Kalle Zauerlands. „Tā būs ne tikai cīņa par pasaules čempionu tituliem, bet arī izcila iespēja bokseriem iekļūt Supersērijas finālā, kur tiks kronēts pasaules labākais otrā vieglā svara („Super lightweight)” kategorijas bokseris.”

WBSS vēsta, ka biļešu tirdzniecība sāksies pavisam drīz. WBSS paziņojumā minēts tikai viens pusfināls, lai gan iepriekš ārzemju mediji vēstīja par plāniem sešus pusfinālus izvietot trīs cīņu vakaros. Teorētiski gan iespējams, ka otrs visvieglākā svara kategorijas pusfināls vēlāk tiek pievienots Teilora un Barančika cīņas vakaram.

Taču arī šajā gadījumā, kad pusfināla datums un vieta beidzot izziņota, radušies jauni jautājumi Supersērijas virzienā, jo pirms WBSS paziņojuma lielākais Ziemeļamerikas medijs ESPN vēstīja, ka Barančiks nolēmis izstāties no Supersērijas, jo viņa komandai nav pārliecības, ka WBSS pēc pusfināla norēķināsies.

„Mēs pilnīgi noteikti izstājamies,” ESPN naktī uz 31. janvāri citēja Barančika menedžeri Deivu Makvoteru. „Ivanam bija plānots cīnīties ar Teiloru Skotijā maija beigās. Tādas runas bijām dzirdējuši, taču neviens no Supersērijas par to ar mums nebija runājis.”

Barančiks bija viens no Supersērijas pusfinālā iekļuvušajiem bokseriem, kuri bija publiski atklājuši, ka nav saņēmuši prēmiju par uzvaru. Barančiks par to izteicās krievu medijos jau decembrī, janvāra sākumā portālam Sportacentrs.com to pašu apliecināja arī poļu bokseris Kšištofs Glovackis, bet ESPN vēsta, ka aizkulisēs par Supersērijas nokavētajiem maksājumiem sūdzējušies vēl vairāki bokseri.

„Mēs saņēmām honorāru par ceturtdaļfinālu,” tagad apliecinājis Barančika menedžeris. „Taču mums tas bija jāgaida divi mēneši, turklāt, lai saņemtu Ivana nopelnīto prēmiju par uzvaru, mums bija jāpiedraud ar tiesāšanos.”

(Kamēr Barančiks savu prēmiju ir saņēmis, Glovackis to joprojām gaida, portālam Sportacentrs.com šodien vēlreiz apstiprināja poļu boksera menedžeris Tomašs Kačmarčiks: „Neesam saņēmuši vēl ne prēmiju, ne arī zinām kaut ko par cīņas ar Briedi datumu vai laiku. Tieši pirms stundas runāju ar Kšištofu, un tobrīd šajā ziņā vēl nekas nebija mainījies.”)

„Mums ir sajūta, ka Supersērija mums nesamaksās,” savu paskaidrojumu par izstāšanos turpināja Barančika menedžeris. „Viņi nevēlas vienoties par to, ka nauda tiek laicīgi nodota uzticamām trešajām personām, lai mēs būtu droši par tās saņemšanu. Mēs vispār neticam, ka pusfināla cīņa notiks, tādēļ uzskatām, ka šobrīd „dedzinām” Ivana karjeru – viņš Supersērijas dēļ tagad sēž bez cīņām. Esam ļoti sarūgtināti, jo ļoti vēlējāmies, lai šis turnīrs izdodas. Mūsu izstāšanās nav saistīta ar to, ka ir cits piedāvājums, taču esam droši, ka tādi sekos. Ivans tomēr ir IBF čempions.”

Makvoters nebūs pārsteigts, ja WBSS sūdzēsies tiesā par Barančika izstāšanos, taču viņam ir pārliecība par savu taisnību: „Domāju, ka tiesā uzvarēsim. Mēs esam cietusī puse un izturējāmies vairāk nekā godīgi. Viņi bija tie, kuri lauza līguma nosacījumus.”

Barančika promoters Amerikā ir pazīstamais Lū DiBella, kurš ESPN norādīja, ka pats nepiedalījās lēmuma pieņemšanā, taču atbalsta sava boksera lēmumu: „Viņš ir ļoti sarūgtināts par situāciju, un viņam ir vairāki pamati satraukties par savu dalību Supersērijā. Kā Ivana promouters es centos sazināties ar WBSS vadību, lai izrunātu sāpīgos jautājumus un sniegtu iespēju nogludināt konfliktu. Taču vairāki telefona zvani netika atbildēti, tāpat kā pagājušajā nedēļā nosūtītā vēstule.”

DiBella pārstāv arī Redžiju Progreisu, bokseri, kurš piedalīsies otrā Supersērijas pusfinālā šajā svara kategorijā, un promouters izteicās, ka arī viņa nākotne turnīrā ir uz jautājuma zīmes, taču šo lēmums pieņems Progreiss un viņa komanda.

Supersērija pēc pusfināla izziņošanas izplatīja vēl vienu paziņojumu, kurā tieši Barančika situāciju nepieminēja, taču veica atgādinājumu visiem Supersērijā iesaistītajiem: „Apliecinām, ka WBSS noslēgtie līgumi ir pilnībā droši, un WBSS ir apņēmusies panākt, lai tiek izpildītas visas saistības un lai nenotiktu saistību neievērošana, ar ko cīnīsies jebkurā laikā un visiem pieejama līdzekļiem. Šis paziņojums ir veltīts ne tikai visiem bokseriem, bet arī visiem promouteriem, aģentiem un menedžeriem, kā arī visām iesaistītajām trešajām personām, kuras cenšas iejaukties mūsu līgumus un turnīra organizēšanā.”

Supersērijas preses dienestā portālam Sportacentrs.com norādīja, ka WBSS komentārs par situāciju ir publicēts šodien, kamēr plašākus skaidrojumus būs iespējams saņemt drīzumā paredzētajās preses konferencēs, kurās piedalīsies Supersērijas vadība.

Izmantotie resursi:
https://worldboxingsuperseries.com/...
https://twitter.com/WBSuperSeries/s...
Ivan Baranchyk withdraws from World Boxing...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 17:17, pirms 5 gadiem
Bomži.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-31 17:30, pirms 5 gadiem
Sviests.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-31 17:34, pirms 5 gadiem
Atkal un atkal boksa darboņi uzvedas kā lētas tirgus bābas.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-31 17:59, pirms 5 gadiem
Kas tas par stulbumu? Ķip WBSS no savas puses līgumu var nepildīt (lasi - nemaksāt), bet bokseriem gan viss ir jāpilda.
Ja otro sezonu WBSS kaut kā izmocīs, tad trešā par 90% domāju, ka nebūs. Nav šis projekts ilglaicīgs.

     [+] [-]

, 2019-01-31 18:42, pirms 5 gadiem
Diemžēl varēsim aizmirst par absolūtajiem čempioniem, atkal būs katrai federācijai savs pasaules čempions.