Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

WBO trešdien rīkos noklausīšanos apelācijā par Brieža un Glovacka cīņu

WBO trešdien rīkos noklausīšanos apelācijā par Brieža un Glovacka cīņu
Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Pasaules boksa organizācijas (WBO) Apelāciju komisija trešdienas rītā klātienē uzklausīs poļu bokseri Kšištofu Glovacki, izskatot viņa puses iesniegto apelāciju par cīņu ar Mairi Briedi. Brieža menedžeris Raimonds Zeps šī procesa detaļas plašāk komentēt nevarēja, taču portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka Briedis pats uz noklausīšanos nedosies.

Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis savā „Twitter” profilā šovakar pavēstīja, ka Glovackim trešdienas rītā Puertoriko, kur bāzēta Pasaules boksa organizācija, paredzēta WBO noklausīšanās, turpinot meklēt savu taisnību par 15. jūnijā Rīgā notikušo Supersērijas pusfinālu pret Mairi Briedi. „Joprojām cīnāmies ar visiem spēkiem,” rakstīja Vasiļevskis.

Glovacka puse jau iepriekš bija iesniegusi WBO protestu par notikušo cīņu, taču gan WBO, gan Latvijas Profesionālā boksa federācija atteicās izvērtēt, vai tiesneša pieļauto kļūdu dēļ cīņas rezultāts atceļams. Tā vietā WBO nozīmēja Glovacki kā obligāto čempiona titula kandidātu, attiecīgi ja Briedim izdosies Supersērijas finālā pieveikt Junieru Dortikosu, viņam nākamo četru mēnešu laikā būtu jāpiedāvā Glovackim revanšs.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps paskaidroja, ka trešdien nozīmēta WBO Apelāciju komisijas noklausīšanās: „Poļi pieprasīja, lai viņus uzklausītu klātienē, un šo iespēju viņiem arī piešķīra. Tā ir pēdējā WBO instance, kurā poļi var vērsties ar savu protestu.”

Zeps norādīja, ka sīkākas detaļas par šo noklausīšanos un administratīvo procesu viņš nevar sniegt, kā arī tieši nevēlējās atbildēt uz jautājumu, vai WBO Apelāciju komisijas priekšā stāsies arī kāds no Brieža komandas. „Taču, ja vaicā tieši par Mairi, tad varu apliecināt, ka tāda iespēja pat netika izskatīta,” sacīja Zeps, norādot, ka atšķirībā no Glovacka Briedis pāri puspasaulei šonedēļ nelidos. „Viņam jau ir sācies sagatavošanās periods fināla cīņai pret Dortikosu, un, lai varētu veiksmīgi aizstāvēt WBO titulu, Mairis pats personīgi nekur nedosies.”

Briedis finālu pret Dortikosu aizvadīs decembrī vai janvārī. Oficiāli fināls vēl nav izziņots, nav zināma arī tā norises vieta. Supersērija finālu vēl nevarot izziņot tieši Glovacka apelācijas dēļ, taču, kā norādīja Zeps, Supersērijas organizētāji nesēž rokas klēpī salikuši, un, visticamāk, uzreiz pēc apelācijas izskatīšanas arī oficiāli tiks apstiprināts Brieža un Dortikosa finālmačs.


, 2019-09-30 19:13, pirms 5 gadiem
Vienīgais kas mani mani uztrauc ir viņa muļķīgā izrunāšanās pēc cīņas,nevajadzēja teikt ka ar elkoni tīšām un gongu dzirdēja. Pro sportā jau nu jāfiltrē! Tad visas bumbas būtu uz tiesnesi un mainīt neko nevarētu par 99%. Arī tagad varbūtība ka anulēs cīņu ir niecīga
, 2019-09-30 20:09, pirms 5 gadiem
Cinu neanules tas nav neviena funkcionara intereses, saksies liels bardaks un nabaga Dortikosam ilgi vel butu savs pretinieks jagaida. Domaju ka poli iet uz pilnu banku un grib izspiest Brieza diskabeli un finala iestumt Glovacki. Pec idejas vini jau ir dabusi taisnigi spriedumu, bet gribas vairak.

Ja ta Brieza izrunasanas tiesam bija lieka, vajadzeja izlikties ka neko nav dzirdejis, elkonis nejausi emociju uzpluda izsavas un atvainoties. Tagad vinu speciali finala kads tiesnesis centisies izjat.
, 2019-09-30 21:05, pirms 5 gadiem
Lai vai kaa tagat kad emocijas ir nomierinaajushaas visiem taa pat skaidrs ka Briedis bij labaaks. Nu tak taa bija ka Glovackis peec gonga bija ciinaa par 100% un beigu neigaas pats dabuuja pa purnu.
, 2019-09-30 21:11, pirms 5 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Lai vai kaa tagat kad emocijas ir nomierinaajushaas visiem taa pat skaidrs ka Briedis bij labaaks. Nu tak taa bija ka Glovackis peec gonga bija ciinaa par 100% un beigu neigaas pats dabuuja pa purnu.
Protams,bet viņam ir 100% pamatota atrunas - nelegāls KO,tiesnesis neptur cīņu un nedod 5minūti restartam,notiek sišanās pēc gonga - tā saliekot pat kkāda Kongo josta gan jau tiek izcīnīta leģitīmāk. Bardaks un bezpriģels sūrākais! Atpakaļ jau neatgriezīs neko kaut vai mundiera goda dēļ, ja jau pat R. Jones Junior tā ar neatdeva nozagto zeltu....
, 2019-09-30 21:45, pirms 5 gadiem
Akdievs! Tikai tagad? Es jau par to cīņu biju aizmirsis
, 2019-10-03 17:00, pirms 5 gadiem
Eu, Teliņ, šodien jau ceturtdiena, ko guli?

Laikam pārāk labvēlīgi priekš LV puses beidzās, nav nekā riebīga ko varētu uzrakstīt
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.