Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Par Lomačenko nākamo pretinieku kļūs "skorpions" Mariaga

Jānis Pārums

Par Lomačenko nākamo pretinieku kļūs "skorpions" Mariaga
Vasīlijs Lomačenko
Foto: AFP/Scanpix

Par WBO čempiona svarā līdz 59.0 kilogramiem, ukraiņa Vasīlija Lomačenko desmito pretinieku profesionālajā boksā kļūs kolumbiešu bokseris Migels Mariaga (25-2, 21KO) ar iesauku Skorpions.

Lomačenko un Mariaga cīnīsies 5. augustā Losandželosā un cīņa tiks translēta kanālā ESPN. Mariagam tā būs debija konkrētajā svara kategorijā. Viņa rēķinā ir divas nerealizētas iespējas izcīnīt pasaules čempiona titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem – 2015.gadā kolumbietis pēc punktiem cīņā par WBA titulu zaudēja Nikolasam Voltersam, bet šī gada aprīlī piekāpās Oskaram Valdesam, netiekot pie WBO jostas.

Jāatgādina, ka pret Voltersu ir cīnījies arī Lomačenko – pēc septīta raunda Volterss atteicās turpināt cīņu, ukrainim tiekot pie kārtējās pārliecinošās uzvaras. Pēdējo cīņu Lomačenko aizvadīja aprīlī, kad ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveica Džeisonu Sosu.

Par visu laiku labāko amatieru bokseri uzskatītais Lomačenko vienīgo zaudējumu profesionālajā ringā piedzīvoja savā otrajā cīņā, kad cīņā par WBO titulu svarā līdz 57.2 kilogramiem pēc punktiem piekāpās pieredzējušajam meksikānis Orlando Salido. Nākamajā cīņā gan ukrainis tika pie titula, atkārtojot taizemieša Sensaka Muangsurina (14-6, 11KO) iespēto, kurš 1975.gadā arī vien trešajā cīņā tika pie kādas no prestižajām pasaules čempiona jostām (WBC).

Jāpiebilst, ka par Lomačenko pretinieku desmitajā cīņā varēja kļūt arī jau pieminētais Salido, taču pusēm neizdevās vienoties. Lomačenko pārstāvošās promouteru kompānijas "Top Rank" viceprezidents Karls Moreti norādīja, ka sākotnēji Salido atteicies no 750 000 eiro liela honorāra, bet, kad meksikāņa finansiālās prasības tika apmierinātas, viņam radušās citas atrunas: "Kad mēs izpildījām Salido finansiālās prasības, viņam pēkšņi radās citas grūtības – tad viņam problēmas ar roku, tad ar svaru. Tāpēc beigu beigās izvēlējāmies labāko kandidatūru no šobrīd pieejamajām un tas bija Mariaga."