Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zeps: "Liela iespēja, ka Brieža un Dortikosa cīņa notiks ārpus Latvijas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zeps: "Liela iespēja, ka Brieža un Dortikosa cīņa notiks ārpus Latvijas"
Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins, F64

Pasaules boksa Supersērijas fināls "Arēnā Rīgā" sākotnēji tika ieplānots 21. martā, tas tika pārcelts uz 16. maiju, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ minētais mačs nenotika arī tajā datumā. Cilvēki par biļetēm iztērēja ievērojamas summas, līgums par cīņas rīkošanu Rīgā ir izbeigts, taču biļešu īpašniekiem nauda netiek atmaksāta. Par to tika vēstīts TV3 raidījumā "Bez Tabu".

Suparsērijas finālā tiek gaidīta cīņa starp latvieti Mairi Briedi un kubieti Junjelu Dortikosu.

Jelgavas novadā dzīvojošā Dita stāsta, ka par divām biļetēm iztērējusi 62.20 eiro. Kad kļuva skaidrs, ka cīņa nenotiks arī 16. maijā, sazinājās ar biļešu tirgotāju kompāniju "Biļešu Serviss", bet tur atbildēja, ka biļetes joprojām ir derīgas, nauda netiek atmaksāta, jāgaida informācija no cīņas rīkotājiem. Dita nav vienīgā, biļetes nopirka daudzi cilvēki.

"Šobrīd patērētāji neko nevar pieprasīt. Jāsagaida ārkārtas situācijas beigas. Pēc tam sešu mēnešu laikā pasākuma organizatoram jāpiedāvā cits pasākums, cits pasākuma datums," norāda Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Santa Zarāne, kura skaidro, ka nauda nebūs jāatmaksā arī tad, ja biļetes īpašniekam jaunais pasākuma datums nebūs pieņemams. Tādējādi tiek aizsargāta attiecīgā nozare.

Brieža pārstāvis Raimonds Zeps: "Līgums, kas bija noslēgts par cīņas organizēšanu Rīgā, ir izbeigts, pamatojoties uz nepārvaramu varu. Tajā pašā laikā mums aizvien ir aktuāls līgums par dalību turnīrā. Pagaidām organizatori nogaida un skatās, kā attīstīsies situācija pasaulē, tostarp Latvijā. Rīkotāji neformālās sarunās minējuši, ka noteikti vēlas cīņu organizēt šogad. Mēs arī ceram uz šo scenāriju. Nav skaidrs, vai cīņa varētu notikt Rīgā. Domāju, ka ar katru dienu organizatoriem top skaidrs, ka līdz rudenim diez vai jebkur pasaulē izdotos rīkot cīņu ar skatītājiem. Tā kā Latvijā nesteidz pie pirmās iespējas atsākt sporta dzīvi, kā to dara Rietumeiropas valstis, pastāv liela iespēja, ka tāpēc cīņa varētu norisināties kaut kur citur."

Ja šo sporta pasākumu rīkos ārpus Latvijas, par biļetēm samaksātā nauda būs jāatmaksā, informē PTAC.

Izmantotie resursi:
TV3 raidījums "Bez Tabu"

     [+] [-]

, 2020-05-30 17:59, pirms 4 gadiem
Supersērijas organizatori biļešu īpašniekiem piedāvās boksa maču Zutis pret Čīču...