Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džošua: "Ja Kļičko vēlas revanšu, nav problēmu"

Andrejs Siliņš

Džošua: "Ja Kļičko vēlas revanšu, nav problēmu"
Entonijs Džošua un Vladimirs Kļičko
Foto: Reuters / Scanpix

Pēc uzvaras pār Vladimiru Kļičko un IBF, WBA un IBO pasaules čempionu jostu iegūšanas britu bokseris Entonijs Džošua atzina, ka pretinieks bijis lieliskā formā un, ja ukrainis gribēs revanša cīņu, tad viņš tai būšot gatavs.

Jau ziņojām, ka Lielbritānijas bokseris Entonijs Džošua (19-0, 18KO) naktī uz svētdienu Vemblija stadionā 90 tūkstošu līdzjutēju priekšā 11. raundā ar tehnisko nokautu pieveica vienu no visu laiku izcilākajiem bokseriem Vladimiru Kļičko (64-5, 54KO). Pēc cīņas Džošua atzina, ka ir gandarīts par cīņu: "Bija sacelta liela ažiotāža un esmu priecīgs, ka cīņa to attaisnoja."

"[Šajā cīņā] sapratu, ka varu nokautēt ikvienu. Ja turpināšu attīstīt tās lietas, ko jau tagad daru labi, es noteikti varēšu nokautēt ikvienu pretinieku," sacīja brits. "Nonākt nokdaunā, radīt sāpes citiem, pašam tikt ievainotam, izslēgt kādu čempionu raundos - tās ir lietas, ko nekad iepriekš nebiju pieredzējis. Tas apliecina to, cik nozīmīgs darbs ieguldīts treniņos."

"Cīnījos ar labāko Kļičko, nevis to, kurš ieslīdzis pašapmierinātībā. Cīnījos ar tādu Kļičko, kurš bija sapratis savas kļūdas un vēlējās tās labot. Es no šīs cīņas varu kļūt tikai labāks. Ja es to nedarīšu, esmu muļķis. Būs interesanti redzēt, ko man nesīs nākamie divi trīs karjeras gadi. Vladimirs bijis ļoti dominējošs. Viņš pieņēma zaudējumu Taisonam Fjūrijam. Arvien dzirdēju par viņa apsēstību izcīnīt uzvaru. Viņš parādīja to, kas ir patiesībā un ka joprojām ir tikpat labs. Bet zināju, ka viņam būs grūti, jo arī es vēlējos to pašu," cieņu Kļičko izrādīja jaunais čempions. "Varbūt pret jebkuru citu viņš būtu uzvarējis. Man ir milzīga cieņa pret to, ko viņš sasniedzis ringā un ārpus tā. Man nebūtu nekas pretī ar viņu cīnīties vēlreiz. Ja viņš to vēlas... nav problēmu."

41 gadu vecais Kļičko savukārt norādīja, ka lēmumu par karjeras turpināšanu vai beigšanu vēl nav pieņēmis: "Tagad neizteikšu nekādus paziņojumus. Šobrīd tam ir par agru. Patiesībā es jūtos diezgan labi, ņemot vērā to, ka zaudēju. Līgumā man ir paredzēta iespēja prasīt revanšu, bet šobrīd nekādus lēmumus nepieņemšu. Bet, ja vēl cīnīšos, tad tas, protams, būs revanšs [pret Džošua]."

Ukrainis norādīja, ka pēc sestajā raundā veiktā nokdauna bijis pārliecināts, ka uzvara ir rokā: "Nedomāju, ka viņš piecelies. Viņš to spēja, visu cieņu. Tobrīd domāju, ka viņš ir iztukšots un zaudējis koncentrēšanos, taču ar katru nākamo raundu atguvās. Varēju darīt vairāk, lai pabeigtu cīņu pēc viņa nokdauna, taču biju diezgan drošs, ka šī ir mana nakts un tāpēc nesteidzos. Viņš mani noķēra, asinis sāka tecēt acī un kļuva grūti redzēt. Tomēr arī es atguvos no tā."

Kļičko atzina, ka ir Džošua talanta cienītājs: "Vienmēr tāds esmu bijis kopš mūsu kopīgās sparingošanas. Redzēsim, kā viņš attīstīsies. Viņš joprojām ir ievainojams, un viņam pie tā ir jāstrādā, bet šodien viņš ir čempions, un tas ir jāciena. Šī bija laba cīņa, skatītāji to izbaudīja. Džošua paveica labu darbu, viņš bija koncentrējies un labi sagatavojies. Redzēja manu kreiso āķi un spēja to bloķēt. Es biju lieliskā formā, tāpēc visu cieņu Džošua."

Pēc cīņas WBC pasaules čempions boksā smagajā svarā Deontejs Vailders (37-0, 36KO) tvītoja, ka tuvojas viņa kārta cīņai ar Džošua, savukārt turpat ringa malā atradās šobrīd diskvalificētais bijušais čempions Fjūrijs, apsveicot Džošua klātienē. Vēlāk savā "Twitter" kontā Fjūrijs pieņēma Džošua izaicinājumu: "Mēs dāvāsim pasaulei labāko cīņu 500 gadu laikā. Es spēlēšos ar tevi. Tu esi bokseru sapnis."

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2017-04-30 12:05, pirms 7 gadiem
Nevajadzēja domāt, bet iet uz pilnu banku. Jošua vienu brīdi izskatījas nekāds. Nevajadzēja ļaut atiet. būtu priecīgs ja būtu revanša cīņa. Supersmagais svars vispār palicis vājš.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-30 12:06, pirms 7 gadiem
tā divi ir gatavi paņemt Džošua priekšā

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 12:11, pirms 7 gadiem
Nu domāju gandrīz visi bija diezgan droši pēc 6. raunda, ka Džošua nespēs atgūties. Bet visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 12:12, pirms 7 gadiem
Fūrijam sākumā vajag beigt banknotes trubiņu bāzt nāsi. Sacerējies par 500 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 12:25, pirms 7 gadiem
weids rakstīja: Nevajadzēja domāt, bet iet uz pilnu banku. Jošua vienu brīdi izskatījas nekāds. Nevajadzēja ļaut atiet. būtu priecīgs ja būtu revanša cīņa. Supersmagais svars vispār palicis vājš.
Nezinu kaa to stiprumu/vajumu meera tie, kas saka, ka bokss galigi svaks palicis utt...pec sitienu skaita?pec taa kadi sitieni tiek izdariti vai kaa?

Tad jau paskatoties piemeram starp karu laika melnbaltos boksa video sanak, ka musdienas vispar neboksejas vairs, Jo neviens vairs bez jebkadas aizsardzibas un uz vietas stavot nepiedauza viens otru.

Tas, ka bokss ir savadaks - protams.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 12:33, pirms 7 gadiem
KillerLoop rakstīja: Nu domāju gandrīz visi bija diezgan droši pēc 6. raunda, ka Džošua nespēs atgūties. Bet visu cieņu!
žēlastība ir vājuma pazīme. Bija jāpiebeidz lai iet gulēt

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 12:37, pirms 7 gadiem
ogreskijs rakstīja: Nezinu kaa to stiprumu/vajumu meera tie, kas saka, ka bokss galigi svaks palicis utt...pec sitienu skaita?pec taa kadi sitieni tiek izdariti vai kaa?

Tad jau paskatoties piemeram starp karu laika melnbaltos boksa video sanak, ka musdienas vispar neboksejas vairs, Jo neviens vairs bez jebkadas aizsardzibas un uz vietas stavot nepiedauza viens otru.

Tas, ka bokss ir savadaks - protams.
supersmagais svars palicis vājš. citas svara kategorijās ir interesantāk. Tāds Džošua pirms 20 gadiem pat nebūtu top 5, tagad dauzīs maisus 10 gadus un būs neuzvarams, jo reāli nav konkurences

  +2 [+] [-]

, 2017-04-30 14:50, pirms 7 gadiem
19-0, 19KO!!!!!

  +3 [+] [-]

, 2017-04-30 15:30, pirms 7 gadiem
Respect par attieksmi, nevis kā daži izvairās vai raustās uz revanšiem

     [+] [-]

, 2017-06-22 12:40, pirms 7 gadiem
Fūrijs sakaus Džošua.

Fūrijs ir vienkārši pārāk brīvs un labs. Neticu, ka viņu var uzvarēt.