Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Bokseris Zutis sakauj Tihomirovu un gatavojas cīņai ar bijušo WBC titula pretendentu Deniju Viljamsu

Bokseris Zutis sakauj Tihomirovu un gatavojas cīņai ar bijušo WBC titula pretendentu Deniju Viljamsu
Kristaps Zutis. Foto: JanboArt

27. jūlijā Sabilē savu kārtējo profesionālā boksa cīņu aizvadīja smagsvars Kristaps Zutis (6-1-2, 6 KO), kurš pirmajā raundā nokautēja Vadimu Tihomirovu (2-13-1, 2KO) un paziņoja, ka nākamo maču aizvadīs 21. septembrī ar savulaik Maiku Taisonu nokautējošo bijušo WBC pasaules čempiona titula pretendentu Deniju Viljamsu (53-27, 40KO).

Latvijas smagā svara pirmais numurs Kristaps Zutis ļoti viegli sakāva rīdzinieku Vadimu Tihomirovu, savā statistikā ierakstot sesto uzvaru ar nokautu jau pirmajā raundā.

Pēc šī panākuma Zutis paziņoja, ka laiks ringā tikties ar daudz nopietnāka kalibra pretiniekiem un 21. septembrī “Arēnā Rīga” gatavojas krustot dūres ar britu boksa veterānu Denija Viljamsu, kurš savulaik uzveicis tādas boksa zvaigznes, bijušos čempionus kā Maiks Taisons (50-6, 44 KO), Alfredu Koulu (35-16-3, 16 KO), Audliju Harisonu (31-7, 23 KO), Skotu Gammeru (18-5-1, 9 KO), Džonu Makdermotu (28-8, 18 KO), Metu Skeltonu (28-9, 23 KO), Maiklu Sprotu (42-29, 17 KO) u.c.

“Esmu uzkrājis labu cīņu bilanci un pakāpies pasaules reitingā, kļūstot interesantāks pretiniekiem, kuri reitingā stāv augstāk par mani. Laiks virzīties tālāk un boksēt jau ar daudz pieredzējušākiem bokseriem,” skaidroja Zutis, izvēlētos par nākamo pretinieku kādreizējo pasaules TOP10 bokseri.

Viljamss jau divreiz viesojies Latvijā, lai cīnītos ar vietējā tirgus pārstāvjiem. Pirmā vizīte mūsu valstī Viljamsam notika 2013. gadā, kad viņš mērījās spēkiem ar tobrīd pasaules mērogā vēl mazpazīstamo Mairi Briedi (26-1, 19 KO) un trīs gadus vēlāk ar bijušo Latvijas čempionu Edgaru Kalnāru (27-47-1, 18 KO). Briedim britu smagsvars piekāpās, taču Kalnāru Viljamss pieveica pēc punktiem.

Protams, Denijs Viljamss, kuram uz doto brīdi ir četrdesmit seši gadi, vairs nav tik labā formā kā pirms piecpadsmit gadiem, taču pēdējās desmit cīņās izcīnītās desmit uzvaras liecina, ka brits tomēr visas iemaņas nav zaudējis. Šā gada sākumā Viljamss Austrijā dūres krustoja ar WBC CIS smagā svara čempionu Bobanu Filipoviču (26-1, 24 KO) un trešajā raundā izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu, sarūpējot slovākam pirmo zaudējumu karjerā, kas tiek vērtēta kā viņa pēdējā laika lielākā uzvara.

Čīča ar uzvaru debitē profesionālajā ringā

Sabilē Vīna svētku ietvaros uz ringa kāpa arī mūziķis Dzintars Čīča (1-0, 1 KO), lai aizvadītu savu pirmo profesionālā boksa cīņu ar rīdzinieku Paulu Vilbergu (0-2, 0 KO). Viņš otrajā raundā pēc pretinieka atteikuma turpināt divkauju, izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu un viņa vārds oficiāli tika ierakstīts bokseru reģistrā.

Par Čīčas iespējamo debiju boksā tika mēļots jau sen. Pirms tam dziedātājs jau aizvadīja divas boksa cīņas, kurās viņš abos mačos boksēja ar daugavpilieti Ēriku Kalašņikovu (9-8-1, 7 KO). Tiesa, abi šie mači netika ierakstīti boxrec.com un tiek uzskatīti par neoficiāliem.

Iespējams, Dzintars jau nākamo cīņu aizvadīs septembrī, jo kā norādīja pats sabilnieks, viņa mērķi boksā ir augstākie, bet piekodināja, ka dziedāšanu jaunā hobija dēļ nepametīs.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.