Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vaits divreiz nogāž Pārkeru un izmisīgi notur uzvaru, Čisora nokautē Takamu

Vaits divreiz nogāž Pārkeru un izmisīgi notur uzvaru, Čisora nokautē Takamu
Džozefs Pārkers uz dēļiem
Foto: PA Wire/Scanpix

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā WBC Silver jostu nosargāja britu smagsvars Diljans Vaits (24-1, 17 KO), kurš pēc punktiem pārspēja Džozefu Pārkeru (24-2, 18 KO) un izcīnīja vakanto WBO starptautisko titulu. Savukārt vakanto WBA staptautisko titulu ieguva britu bokseris Dereks Čisora (29-8, 21 KO), kurš ar tehnisko nokautu uzveica francūzi Karlosu Takamu (35-1-5, 27 KO).

30 gadus vecais Diljans Vaits ar kreisajiem āķiem aizsūtīja 26 gadus veco Džozefu Pārkeru nokdaunā gan otrajā, gan devītajā raundā. Taču cīņas izskaņu ļoti labi aizvadīja Jaunzēlandē dzimušais Samoa bokseris, kurš nogāza Vaitu uz dēļiem, tomēr mājinieks spēja piecelties kājās, un Vaitu izglāba gongs. Tiesneši vienbalsīgi uzvaru deva mājiniekam: 113:111, 115:110 un 114:111.

Vaits svinēja astoto uzvaru pēc kārtas, pagaidām vienīgo zaudējumu piedzīvojot 2015. gada decembrī pret Entoniju Džošua. Tieši pret britu bokseri Džošua šā gada martā cīnījās Pārkers, kurš arī viņam piekāpās pēc punktiem un zaudēja WBO titulu. Vaits martā pieveica austrālieti Lūkasu Braunu.

Vakanto WBA starptautisko smagsvaru titulu ieguva 34 gadus vecais Dereks Čisora, kurš jau pirmajā raundā bija lielās briesmās, tomēr izturēja 37 gadus vecā kamerūniešu izcelsmes franču boksera Karlosa Takama spiedienu un astotajā raundā divreiz izpildīja lieliskus sitienus ar labo roku. Otrā nokrišana uz dēļiem Takamam bija liktenīga, tiesnesim apturot cīņu. Martā Čisora ar tehnisko nokautu pārspēja citu francūzi Zakariju Azozi, bet Takams oktobrī vien desmitajā raundā atzina Džošua pārākumu.

Izmantotie resursi:
Whyte vs Parker: Dillian Whyte out-points...
Whyte vs Parker: Dereck Chisora knocks out...


, 2018-07-29 13:57, pirms 6 gadiem
Neviena vārda ka mūsu bokseris arī tur bija
, 2018-07-29 14:36, pirms 6 gadiem
Diezgan skatāmas cīņas priekš smagsvariem. Takams labi un pacietīgi boksēja, bet tomēr uzrāvās uz labās. Abi ar Čisoru riktīgi ķieģeļgalvas.
Vaitam gan paveicās. Būtu drusku garāks pēdējais raunds, būtu Pārkers uzvarējis.
, 2018-07-29 16:37, pirms 6 gadiem
Autors cīņu nav skatījies. Parker vs Whyte cīņā otrajā raundā principā nevajadzēja būt ieskaitītam nokdaunam, jo Whyte trāpīja Parker ar galvu pa žokli. Tiesnesis kļudījās. Un vispār cīņas gaitā Whyte tika izteikti brīdinājumi tik daudzas reizes... Bija jāņem punkts nost. Tā kā to visu sasummējot par uzvarētāju varēja nosaukt Joseph Parker. Un no jaunzēlandieša gaidīju vairāk, principā šo cīņu Whyte guva uz sava rakstura rēķina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.