Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Brieža treneris Kleins: "Esam izsisti no komforta zonas, esam kā kolhoznieki"

Brieža treneris Kleins: "Esam izsisti no komforta zonas, esam kā kolhoznieki"
Sandis Kleins
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Vakar tika aizvadīta pirmā preses konference pirms Pasaules boksa Supersērijas pusfināla cīņas starp Latvijas bokseri Mairi Briedi (23-0, 18KO) un ukraini Oleksandru Usiku (13-0, 11KO). Pēc tās nelielā sarunā ar Latvijas medijiem par paveikto treniņnometnē un tuvākajiem plāniem pastāstīja Maira treneris Sandis Kleins.

Latvijas labākais bokseris svarīgajai cīņai gatavojas Spānijā, dienā aizvadot trīs treniņus. Rīgā Maira komanda iegriezusies vien uz pāris dienām, lai jau sestdien atgrieztos treniņu norises vietā, kur gatavošanās cīņai turpināsies līdz pat 21. janvārim. Gatavošanās ārpus Latvijas Brieža komandai ir neierasta prakse, tāpēc arī stāstāmā Sandim pietiek.

Kā norit gatavošanās cīņai?
Sākotnēji bija domāts, ka cīņa būs nedaudz ātrāk – 12. vai 13. janvārī, taču beigās izrādījās, ka 27. janvārī. Šis fakts ieviesa nelielas korekcijas sākotnējā treniņu plānā. Testi šobrīd rāda, ka izturības ziņā Mairis ir ļoti pielicis. Zinām, ka Oleksandrs ir ļoti ātrs, arī fiziski izturīgs. Būs jāspēj izturēt augsts ritms. Redzējām, ka Marko Huks (Oleksandra Usika iepriekšējās pretinieks – autors) to nespēja, viņam pietrūka spēka. Mums no tā jāmācās, tāpēc šobrīd trenējamies kalnos, ko Mairis nekad iepriekš nav darījis. Arī boksa zāle, kurā gatavojamies cīņai ir kalnos – 400 metrus virs jūras līmeņa. Viss notiek krietni citādāk, nekā ierasts. Pirmie sparinga partneri jau ir ieradušies, un sparingus esam sākuši ātrāk, nekā pirms iepriekšējām cīņām. Apzināmies, ka ar to darbu, ko Mairis paveica pirms cīņas ar Maiku Peresu šoreiz būs par maz. Ja es tagad atšķirtu savus pierakstus, tur būtu maz līdzību ar iepriekšējo treniņu plānu. Pirms katra treniņa analizējam iepriekšējā nodarbībā paveikto. Šobrīd Mairim ir milzīgs slodzes, sestdiena atgriežamies Spānijā, bet jau svētdien paredzēts pasmags skrējiens, visu gan nevaru stāstīt… Pirmdien, otrdien un trešdien sagaidīsim papildinājumu sparinga partneru sastāvā. Arī viņu uzvārdus šoreiz neatklāšu, bet sastāvs ir ļoti nopietns. Esmu pārliecināts, ka ieguldītais darbs atmaksāsies, un mēs pēc mēneša redzēsim citu Mairi. Pretinieks - kreilis Mairim bijis tikai viens, tāpēc labi, ka pret viņu (Peresu – autors) viņš neko daudz neparādīja. Gatavojam Usikam pārsteigumus!

Kas ir Usika vājās vietas?
Vājās vietas mēs redzēsim cīņā, tās ir tās, kur viņš laidīs cauri sitienus. Mēs viņu smalki analizējam, darām to kopā ar komandu, taču šīs lietas atklāt nevaru.

Pirmo reiz treniņnometne tiek aizvadīta ārzemēs. Ar ko vēl atšķiras šis gatavošanās posms?
Esam izsisti no komforta zonas. Esam kļuvuši par kolhozniekiem – guļam, trenējamies, ēdam, guļam, trenējamies, ēdam… Ja Rīgā redzējām arī ko citu, tad šobrīd spēkus lieki netērējam. Sākumā ēdām jūras produktus, taču tie ātri apnika. Gatavojam un ēdam mājās, kopā esam 24 stundas. Manuprāt, šī komforta zaudēšana ir ļoti laba lieta, jo pēc atgriešanās mājās būs atlikusi viena nedēļa līdz cīņai. 27. janvāris mums būs kā svētki, dzimšanas diena, jaunā gada sagaidīšana… Ja ikdienā tikai to vien dari kā trenējies, tu esi uz noguruma fona, un vēlies, lai cīņas diena pienāktu ātrāk.

Kā ar svaru?
Viss ir kārtībā. Vakar nosvērāmies, nosūtījām video uz WBC, šobrīd Mairis sver 95 kilogramus.

Vai ir arī kāda informācija no pretinieku nometnes?
Mums neinteresē, ko viņš dara. Negribu atkārtoties, bet es nekad neskatos, ko dara pretinieks. Ja Mairis paveiks visu, kas ir mūsu plānā, tad gaidāmajā cīņā mēs redzēsim pavisam citu Mairi. Katram pretiniekam ir jāgatavojas citādāk, izņēmums nav arī šī reize. Usikam izteikti vājas vietas nav. ŠĪ būs divu pasaules čempionu cīņa, Oleksandrs visās savās cīņās ir dominējis. Šo ciņu nevarēs salīdzināt ar nevienu citu, negaidiet, ka tā būs tāda kā ar Huku. Skatāmies daudz video, rādām arī Mairim, lai būtu uz viena viļņa. Bija grūtāk, kamēr nebija ieradušies sparingpartneri. Viens ir trenēties ar mani, pavisam cits kas ar pretinieku, kas sit tev pretī.

Kad paredzēti pēdējie sparingi?
Īsi pirms atgriešanās mājās. Pēdējā nedēļā vairs nesparingosim, te būs daudz visādu pasākumu, atklātie treniņi, svēršanās… Šīs aktivitātes paņem daudz spēka. Ļoti ceram, ka laikā, kad atgriezīsimies mājās, ārā būs piesalis. Skaidrs, ka imunitātes līmenis Mairim tajā brīdī būs nokritis, tāpēc būs jāuzmanās. Šis arī ir galvenais iemesls, kāpēc šoreiz cīņai gatavojamies ārzemēs. Latvijā šādai cīņai sagatavoties nevar. Pretinieks ir ļoti nopietns, tāpēc uzreiz Mairim pateicu, ka jābrauc prom. Skaidrs, ka tas ir pārbaudījums arī mūsu ģimenēm, tāpēc visi gaidām 27. janvāri. Spānijā esam četru cilvēku komanda – Mairis, es, fiziskās sagatavotības treneris un arī fizioterapeits. Ir vēl pāris cilvēki apkārt, arī viens mans labs draugs, kurš tur dzīvo. Arī viņš piepalīdz un pakonsultē, taču galīgos lēmumus pieņemu es.

Cik ļoti paši ticējāt, ka cīņa būs Rīgā?
Sākotnēji bija domāts, ka cīņa būs ASV, šajā gadījumā būtu jārēķinās ar laika maiņām. Cīņas norises vietai nebija tik liela nozīme. Ja būtu jābrauc uz Ukrainu, brauktu. Oleksandrs pareizi pateica preses konferencē - galvenais ir tas, ka cīņa būs starp diviem pasaules čempioniem un par divām jostām.

Cik pats labā sportiskā formā šobrīd esi?
Ļoti labā (smejas), taču nāksies nedaudz atlaist. Man tagad būs jākrāj spēki, vairāk jādomā. Bet līdz šim, jā… Mairis ir tāds cilvēks, kuram vajag sparingu visur. Ja skrienam, tad kopā, ja peldam - arī kopā.

Kad būs gatavs plāns konkrētajai cīņai?
Šobrīd pie tā nav strādāts. Esam noboksējuši tikai 15 vai 16 raundus, par cīņas plānu varēs domāt pāris dienas pirms atgriešanās mājās, kad būsim noboksējuši plānoto raundu skaitu. Ar Oleksandru gan viss ir skaidrs jau tagad. Viņš pirmajā raundā ieslēgs sestajā ātrumā, un tā arī strādās. Ja nestrādāsi septītajā ātrumā, tad viss ir skaidrs. Ir jābūt pirmajam numuram, jādiktē cīņas gaita. Ringā jāiziet kā favorītam.


, 2017-12-29 11:14, pirms 6 gadiem
Patīk šī Kleina pārliecība un degsme. Tieši tādam ir jābūt trenera viedoklim un domām! Lasot jau vien, gribās ātrāk redzēt šo cīņu. Skumji tikai, ka abonējot VSB, man šo cīņu nepiedāvā tiešraidē, bet gan pēc nedēļas atkārtojumā. Tas ir tāds - wtf?
Un cīņa pietam ir Latvijā 😐
, 2017-12-29 11:20, pirms 6 gadiem
Superīgs treneris. Man ir sajūta ka Mairis pārsteigs pasauli un pabems titulu
, 2017-12-29 11:25, pirms 6 gadiem
Riskanti, jo bez iepriekšējas pieredzes nevar skaidri zināt, kā organisms reaģēs uz treniņiem augstienē. Cerēsim, ka ar Mairi viss būs kārtībā, un Usiks tiks sakauts!
, 2017-12-29 11:57, pirms 6 gadiem
400m tie nav nekādi kalni. Bet nu močīt nonstop anaerobajā īsi pirms mačiem nav prāta darbs.
, 2017-12-29 12:30, pirms 6 gadiem
LETS DO THIS!Nevaru vairs lasīt šos rakstus, tā jau dienas skaitu kā cietumnieks velkot ķeksīšus blociņā ! Now or never!
, 2017-12-29 12:50, pirms 6 gadiem
PA kuru TV latvijā varēs redzēt??? vai vispār varēs?
, 2017-12-29 12:57, pirms 6 gadiem
Pēc Kleina jūtams, ka iekšā ir pārliecība tas pozitīvi. Kas uztrauc - risks, ko šobrīd uzņemas Brieža komanda. Spānijā, protams, sagatavoties cīņai var ļoti labi...bet nav zināms, kā Maira organisms uz to reaģē - viens ir pozitīvi rezultāti treniņos spānijā, kas cits atgriežoties citā klimatā, apstākļos Latvijā. Kā arī imunitāte - nu Mairim tik tiešām būs ļoti jāuzmanās..
, 2017-12-29 12:57, pirms 6 gadiem
blaser rakstīja: PA kuru TV latvijā varēs redzēt??? vai vispār varēs?
Latvijā neviens televīzijas kanāls nerādīs..tiešraidi vismaz nē. Gaidi cīņas dienu - tad arī būs kaudze ar strīmiem, kur skatīties onlainā.
, 2017-12-29 12:58, pirms 6 gadiem
hvz kur Latvijā var redzēt ( neinteresē kā tāda šobrīd vietēja Tv ar 700*500 punktiem miglubildi ) , bet ar pāris eiro abonēšanas maksu mēnesī var uzgriezt satelīta šķīvi uz 36E ... piekurbulēt NTV+ paketi un skatīties visas Brieža cīņas Online ar profesionālu komentēšanu ( Ru protams ) un pie tam vēl izcilā FullHD kvalitātē ...
, 2017-12-29 13:49, pirms 6 gadiem
Finālam tad gatavosies Himalajos. Uzkāps kādus 7000 metrus un tur boksēs. Bet kur gan ir redzēti kolhoznieki, kas ēd, guļ un trenējas? Vieni kolhoznieki dzer, drātējas un guļ, citi (tie drusku sportiskākie) iedzer, uzpīpo un iet spēlēt kolchoza hokeja līgā, bet tie, kas ēd, guļ un trenējas, tie ir profesionāli sportisti.
, 2017-12-29 14:17, pirms 6 gadiem
M rakstīja: Finālam tad gatavosies Himalajos. Uzkāps kādus 7000 metrus un tur boksēs. Bet kur gan ir redzēti kolhoznieki, kas ēd, guļ un trenējas? Vieni kolhoznieki dzer, drātējas un guļ, citi (tie drusku sportiskākie) iedzer, uzpīpo un iet spēlēt kolchoza hokeja līgā, bet tie, kas ēd, guļ un trenējas, tie ir profesionāli sportisti.
Vilks ragavas un baļkus kā Rokijs Krievijas sniegos.
, 2017-12-29 15:51, pirms 6 gadiem
Cerīgi, treneris izklausās zinošs un pārliecināts.

Nedauz biedē solījums par "citu Mairi" un kardinālā treniņu maiņa, risks - var saprast ka līdz šim gadiem darīts nepareizi..
, 2017-12-29 16:15, pirms 6 gadiem
Gan jau ka viaplay rādīs. Ja nav smart TV, tad ar hdmi vadu kompi pie Tv un viss. Nevajag ne strīmus briesmīgā kvalitātē, ne pirātisku satelītu.
, 2017-12-29 17:02, pirms 6 gadiem
Mairim no visas sirds vēlu veiksmi! Šajā cīņa uzvarēs tas kam uzsmaidīs veiksme un sakritīs zvaigznes,jo profesionāli sagatavoti un motivēti būs abi bokseri.Zinu ko runāju,jo pats esmu boksējis PSRS izlasē.Citreiz sanāk tā,esi spēcīgāks par pretinieku gan fiziski gan psiholoģiski,gan labi motivēts,bet cīņa nenotiek kā pašam gribas.Nevaru atbildēt kāpēc,visu dari pēc plāna,spēka pietiek,bet vienkārši nav tava veiksmes diena,dažreiz pat tādās situācijās ir nācies zaudēt.Citreiz to pašu pretinieku pie tādas pašas sagatavošanās sasitu lupatās pirmajā raundā.Vēlēsim Mairim veiksmi! Lai visi ekstrasensi un līdzjutēji domās sūta viņam enerģiju!
, 2017-12-29 17:11, pirms 6 gadiem
Lai veicas, uzvarēs labākais, bet kur palicis komentāros tas boksa eksperts, ekstrasenss, pareģis? Ka tik nebūs ielikts trako mājā!
, 2017-12-29 17:28, pirms 6 gadiem
Es nebūšu pārsteigts ja visus bezmaksas strīmus aizklapēs ciet cīņas laikā. Un tas ir bokss nevis futbols kur arī nekas ja kādas dažas minūtes nokavē meklējot nākošo strīmu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-29 21:09, pirms 6 gadiem
blaser rakstīja: PA kuru TV latvijā varēs redzēt??? vai vispār varēs?
Iepriekš kkur jau informēja, ka translēs tikai sūda viaplay par maksu tāpat kā pret Peresu. Un droši vien tiks bloķēti visi mēģinājumi strīmot viaplay pārraidi. Labi, ka vismaz krieviņi pa Matč TV piedāvā visu labi pieejamu gan tv, gan netā.
, 2017-12-29 21:49, pirms 6 gadiem
Tā tak ir Latvija,katru reizi kaut kas grandiozs notiek,Latvija nav iespejams redzet,ja var tad ar normalu samaksu par vienu cinu,lai redzetu
, 2017-12-30 00:50, pirms 6 gadiem
Cerams ka pa match tv krievi pāraidīs. Citur jau ārzemēs šo cīņu nebūs iespējams redzēt, pat tie visi viaplay ārzemēs nestrādā, es jau labrāt tam viaplay samaksātu par tiešraidi, bet ... viņi nav ārzemēs pieejami.
, 2017-12-30 01:05, pirms 6 gadiem
Mandaliina rakstīja: 400m tie nav nekādi kalni. Bet nu močīt nonstop anaerobajā īsi pirms mačiem nav prāta darbs.
Tikmēr Usiks mūsu pašu Gaiziņa retināto gaisu izbauda.
, 2017-12-30 01:19, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Pēc Kleina jūtams, ka iekšā ir pārliecība tas pozitīvi. Kas uztrauc - risks, ko šobrīd uzņemas Brieža komanda. Spānijā, protams, sagatavoties cīņai var ļoti labi...bet nav zināms, kā Maira organisms uz to reaģē - viens ir pozitīvi rezultāti treniņos spānijā, kas cits atgriežoties citā klimatā, apstākļos Latvijā. Kā arī imunitāte - nu Mairim tik tiešām būs ļoti jāuzmanās..
Es mīnusu tev neliku. Bet Mairis ir trenējies arī Čečenijā, tur pat +45 bijis un 400 metri virs jūras līmeņatiešām nav nekāds kalns, tas ir paugurs. Un gluži to nevar nosaukt par retināto gaisu, jo ir sportisti kas trenējas virs 1500 metriem
, 2017-12-30 02:55, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Es nebūšu pārsteigts ja visus bezmaksas strīmus aizklapēs ciet cīņas laikā. Un tas ir bokss nevis futbols kur arī nekas ja kādas dažas minūtes nokavē meklējot nākošo strīmu.
Pilnigi iespejams, jo tur tads kaposts grozaas!Nu kadaa 3 raundaa iespejams jau kads paspes ielikt
, 2017-12-30 09:10, pirms 6 gadiem
Ka tik nu nepārcenšas ar to super-gatavošanos.
Divi čempioni, divas jostas... bezmaz vai episka starpgalaktiska cīņa starp gaismu un tumsu.
Smieklīgi, kā tiek pasniegta divu gaiļu izplūkšanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-12-30 10:50, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Es mīnusu tev neliku. Bet Mairis ir trenējies arī Čečenijā, tur pat +45 bijis un 400 metri virs jūras līmeņatiešām nav nekāds kalns, tas ir paugurs. Un gluži to nevar nosaukt par retināto gaisu, jo ir sportisti kas trenējas virs 1500 metriem
Cik ilgi? Čečenijā Mairis pret Čaru negatavojās...aizvadīju varbūt pēdējos treniņus. Šobrīd viss gatavošanās process notiek Spānijā!
, 2017-12-30 11:08, pirms 6 gadiem
Ar veiksmi Mairim vien nepietiks, lai viņš uzvarētu ir jāpaveic maziņš brīnums.
Usiks ir , bija un būs favorīts, bet sportā visādi mēdz gadīties.

Briedim šī ir pati lielākā cīņa un svarīgākā...
, 2017-12-30 19:10, pirms 6 gadiem
Vispār diezgan interesanti, ka Kleins uzskata, ka vajag trenēties siltajās zemēs, kamēr internetā redzami viģiki kā Usyks skrien pa sniegu, mīnus grādos, gatavojoties šai cīņai
, 2017-12-30 19:40, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Vispār diezgan interesanti, ka Kleins uzskata, ka vajag trenēties siltajās zemēs, kamēr internetā redzami viģiki kā Usyks skrien pa sniegu, mīnus grādos, gatavojoties šai cīņai
Iespējams, Usyks ir pieradis tā. Mairis šai cīņai gatavojas vairāk, kā jebkad iepriekš - uztraucās par imunitāti. Ja tiešām trenējas 3x dienā intensīvi, tad imūnsistēma var arī neizturēt, un tad sačakarēts viss sagatavošanās posms..tāpēc izvēlas trenēties tur, kur var neuztraukties par laika apstākļiem, imunitāti utt.
, 2017-12-30 20:13, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Iespējams, Usyks ir pieradis tā. Mairis šai cīņai gatavojas vairāk, kā jebkad iepriekš - uztraucās par imunitāti. Ja tiešām trenējas 3x dienā intensīvi, tad imūnsistēma var arī neizturēt, un tad sačakarēts viss sagatavošanās posms..tāpēc izvēlas trenēties tur, kur var neuztraukties par laika apstākļiem, imunitāti utt.
Tomēr 33 gadi Mairim janvārī paliks, vairs jau nav tas svaigākais puika. Tāpat aukstumā var sabojāt locītavas.
, 2018-01-01 14:44, pirms 6 gadiem
Būs labi!
Tikai cerams, ka āmura spēku arī trenē, jo ar staierismu vien nepietiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?