Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Supersērija cenšas pierunāt WBO pieļaut izņēmumu Brieža titula sakarā

Supersērija cenšas pierunāt WBO pieļaut izņēmumu Brieža titula sakarā
Kalle Zauerlands un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Maira Brieža promouters Kalle Zaurlands intervijā Polijas medijam „ToJestBoks.pl” apliecinājis, ka nedēļas nogalē publiskotais WBO lēmums Maira Brieža un Kšištofa Glovacka lietā nemainīs Supersērijas plānus, taču Zauerlands tāpat centīsies panākt, lai Briedim pirms fināla nenāktos zaudēt WBO pasaules čempiona titulu.

„Kā WBO lēmums izskatās no manas perspektīvas? Mums ir priekšā ir Supersērijas fināls, taču parādījusies prasība par tūlītēja revanša aizvadīšanu. Runāsim ar WBO vadību par to, kā šo lietu atrisināt,” teica Supersērijas vadītājs Kalle Zauerlands, kura aģentūra "Sauerland Promotions" kopš pagājušā gada pārstāv arī Briedi.

„Mēs sākumā bijām plānojuši finālu aizvadīt decembrī, taču mums vajadzēja pagaidīt, kamēr tiek atrisināta šī lieta, un tagad potenciālais datums ir 2020. gada janvārī,” teica Zauerlands. Viņam tika vaicāts, vai nepastāv iespēja, ka Brieža-Glovacka nozīmētā revanša dēļ fināls tiek pārcelts uz pavasari, taču Zauerlands to kategoriski noraidīja: „Pilnīgi noteikti, ka nē. Mums ir jāaizvada šī cīņa. Briedis un Dortikoss trenējas ļoti smagi un jau sākuši sagatavošanos cīņai viens pret otru. Visi gaida šīs cīņas iznākumu. WBO ir mūsu draugi jau ilgu laiku, un pats galvenais šobrīd ir tas, ka visi gaida finālu. Turklāt Glovackis tagad ir nozīmēts arī kā WBC titula kandidāts.”

Portāla Sportacentrs.com rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka Zauerlands cer vienoties ar WBO prezidentu Pako Valkarselu par to, ka tiek pieļauts izņēmums un Briedim tomēr nenākas atteikties no čempiona jostas pirms fināla. WBO Apelāciju komisijas lēmums nosaka, ka Briedim 120 dienu laikā jāpiedāvā revanšs Glovackim vai jāatsakās no čempiona titula. Ja tā notiks, tad WBO vairs nebūs pārstāvēta Supersērijā un finālā tiks izcīnīts tikai šobrīd Dortikosam piederošais IBF tituls un, visticamāk, "The Ring" lineālais tituls.

Taču čempiona titula liktenis, galu galā, tomēr ir tieši WBO vadības ziņā – tas pierādījās arī jūlijā, kad Briedis tika oficiāli atzīts par šīs organizācijas čempionu, lai gan 15. jūnija vakarā Brieža un Glovacka tikšanās netika pieteikta kā titulcīņa.

Zauerlands intervijā atzina, ka Glovacka pāris dienu laikā saņemto divu titulcīņu iespējas dēļ šajā svara kategorijā izveidojusies sarežģīta situācija: „Kļuvis pavisam traki. Taču mana loma šajā visā ir noorganizēt finālu. Pagaidīsim, kādi būs visu iesaistīto personu lēmumu, kas vēl mainīsies un kurš izvēlēsies. Strādājam ar to, kas ir spēkā šobrīd. Mans darbs ir noorganizēt finālu, visticamāk, janvārī.”

Interesanti, ka šajā situācijā Zauerlands piesauca arī Glovacka promouteru Andžeju Vasiļevski, kurš bija galvenais iemesls, kādēļ poļu puse tik ilgi uzturēja protestu un pēc tam apelāciju par 15. jūnija cīņu Rīgā. Runājot par Supersērijas trešās sezonas rīkošanu, Zauerlands izteicās šādi: „Zinu, ka ir daudzi jautājumi par šo, tāpēc vēlos uzsvērt, ka Vasiļevskis ir mans ļoti labs draugs, un esmu drošs, ka par spīti dažām nesaskaņām mēs sadarbosimies arī nākotnē.”

Izmantotie resursi:
Sauerland: Finał WBSS w cruiser w styczniu 2020...


, 2019-10-28 17:52, pirms 4 gadiem
boksā daudz kas dzirdēts, bet šis - "LINEĀLAIS TITULS" ir kas jauns

pag, bet pats Glovackis var paspēt uzboksēt gan ar Makubu, gan Briedi?
, 2019-10-28 18:05, pirms 4 gadiem
bik baida ka Briedis nepaliek vispar aiz borta ... nebus ne finals ne revansh ... h... ko te vairak var saprast
, 2019-10-28 18:06, pirms 4 gadiem
zigiss rakstīja: boksā daudz kas dzirdēts, bet šis - "LINEĀLAIS TITULS" ir kas jauns

pag, bet pats Glovackis var paspēt uzboksēt gan ar Makubu, gan Briedi?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_...
, 2019-10-28 18:10, pirms 4 gadiem
p.s.
vēl tak jābūt Supersērijas Muhameda Ali balvai! Jeb to tik deva pirmajā sezonā?
, 2019-10-28 18:32, pirms 4 gadiem
Neredzu veidu, kā WBO varētu piekāpties.. Šobrīd WBO piekāpjas, Briedis uz finālu ir ar jostu.. Kas notiek, ja Briedis zaudē? Glovackim revanšs ar Briedi, bet bez jostas?
, 2019-10-28 18:33, pirms 4 gadiem
dsks rakstīja: bik baida ka Briedis nepaliek vispar aiz borta ... nebus ne finals ne revansh ... h... ko te vairak var saprast
vari kaut vienu normālu scenāriju, kā tas var gadīties izskaidrot?
, 2019-10-28 19:52, pirms 4 gadiem
Var taču sarunāt pavisam vienkārši: janvārī Briedis sadod pa mūli Dortikosam, un uzreiz pēc tam Glovackim vēlreiz iekrāmē ar elkoni, saņem divas jostas un visi ir apmierināti!
, 2019-10-28 20:49, pirms 4 gadiem
Pie nosacījuma, ja ar Dortikosu ir uzvara, tad ir nodrošināta nākamā naudīgā cīņa ar Glovacki.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).