Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Boksere Millere zaudē pirmajā Eiropas čempionāta cīņā

Boksere Millere zaudē pirmajā Eiropas čempionāta cīņā
Amanda Millere (pa labi) ar treneri Lindu Ābeli. Foto no L. Ābeles Facebook profila

Latvijas labākā dāmu boksere Amanda Millere otrdien nepārvarēja Spānijā notiekošā Eiropas čempionāta sievietēm pirmo kārtu.

Svara kategorijā līdz 57 kilogramiem Millere astotdaļfināla duelī ar 0-5 piekāpās turcietei Esrai Jildizai. Divi no tiesnešiem turcietei uzvaru atdeva ar rezultātu 29:28, bet pārējie trīs lēma, ka viņa uzvarējusi pārliecinošāk. Turciete boksa karjerā jau aizvadījusi 129 cīņas, kamēr 19 gadus vecajai Millerei tādas bijušas vien 20.

Millere kļuva par vēsturē pirmo Latvijas pārstāvi, kas piedalījusies Eiropas čempionātā sievietēm. Sportiste, kura iepriekšējos divus gadus guvusi piekto vietu Eiropas U22 čempionātā, ir pretendente arī uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet atlases sacensības notiks nākamā gada sākumā. Tā, piemēram, Eiropas atlases turnīrā šajā kategorijā uz spēlēm sadalīs sešas olimpiskās ceļazīmes.

Arī septembrī Latvijas amatieru boksā gaidāmi svarīgi turnīri - Evanders Servuts piedalīsies pasaules čempionātā, bet četras meitenes no Latvijas spēkosies Eiropas jaunatnes čempionātā.

Šogad maijā Eiropas junioru čempionātā Rumānijā sudrabu izcīnīja Nikolina Boķe, kamēr pie piektās vietas tika Matvejs Prokudins, tikmēr jūnijā Eiropas spēlēs, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionātā Genādijs Merkulovs un Servuts savās pirmajās cīņās pēc punktiem piekāpās nākamajiem vicečempioniem.


, 2019-08-28 17:27, pirms 5 gadiem
129 cīņas un 20, tas vien jau ko nozīmē.

Tad ņemot vērā situāciju varēja tomēr rakstīt "Piekāpjas daudz pieredzējušākajai turcietei", nevis "zaudē pirmajā kārtā"
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).