Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Pasaules prese par latvieša triumfu: Briedim bija vērts gaidīt

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules prese par latvieša triumfu: Briedim bija vērts gaidīt
Mairis Briedis cīņā pret Junielu Dortikosu. Foto: WBSS

Supersērijas fināls beidzās pusnaktī pēc Centrāleiropas laika, svētdienas rītā gūstot atspoguļojumu galvenokārt specializētajos boksa izdevumos un mājas lapās. Par Maira Brieža triumfu rakstīja pasaules lielākajos boksa tirgos – ASV, Apvienotajā Karalistē un Vācijā.

Mairis Briedis pēc punktiem pārspēj Dortikosu, uzvar Supersērijā un izcīna IBF titulu

“Boxing scene” https://www.boxingscene.com/mairis-...

“Mairis Briedis izturēja divas pretrunīgas cīņas, lai tiktu līdz finālam, taču izskatījās ļoti pārliecinoši, kad to vajadzēja visvairāk.

Ilgi gaidītais Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) fināls “krūzeru” svara kategorijā dāvāja Briedim trešo titulu, 12 raundu cīņā pēc punktiem pieveicot Junielu Dortikosu. Finālam sestdienas vakarā varēja sekot DAZN tiešraidē no tukšā “Plazamedia” TV centra Vācijas pilsētā Minhenē.

Viena tiesneša sniegtajam vērtējumam (114-114) nebija lielas ietekmes uz pārējo divu soģu darbu, kuru spriedums bija 117-111 par labu Briedim.

Rūsa pēc garā pārtraukuma nebija problēma nevienam no cīņas dalībniekiem, lai gan abi ringā nebija kāpuši kopš Supersērijas pusfināla 2019. gada jūnijā. Dortikoss sagādāja gada nokautu, 10. raundā noklājot uz dēļiem līdz tam nepārspēto Endrjū Tabiti un nopelnot IBF “krūzeru” titulu – to pašu, kurš atradās uz spēles svētdienas finālā kopā ar WBSS čempiona titulu un (Muhameda) Ali trofeju.

Brieža ceļš bija daudz sarežģītāks, ieskaitot uzvaru 12 raundu cīņā pēc punktiem pār Noelu Gevoru 2018. gada oktobrī notikušajā ceturtdaļfinālā. Tam sekoja mežonīga cīņa un nokauts trešajā raundā pret Kšištofu Glovacki. Pēc cīņas tika iesniegti divi protesti, kuru – un elpceļu vīrusa pandēmijas – dēļ fināls notika 15 mēnešus vēlāk.

Briedim gaidīšana bija tā vērta. “Tas ir kā sapņa piepildījums.””

”Mairis Briedis sakauj Junielu Dortikosu, uzvar Supersērijas “krūzeru” finālā”

“Sky sports” https://www.skysports.com/boxing/ne...

“Mairis Briedis sakāva Junielu Dortikosu Pasaules boksa Supersērijas finālā un, uzvarot pēc punktiem, ieguva IBF “krūzeru” titulu Minhenē.

Latvietis atkārtoti iekaustīja Dortikosu ar vareniem pretuzbrukumiem. Viņa sniegums bija dominējošs, taču viens tiesnesis saskatīja neizšķirtu 114-114, kamēr pārējo divu soģu lēmums vēstīja 117-111 par labu Briedim, kurš izcīnīja Muhameda Ali trofeju.

Briedim iepriekš piederēja WBC un WBO tituli. Tagad viņš no Dortikosa paņēma IBF jostu un tiks uzskatīts par pasaules pirmo numuru “krūzeru” svarā.”

”Uzvara “spoku cīņā”: Briedis izcīna Muhameda Ali kausu”

“Lauterbacher Anzeiger” https://www.lauterbacher-anzeiger.d...

“Pasaules čempiona tituls, miljons dolāru un Muhameda Ali kauss: ar uzvaru pār favorītu, kubieti Junielu Dortikosu, latvietis Mairis Briedis uzvarēja boksa “Čempionu līgā”. Trīsdesmit piecus gadus vecais sportists Minhenē guva virsroku pēc punktiem un uzvarēja Supersērijas otrajā izcīņā.

“Šis bija garš ceļojums. Beidzot esmu ieguvis Ali kausu,” Briedis teica pēc “spoku cīņas” TV studijā Minhenē. Duelim starp latvieti un viņa gadu jaunāko sāncensi bija jānotiek pavasarī Rīgā, taču cīņa tika divreiz pārcelta pandēmijas dēļ.

Briedis, kurš piedzīvoja neveiksmi Supersērijas pirmās sezonas pusfinālā, ieguva IBF pasaules čempiona jostu un naudas balvu apmēram 1,7 miljonu eiro apmērā.”

  +1 [+] [-]

, 2020-09-27 13:31, pirms 4 gadiem
Briedis ir fotogēnisks. Lai iemācās angļu valodu, iziet aktieru meistarības kursus un dodas uz Holivudu nofilmēties kādā grāvējā, kur vienkāršs puisis tiek galā ar ļaundaru bandu.

     [+] [-]

, 2020-09-27 13:47, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Briedis ir fotogēnisks. Lai iemācās angļu valodu, iziet aktieru meistarības kursus un dodas uz Holivudu nofilmēties kādā grāvējā, kur vienkāršs puisis tiek galā ar ļaundaru bandu.
viņš vairāk atbisltu ļaundaru bandas vadītājam, ko labais puisis nogalina pēdējo

  +8 [+] [-]

, 2020-09-27 14:30, pirms 4 gadiem
Mairis Briedis ir perfektais ļaundaris. Cilvēks, kurš beidzot nogalina Džeimsu Bondu. Ar kailu elkoni!!!

Mairis labākais!!!

     [+] [-]

, 2020-09-27 17:30, pirms 4 gadiem
Vai tāds moderns scenarijs, baltais puisis no A-Eiropas nogalina BLM bandas vadoņus un izglābj Ameriku, tiek mainīta konstitūcija un Mr. Briedis kļust par ASV prezidentu .

     [+] [-]

, 2020-09-27 20:52, pirms 4 gadiem
adrock rakstīja: viņš vairāk atbisltu ļaundaru bandas vadītājam, ko labais puisis nogalina pēdējo
Labā puiša lomā - Kšištofs Glovackis?

     [+] [-]

, 2020-09-28 08:54, pirms 4 gadiem
Apsveicam, apsveicam ...
dzīrdēju, ka esot tīri heftīga summiņa nopelnīta ar'...
';

     [+] [-]

, 2020-09-28 18:26, pirms 4 gadiem
"Viena tiesneša sniegtajam vērtējumam (114-114) nebija lielas ietekmes uz pārējo divu soģu darbu, kuru spriedums bija 117-111 par labu Briedim."

Nu jau nu jau. Tā viena tiesneša dēļ rezultāts mainījās no UD uz MD, kas gluži nav viens un tas pats.

''Briedis, kurš piedzīvoja neveiksmi Supersērijas pirmās sezonas pusfinālā, ieguva IBF pasaules čempiona jostu un naudas balvu apmēram 1,7 miljonu eiro apmērā.”

Zaudēja, bet ieguva jostu un naudas balvu. Te laikam īpaši neiedziļinās ko paši raksta.