Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Fjūrijam dod desmit dienas veselības stāvokļa pamatošanai

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Fjūrijam dod desmit dienas veselības stāvokļa pamatošanai
Taisons Fjūrijs ierodas preses konferencē (2015)
Foto: PA Wire / Scanpix

Pasaules boksa organizācija (WBO) smagsvaru čempionam Taisona Fjūrijam (25-0 18KO) dod desmit dienas, lai pamatotu sava veselības stāvokļa neatbilstību cīņas aizvadīšanai ar bijušo pasaules čempionu Vladimiru Kļičko (64-4, 53KO).

"Mums ir žēl, ka 29. oktobrī ieplānotā cīņa tiek pārcelta jūsu veselības stāvokļa dēļ. Pārdzīvojama par jums vēlam ātru un pilnīgu izveseļošanos. 10 dienu laikā jums ir jāiesniedz WBO nepieciešamie medicīniskie dokumenti - šī informācija vajadzīga jūsu stāvokļa novērtēšanai un statusa izskatīšanai, pamatojoties uz mūsu noteikumiem," publiskā vēstulē čempionam norāda WBO.

Fjūrijam jāiesniedz medicīniskie dokumenti, lai pierādītu, ka veselības stāvokļa dēļ nozīmētajā laikā viņš nevar cīnīties ar ukraini, kurš alkst revanša. Ja brits spēs pierādīt savas kaites nopietnību, tad varēs atlikt cīņu līdz 180 dienām. Ja sportists to nespēs vai atveseļošanās laiks pārsniegs pusgadu, tad WBO var atņemt Fjūrijam čempiona jostu.

Kā jau ziņots, nozīmētā cīņa starp Fjūrija un Kļičko pagājušajā nedēļā tika atkārtoti pārcelta, atsaucoties uz brita medicīnisko neatbilstību. Fjūrija veselības problēmu detaļas netika atklātas, taču stāvoklis esot pārāk smags, lai viņš varētu cīnīties. Iepriekš bija izskanējušas bažas, ka brits vienkārši cenšas izvairīties no revanša cīņas.

Atgādinām, ka 2015. gada novembrī Diseldorfā ukrainis Vladimirs Kļičko pēc punktiem piekāpās britam Taisonam Fjūrijam un zaudēja pasaules čempiona titulus IBF, IBO, WBO un WBA versijās. Kļičko pirms tam nebija zaudējis 11 gadus. Pēcāk tika panākta vienošanās par revanša maču 2016. gada 9. septembrī, taču Fjūrija potītes savainojuma dēļ cīņa tika pārcelta uz 29. oktobri Mančestrā. Brits neieradās uz 12. septembra preses konferenci, atsaucoties uz auto sabojāšanos.

Lielbritānijas Antidopinga aģentūra augustā publiskoja Fjūrijam izvirzītās apsūdzības dopinga lietošanā, lietu sāks skatīt novembrī.

Izmantotie resursi:
wboboxing.com
bbc.com

  +1 [+] [-]

, 2016-09-27 15:38, pirms 8 gadiem
Varu Taisonam piedāvāt ļoti labu ģimenes ārstu. "Taisons Fjūrijs nedrīkst piedalīties sporta pasākumos līdz 30. oktobrim akūtas saaukstēšanās dēļ." Bet tas maksās. Pacienta nodeva 1,41 eiro!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 16:48, pirms 8 gadiem
Manuprāt uzreiz vaig ņemt nost visas jostas. Viņš jau 10 mēnešus nav aizstāvējis nevienu jostu un ja vēl tagad , dabūs tās 180 dienas atveselošanai tad viņš nebūs aizstāvējis jostas pus otru gadu. Tik daudz labu cīņu var vai varētu uztaisīt pa to laiku.

     [+] [-]

, 2016-09-30 09:38, pirms 7 gadiem
Vispār jau pirmā cīņa bija paredzēta 9. julijā.