Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Promouters: "Dortikosam ir ļoti labas izredzes uzvarēt Kudrjašovu"

Promouters: "Dortikosam ir ļoti labas izredzes uzvarēt Kudrjašovu"
Junjers Dortikoss un Dmitrijs Kudrjašovs

WBA čempionam pirmajā smagajā svarā kubietim Junjeram Dortikosam (21-0, 20KO) ir labas izredzes uz uzvaru Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) ceturtdaļfināla cīņā pret krievu Dmitriju Kudrjašovu (21-1, 21KO), uzskata kubieša promouters Leons Marguless.

Jāatgādina, ka WBSS pasākumā, kurā izsētie bokseri varēja izvēlēties sev oponentus, Dortikoss bija izsēts kā ceturtais. Pirmais numurs Oleksandrs Usiks izvēlējās cīnīties ar Marko Huku, Murats Gasijevs, kurš bija izsēts ar otro numuru, par pretinieku izvēlējās Kšištofu Vlodarčiku, latvietis Mairis Briedis - kubieti Maiku Peresu. Tādējādi Dortikosam faktiski izvēles vairs nebija - viņam bija jāņem pēdējais pāri palikušais bokseris Kudrjašovs. No četriem ceturtdaļfināla pāriem tieši Dortikosa - Kudrjašova duelis tiek uzskatīts par pašu konkurētspējīgāko.

Pagaidām par cīņas laiku un vietu bokseru pārstāvji vēl nav vienojušies, taču kubieša promouters Marguless atklāja, ka vienošanās jau ir noslēguma fāzē: "Dortikosa un Kudrjašova cīņa notiks septembrī vai oktobrī. Pārrunas jau noslēdzas un atlicis saskaņot pēdējās detaļas. Cīņa būs par WBA titulu, un sagaidām, ka tā būs aizraujoša. Uzskatu, ka Dortikosam ir ļoti labas izredzes uz uzvaru."

WBA "regulārais" čempions Dortikoss šobrīd ir obligātais pretendents uz cīņu pret WBA superčempionu krievu Denisu Ļebedevu, kurš iepriekš atteicās no dalības Supersērijā. Promouters norāda, ka tas vai Dortikosa - Ļebedeva cīņa notiks, atkarīgs no kāda būtiska faktora.

"Dortikoss cīnīsies ar Ļebedevu, ja krievu bokseris būs čempiona statusā arī pēc Pasaules boksa Supersērijas," piebilda Marguless.


Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.