Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins turpina perfekti – iznīcina Gīlu, izcīnot 30.uzvaru

Jānis Pārums

Golovkins turpina perfekti – iznīcina Gīlu, izcīnot 30.uzvaru
Genādijs Golovkins nokautē Danielu Gīlu
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt Ņujorkā IBO un WBA pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 72.6 kilogramiem kazahs Genādijs Golovkins (30-0, 27KO) izcīnīja savu kārtējo uzvaru un nosargāja titulus, trešajā raundā apturot austrālieti Danielu Gīlu (30-3, 16KO).

Golovkins cīņu pret bijušo divkārtējo čempionu Gīlu uzsāka pārliecinoši, uzreiz pārņemot iniciatīvu un dzenājot pretinieku pa ringu. Austrālietis uz Golovkina sitienu kombinācijām atbildēja reti, turklāt jau pirmajā raundā viņam tika pārsista uzacs.

Jau otrā raunda sākumā Golovkins Gīlu aizsūtīja nokdaunā, taču austrālietis uzreiz tika kājās un cīņu turpināja. Uzreiz pēc tam titula pretendents aktivizējās, tomēr īpašas problēmas Golovkinam neradīja. Raunda otrajā pusē atkal aktīvāks bija čempions.

Trešajā raundā Gīls ringā darbojās pašpārliecināti un bravūrīgi, izaicinot Golovkinu, kurš atbildēja ar asiem un precīziem sitieniem. 30 sekundes līdz trīsminūtes beigām Gīls izdarīja izcēlās ar labu sitienu, taču uzreiz uzķērās uz jaudīgu Golovkina pretsitienu, piedzīvojot nokdaunu. Lai arī austrālietis spēja piecelties kājās, viņš bija pārāk satricināts, lai turpinātu cīņu, tādejādi tiesnesis to apturēja, uzvaru ar tehnisko nokautu trešajā raundā piešķirot Golovkinam.

Kazaham tā bija 18. priekšlaicīgā uzvara pēc kārtas un 30. uzvara tikpat cīņā profesionāļa karjerā. Uzreiz pēc cīņas Golovkins paziņoja, ka grib apvienot jostas savā svara kategorijā un šo uzdevumu viņš gribētu sākt ar cīņu WBC čempionu Migelu Koto.

Citā cīņā turpat "Madison Square Garden" smagsvars Braients Dženingss (19-0, 10KO) sagādāja pirmo zaudējumu karjerā Maikam Peresam (20-1-1, 12KO).

Peress labi aizvadīja pirmos trīs raundus, bet pēc tam Dženingss situāciju ringā līdzsvaroja, bet cīņas otrajā pusē, daļēji arī uz Peresa noguruma fona pārņēma iniciatīvu un ringā izskatījās pārliecinoši. Pēdējos divos raundos kubietim atkal izdevās aktivizēties, taču noslēdzošajā trīsminūtē ringa tiesnesis viņam atņēma punktu par sitienu pretiniekam pēc komandas "stop". Kā vēlāk izrādījās, tas viņam laupīja neizšķirtu. Viens tiesnesis gan atdeva uzvaru Peresam (114:113), bet pārējie divi Dženingsam (114:113, 115:112), tādējādi ar tiesnešu dalītu lēmumu uzvaru izcīnīja Dženingss.

Pirmā smagā svara bokseris Ola Afolabi (21-3-4, 10KO) deviņās minūtēs apturēja Antonio Smitu (15-4, 10KO). Pēc trešā raunda Smits atteicās no cīņas turpinājuma.

Savukārt Lielbritānijā ieplānotā cīņa starp Taisonu Fjūriju (22-0, 16KO) un Aleksandru Ustinovu (37-8, 24KO), kuram bija jāaizvieto savainotais Dereks Čisora (20-4, 13KO), tika atcelta, jo Fjūrijs no tās atteicās.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-27 16:56, pirms 10 gadiem
Golovkins ir monstrs, tik daudz KO 2. svarā nekad nav redzēti no čempiona. Gribētos redzēt GGG vs Martinez

     [+] [-]

, 2014-07-28 11:45, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Golovkins ir monstrs, tik daudz KO 2. svarā nekad nav redzēti no čempiona. Gribētos redzēt GGG vs Martinez
Ar Cotto būtu skatāmāka cīņa. Pēdējā cīņā Martinez īpaši labi neizskatījās.Pret Galovkinu viņam būtu maz cerības.

     [+] [-]

, 2014-07-28 11:49, pirms 10 gadiem
Tukumnieks Martiņš Kukuls kādreiz ar ir cīnījies ar Galovkinu.

Gennady Golovkin vs Martins Kukulis - YouTube

     [+] [-]

, 2014-07-30 15:57, pirms 10 gadiem
pica9 rakstīja: lai nomet paris kg un atskalda to lecigo negerenu meiveizeru
Būs renavšš un Meiveizers tas naudas maiss dabūs pa galvu no Maidanas garantēju.

     [+] [-]

, 2014-07-31 00:08, pirms 10 gadiem
tommy`gun rakstīja: Tukumnieks Martiņš Kukuls kādreiz ar ir cīnījies ar Galovkinu.

http://www.youtube.com/watch?v=j3uekGH3sm4
no rīta kukulis noteikti čurāja asinis.

kotto ar golovkinu necīnīsies. nav rentabli. martinezs gan varētu viņam īsti vairs nav ko zaudēt, bet manuprāt viņs ir done. pārāk smagas tās kāju traumas. vispār golovkins ir zvērs un domāju, ka turpināš dominēt vēl gadiem, bet kamēr apritē būs floids un pakiao viņš nebus nr.1 . domāju, ka ar laiku ggg dosies iekarot smagākas svara kategorijas. un tur jau priekšā būs super cīņas ar wordu, froču un pārējo blici,