Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Boksa komentētājs: "Usikam jāuzmanās no Brieža aperkota"

Boksa komentētājs: "Usikam jāuzmanās no Brieža aperkota"
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

27. janvāra vakarā "Arēnā Rīga" notiks Pasaules boksa Supersērijas pirmais pusfināls, kur spēkosies latvietis Mairis Briedis (23-0, 18KO) un ukrainis Oleksandrs Usiks (13-0, 11KO). Vienā no Ukrainas televīzijas kanāliem šo cīņu komentēs Vjačeslavs Ponočovnijs - šis speciālists uzskata, ka Latvijas bokseris ir spējīgs izturēt ukraiņa uzbrukumus, taču zaudēs pēc punktiem. Viennozīmīgi pateikt gan grūti, ar to gaidāmā cīņa ir interesanta.

Ko gaidāt no cīņas starp Usiku un Briedi?
- Gaidu spilgtu cīņu, jo tiksies divi ļoti spēcīgi pretinieki, kuri nav zaudējuši un ir pasaules čempioni. Usikam ir pa spēkam uzvarēt tādu pretinieku kā Briedis. Tas nebūs viegli, Mairis ir viens no spēcīgākajiem pretiniekiem, taču Aleksandra stils, kā reiz, palīdzēs pieveikt Briedi. Latvietis prot daudz, šajā cīņā to parādīs, tomēr viņš zaudē Usikam ātrumā un tehnikā. Līdz ar to Aleksandrs, domāju, uzvarēs.

Kādas ir Usika stiprās un vājās puses?
- Stiprās puses mēs zinām - ātrums, kāju ātrums, mobilitāte. Viņš pastāvīgi ir kustībā, nestāv uz vietas. Varbūt kaut kur var piekrist, ka Aleksandram nav vienreizīga spēcīga sitiena. Kopumā viņš liek akcentu uz sitienu lērumu, vētru ringā. Ja neizdodas nogāzt pretinieku ar vienu sitienu, viņš sarīko tādu elli, ka tiesnesis spiests pārtraukt cīņu. Domāju, ka cīņā ar Briedi var būt līdzīga situācija. Marko Huks tika piebeigts desmitajā raundā, pateicoties sērijveida darbam, vētrai un augstam tempam. Briedis tādu tempu var neizturēt.

Ko teiksiet par Brieža stiprajām un vājajām pusēm?
- Arī viņš ir pietiekami meistarīgs. Latvijas pirmais bokseris, kurš kļuvis par pasaules čempionu. Esmu uzmanīgi noskatījis daudzas viņa cīņas. Viņam ir "kroņa numurs" - labais aperkots (sitiens no apakšas), no kā vērts piesargāties. Bieži vien viņš to izmanto ļoti negaidīti. Tas ir Brieža lielākais trumpis, kas Usikam var būt bīstams. Saprotams, ka Briedim palīdzēs mājas sienas. Tā kā paskatīsimies. Grūti pateikt viennozīmīgi, bet ar to gaidāmā cīņa ir interesanta.

Jūsuprāt, cīņa beigsies priekšlaicīgi vai pēc punktiem?
- Briedis ir izturīgs puisis. Ja viņš zaudēs, tad aina varētu būt līdzīga kā Usika mačā pret Huku. Ja tuvāk cīņas beigām Usiks turpinās uzturēt augstu tempu un veikt ilgstošus uzbrukumus, tiesnesis par pārtraukt cīņu. Tādējādi var būt tehniskais nokauts. Bet kopumā domāju, ka Briedis ir spējīgs visu to izturēt, taču zaudēs pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
apostrophe.ua


, 2018-01-27 18:03, pirms 6 gadiem
Marko Huks tika piebeigts desmitajā raundā, pateicoties sērijveida darbam, vētrai un augstam tempam. Briedis tādu tempu var neizturēt. - MUĻĶĪBAS!

Interesanti ka Huks kurš bija visvājākais starp visiem supersērijas dalibniekiem un kurš treniņiem pirms cīņas ar Usiku esot piegājis diezgan pavirši un tomēr izturēja 10 raundus. Ja jau Usiks ir tik lielisks kā te visi eksperti saka tad cīņai bija jābeidzas daudz ātrāk, jo Huks tak ir par riktīgu maisu kļuvis!
, 2018-01-27 18:35, pirms 6 gadiem
Usiks diezgan mocījās ar Glovacki kas ir Brieža līmeņa bokseris. tātad Mairim šovakar jābūt labākam par Glovacki lai varētu uz kautko cerēt
, 2018-01-27 19:08, pirms 6 gadiem
Ja Mairis būs sev galvā ieprogramēji-JA ES NESITĪŠU< TAD SITĪS MANI, UN RINGĀ NEĻAUS USIKAM PĀRŅEMT INICIATĪVU NO PIRMĀS CĪŅAS SEKUNDES, DOMĀJU , KA TO UKRAIŅU BEZSMADZEŅU IZDZIMTENI VAR NOGULDĪT UZ DĒĻIEM, BET ATKARĪGA ARĪ ir tiesneša darbība ringā, USIKS IR AFIGENNA NETĪRAS CĪŅAS PIEKOPĒJS, TĀ TIK UZ IELAS var kauties. NEDOD DIEVS KA PĀRSITĪS MAIRIM UZACI, to viņš dara apzināti, ja jūt ka ar godīgu cīņu neuzvarēs.MAIRI TURIES.LAI DIEVS TEVI SARGĀ.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.