Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zeps: "Briedis cīnīsies finālā. Ar WBO jostu vai bez - tas mums nav svarīgi"

Zeps: "Briedis cīnīsies finālā. Ar WBO jostu vai bez - tas mums nav svarīgi"
Mairis Briedis un Raimonds Zeps pēc uzvaras pusfinālā. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps pēc WBO Apelāciju komisijas lēmuma saņemšanas sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka viņu ļoti apmierina radusies situācija, jo vairs nav kavēkļu Supersērijas fināla izziņošanai. WBO lēmuma dēļ gan pastāv iespēja, ka Mairim pirms Supersērijas fināla nāksies atteikties no WBO pasaules čempiona titula, taču Zeps norādīja, ka tas Mairim nav pats svarīgākais – svarīgākais ir tas, ka viņš cīnīsies finālā.

Kopš 15. jūnija no tavas un Brieža puses nebija nekādu komentāru par notiekošo juridisko procesu. Šobrīd, kad lieta ir izbeigta un izbeigta jums labvēlīgi, vai vari pastāstīt vairāk par šo procesu un cik daudz šajā aizkulišu cīņā iesaistījāties jūs?
Pirmkārt, vēlos pateikt paldies advokātam Mārtiņam Kvēpam, kurš mūs pārstāvēja no Latvijas puses. Lietas izskatīšana gāja principā tik ilgi, cik jau bija publiski ziņots – visu laiku bija vēstules uz priekšu un atpakaļ, sarakstes un argumenti. Protests par Brieža un Glovacka cīņu beigās izgāja vairākas WBO instances, un viss noslēdzās Apelāciju komisijā, kas sastāv no trim neatkarīgiem juristiem. Viņi nav tiešā veidā saistīti ar WBO un lemj tikai par tām lietām, kas nonāk līdz šai instancei. Bet visu laiku kopš jūnija principā darbs ar dokumentiem notika nepārtraukti.

Kā pašam Mairim ar šo visu jezgu pēc viņa cīņas ringā? Cik daudz viņš tajā iedziļinājās, cik daudz pievērsa uzmanību?
Mairis pats procesā iekšā nebija. Viņš tika informēts par tā gaitu, taču viņam bija citas lietas, kam jāpievērš uzmanība – gatavošanās finālam. Tā sakot, katram mums ir savs darbs, Mairim ir jācīnās ringā, un tieši šādu situāciju dēļ viņam ir apkārt cilvēki, kas kārto šādas lietas.

WBO lēmums pieņemts piecus mēnešus pēc pašas cīņas. Tas, ka tik ilgu laiku tika izskatīts protests, savā ziņā nemazināja uzvaras garšu?
Drīzāk teiktu, ka nevis šīs lietas izskatīšana kaut ko mazināja, bet gan mēs apzinājāmies, ka tas tomēr bija tikai pusfināls un priekšā ir liela cīņa finālā. Jau dienā pēc uzvaras pār Glovacki viss uzsvars un koncentrēšanās pārgāja uz finālu pret Dortikosu. Taisnība, ka bija ilgs juridiskais process, taču jau kopš vasaras mēs visus savus darbus darījām, domājot par finālu un Maira dalību tajā, nevis svinot uzvaru pusfinālā.

Publiska klusēšana par Glovacka protestu un pēc tam apelāciju – vai no jūsu puses tā bija kā maksimāla nodrošināšanās un piesardzība vai tomēr bija iekšējs satraukums par WBO iespējām lemt Briedim par sliktu?
Iespēja kā tāda jau, lai arī, mūsuprāt, minimāla, tomēr pastāvēja, taču konsultējāmies ar juristiem, piesaistījām arī starptautiskus konsultantus, un mums pašiem jau sākumā izskatījās, ka visam jābūt kārtībā. Taču šī juridiskā procesa laikā tomēr mums bija ieteikums, lai lieki nekomentējam notiekošo, kamēr viss nav beidzies.

Vari piedāvāt savu kā boksera menedžera viedokli par to, ko darīja Glovacka komanda, līdz pēdējam apstrīdot cīņas iznākumu? Tā tīri no profesionālās puses – vai līdzīgā situācijā būtu darījis līdzīgi?
Šeit es varu tikai spekulēt un skaļi domāt. Skaidrs, ka viņi cerēja uz citu iznākumu, bet pieļauju, ka viņiem bija paralēls plāns vienkārši novilcināt laiku, kas arī izdevās. Vienā brīdī Supersērija jau arī centās ar viņiem vienoties, kas, manuprāt, varēja būt viņu plānos. Galu galā, Supersērijai drīz jāsākas trešajai sezonai, kamēr otrās sezonas fināls vēl nav nemaz izziņots. Izziņot to nevarēja pirms juridiskā procesa beigām, tāpēc noteikti tika cerēts, ka Supersērija mēģinās ar viņiem vienoties tikai tāpēc, lai nezaudētu laiku. Taču poļu puses prasības, cik zinu, bija ļoti tālu no jebkāda veida realitātes.

Ņemot vērā, ka daudz tiek runāts par Brieža un Glovacka revanšu, kas tagad arī oficiāli nozīmēts, tomēr vēlētos zināt tavu attieksmi pret poļu rīcību? Vai šis konflikts nav atstājis rūgtas personīgās sajūtas, kas varētu atstāt sekas uz iespējamo revanšu?
Zini, katrs šeit cīnījās par sevi. Vai viņi mums ir kaut ko izčakarējuši? Labi, fināls tagad būs vēlāk, nebūs decembrī, kā bija plānots. Vai tas, ka fināls būs mēnesi vai divus vēlāk, Mairim nāks par sliktu vai par labu? To jau mēs tikai redzēsim. Es nevaru runāt par visiem Brieža komandā, ka nevienam nav nekāda aizvainojuma, taču šeit poļi darīja savu darbu un mēs darījām savu darbu.

WBC lēma, ka Glovackis piedalīsies titulcīņā pret Makabu. WBO tagad viņam nozīmēja titulcīņu pret Briedi 120 dienu laikā. Ko tas īsti nozīmē?
Tas nozīmē, ka viņam būs jāizvēlas. Ko tas nozīmē mums praksē? Mairis ir WBO čempions, kuram tagad noteikta titula aizstāvēšana 120 dienu laikā un jāaizstāv tieši pret Glovacki. Tā ka Glovackim ir arī WBC titulcīņas iespēja, viņam jāizvēlas, kuru cīņu pieņemt. Mums tikmēr ir dzelžains līgums ar Supersēriju par dalību finālā, līdz ar to mums nekas jādomā nav, tikai tam jāgatavojas. Taču mums nekāda satraukuma par to nav – Mairis piedalīsies Supersērijas finālā, tas šobrīd ir skaidrs un oficiāli. Atliek tikai sagaidīt informāciju par vietu un laiku. Principā vienīgais neskaidrais šobrīd ir tas, vai Briedis Supersērijas fināla cīņā piedalīsies kā WBO čempions, jo, ja, piemēram, Glovackis tagad izvēlēsies cīnīties par WBC jostu, Mairim pat teorētiski pazudīs iespēja aizstāvēt titulu pret viņu šajās noliktajās 120 dienās un tad jau josta varētu palikt pie Maira arī Supersērijas finālā.

Nevēlos skriet notikumiem pa priekšu, taču aprakstīšu iespējamo scenāriju – ja Glovackis izvēlas iet WBO ceļu, tad pasaules čempiona tituls kļūst vakants, jo Mairis piedalās Supersērijas finālā un titulu pret Glovacki neaizstāv. Par vakanto titulu Glovackim teorētiski jācīnās ar ranga otro numuru Firatu Arslanu vai, ja Arslans to nedara, ar trešo numuru Juriju Kašinski no Krievijas. Vai ar šīm cīņām viņš spēs piesaistīt kaut tuvu tik lielu naudu kā piedāvāja Supersērija vai cīņā ar Supersērijas uzvarētāju, par ko iepriekš bija lēmusi WBO? Manuprāt, Glovackis šobrīd nostādīts neparocīgā pozīcijā starp divu konkurējošu organizāciju dzirnakmeņiem – vienai no tām viņam būs jāpasaka skaļš „nē”, tā vietā iegūstot titulcīņu, kas īpaši lielu interesi un naudu nepiesaistīs.

(Glovackis poļu medijiem šodien izteicies, ka ir priecīgs par WBO lēmumu un ļoti cer, ka Briedis neatteiksies no WBO jostas un piedalīsies cīņā pret viņu. Saskaņā ar Supersērijas līgumu Briedis gan pirms fināla nemaz nevar aizvadīt citu cīņu.)

Glovacka promouters Andžejs Vasiļevskis WBO lēmumu šodien raksturoja kā milzīgu sasniegumu, uz ko viņš pat īsti necerēja, uzsverot, ka Glovackim un Briedim revanšs jāaizvada pirms Supersērijas fināla.
Nezinu, ko tieši viņi, viņaprāt, uzvarēja. Viņi ļoti labi zina, ka Mairim ir dzelžains līgums ar Supersēriju, un tas nosaka, ka Mairim ir jācīnās finālā. Turklāt vēl kādā finālā – visi prestižākie boksa reitingi Mairi un Dortikosu šobrīd ir ierindojuši kā divus šā brīža pasaules labākos bokserus pirmajā smagajā svarā – kurš negribētu redzēt šādu cīņu, turklāt par Muhameda Alī vārdā nosaukto trofeju. Arī abiem bokseriem, domāju, tā būs karjeras svarīgākā cīņa līdz šim. Poļiem, savukārt, varu novēlēt veiksmi pieņemot tālākos lēmumus par Glovacka karjeru.

Vai nepastāv iespēja, ka Glovackis izvēlas pagaidīt Supersērijas beigas un tad aizvadīt cīņu ar Mairi par WBO jostu? Galu galā, viņš pats teicis, ka galvenais viņam ir sportiskais princips.
Tas jau ir atkarīgs no WBO, vai tiks dota piekrišana šāda iespējai un kur vispār būs josta. WBO šobrīd ir noteikusi 120 dienu periodu, kurā Mairim ir jāaizstāv čempiona titulu, citu lēmumu nav.

Atgriežoties pie Brieža fināla – vai sagaidi, ka tajā tiks izcīnīts arī Usika atbrīvotais lineālais tituls?
Tā it kā vajadzētu būt. Arī „The Ring” titulam vajadzētu tikt izcīnītam Supersērijas finālā, jo Mairis un Dortikoss rangā ir pirmie divi numuri.

Iepriekš minēji, ka pastāv trīs varianti par fināla norises vietu. Vai šobrīd vari tos nosaukt?
Variants Krievija, iespējams, Maskavā. Krievijā ļoti vēlas sarīkot finālu, lai varētu „undercard” piepildīt ar saviem bokseriem. Joprojām pastāv Saūda Arābijas variants. Un arī Rīga. Kurš variants mums patiktu vislabāk? Ko Supersērija nolems, tas arī būs labi.


, 2019-10-26 19:15, pirms 4 gadiem
Cirks, kas cirks. Mairis principā bez jostas, un Glovackis - bez naudas, bet var izvēlēties kuru jostu ņemt sev. Rezultātā - ar savu protestu paši sev iešāva kājā Poļi. Karma ir tante, kuru kaitināt nevajag.

Tik kas notiek ar to cīņu, kura pirms tam bija apsolīta Glovackim, ar uzvarētāju? Jeb viens lēmums atceļ iepriekšējo?

Mairim gan šis ir samērā labs scenārijs...Finālā iegūs piķi + ja Glovackis iegūs kādu no jostām, tad ātru iespēju to jostu arī saņemt atpakaļ, jo vajadzētu būt dažādiem scenārijiem iespējamiem par to, kā dabūt cīņu ar Glovacki.
, 2019-10-26 19:35, pirms 4 gadiem
WreckLV rakstīja: Tik kas notiek ar to cīņu, kura pirms tam bija apsolīta Glovackim, ar uzvarētāju? Jeb viens lēmums atceļ iepriekšējo?
Jā, jaunais lēmums ir atcēlis iepriekšējo. Supersērijas uzvarētājam nebūs nekādu saistību skatīties Glovacka virzienā
, 2019-10-27 03:53, pirms 4 gadiem
Pat ja Briedis uzvar finālu nav neviena skaļa vārda ar labu naudu turpinājumam. Ar Glovacki jau uztaisīts labs haips,varētu būt laba nauda
, 2019-10-27 09:07, pirms 4 gadiem
Jāsaka godīgi, supersērija 2 liek vilties ar visiem šiem notikumiem un intriga/haips arī ir mazinājies kā pirmajā sezonā, kad Usyks bija absolūtais čempions.

Vēl arī visas aizkulises ar supersērijas honorāru neizmaksāšanu, parādiem. Godīgi sakot, neredzu šim pasākumam nākotni vairāk. Nomocīs šo sezonu līdz galam, bet kāda runa var būt par trešo sezonu?
, 2019-10-27 14:29, pirms 4 gadiem
Nu cīńa ar Mairi Glowackim labu honorāru atnestu. Pat ja tas notiktu Polijā, haips ir liels
, 2019-10-27 16:31, pirms 4 gadiem
Piekrītu - kad Supersērija būs pabeigta, atkārtota cīņa ar Glovacki būtu interesanta ļoti daudziem, līdz ar to nauda tur varētu būt laba. Katrā ziņā es arī labprāt gribētu paskatīties vēl vienu Brieža un Glovacka cīniņu.
, 2019-10-27 21:02, pirms 4 gadiem
Naudīgais scenārijs- vinnēt supersēriju un tad cīńa ar Glovacki, visticamāk Polijā, ar lielu ažiotāžu un jaudīgiem honorāriem
, 2019-10-29 21:38, pirms 4 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Jā, jaunais lēmums ir atcēlis iepriekšējo. Supersērijas uzvarētājam nebūs nekādu saistību skatīties Glovacka virzienā
Supersērijas uzvarētājs būs arī WBO čempions
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).