Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Briedim uzvara arī ārpus ringa – Glovacka apelācija par cīnas atcelšanu noraidīta

Briedim uzvara arī ārpus ringa – Glovacka apelācija par cīnas atcelšanu noraidīta
Maira Brieža un Juniera Dortikosa finālam vairs nav juridisku šķēršļu. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Pasaules boksa organizācijas (WBO) Apelāciju komisija pieņēmusi galīgo lēmumu 15. jūnija Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņas sakarā, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Brieža menedžeris Raimonds Zeps, norādot, ka Glovacka prasības par Brieža diskvalifikāciju vai cīņas atkārtotu aizvadīšanu ir noraidītas, taču WBO ir nozīmējusi revanša cīņu starp abiem bokseriem (konkrēti pret Briedi, nevis Supersērijas uzvarētāju). Tas nekādā veidā neietekmē Brieža statusu Supersērijas finālā, taču var novest pie WBO titula zaudēšanas bez cīņas.

Maira Brieža un Kšištofa Glovacka Supersērijas pusfināls 15. jūnija Rīgā izvērtās tik skandalozs, ka runas un strīdi par to turpinājās vēl līdz rudens vidum, un ne tikai Polijas un Latvijas boksa sabiedrībā. Glovacka pārstāvji iepriekš bija iesnieguši protestu, kurš centās atrast kompromisu – WBO norādīja, ka tai nav tiesību atcelt cīņas iznākumu, taču Glovackim tika piešķirta iespēja tikties ar Supersērijas uzvarētāju. Poļu puse jau to varēja uzskatīt par sev daļēji labvēlīgu lēmumu.

Poļu boksera pārstāvji ar to gan neapmierinājās un pēc tam iesniedza apelāciju, vēlreiz pieprasot Brieža diskvalifikāciju vai cīņas atkārtotu aizvadīšanu. Šo iesniegumu izskatīja WBO neatkarīgā Apelāciju komisija, ko veido trīs juristi, un Glovacka pārstāvji šoreiz izmēģināja citu taktiku – apelācijas tekstā bija izdarīts uzsvars uz to, ka gan WBO, gan Latvijas Profesionālā boksa federācija (LPBF) oficiāli norādījušas, ka nevar uzņemties atbildību par cīņas iznākuma mainīšanu, attiecīgi poļi argumentēja, ka cīņa nemaz nav tikusi sankcionēta, ja reiz nav neviena atbildīgā.

WBO Apelāciju komisija šo argumentāciju ir noraidījusi. Pilns WBO lēmums tuvākajā laikā, visticamāk, tiks publicēts organizācijas mājaslapā, taču principā Apelāciju komisijas lēmums ir saskaņā ar WBO vasarā nolemto, proti, izvērtēt kāda boksera diskvalifikāciju vai cīņas rezultāta atcelšanu ir tikai un vienīgi LPBF ziņā. Savukārt tas, kādu iemeslu dēļ LPBF to neuzņēmās darīt (Latvijas federācija vasarā argumentēja, ka nevar pieņemt šādus lēmumus, jo cīņai bija WBO nozīmēts tiesnesis), vairs nav lieta, ko izskatīja WBO juristi. WBO nostāja īsumā - šādā situācijā cīņas rezultātu varēja mainīt tikai Latvijas Profesionālā boksa federācija, un tā to nedarīja.

Galvenā atšķirība starp Apelāciju komisijas un WBO vasaras lēmumu ir tā, ka Glovackim un Briedim tagad nozīmēts revanšs savā starpā, neņemot vērā notikumus Supersērijā. Attiecīgi 120 dienu laikā Glovackim un Briedim jāaizvada revanša cīņa par WBO titulu. Tas gan pārklāsies ar plānotu Supersērijas fināla laiku, attiecīgi Briedim būs jāizdara izvēle - WBO tituls vai Supersērijas fināls. Brieža menedžeris Zeps mūsu portālam gan norādīja, ka bumba ir Glovacka laukuma pusē, jo Glovackis jau saņēmis titulcīņas iespēju pie WBO konkurentes WBC. Viņam pirms pāris dienām tika nozīmēta titulcīņa pret Kongo bokseri Ilungu Makabu, attiecīgi viņam nāksies veikt izvēli starp šīm divām cīņām. Glovackis savos publiskajos komentāros gan nešaubīgi norādīja gan šonedēļ, gan iepriekš, ka viņa galvenais mērķis ir revanšs pret Briedi.

WBO Apelāciju komisijas lēmums pieliek punktu gandrīz pusgadu ilgai juridiskai cīņai, kuras dēļ joprojām nav nozīmēts Supersērijas fināls starp Briedi un Junieru Dortikosu un kuras dēļ Brieža pārstāvji nevēlējās publiski komentēt 15. jūnija cīņas notikumus. Supersērijas vadība iepriekš publiski bija atklājusi, ka finālu neizziņos pirms WBO galīgā lēmuma, attiecīgi tagad jau tuvākajā laikā sagaidāma oficiāla skaidrība par Supersērijas fināla laiku un vietu. Neoficiāla informācija liecina, ka WBSS vēl pagājušajā nedēļā nebija pieņēmusi galīgo lēmumu par laiku un vietu, taču uz galda bija trīs varianti, no kuriem izvēlēties.


, 2019-10-26 13:48, pirms 5 gadiem
Labs nāk ar gaidīšanu.
, 2019-10-26 13:48, pirms 5 gadiem
Pozitīva ziņa!
, 2019-10-26 13:50, pirms 5 gadiem
Protams ar šito raudāšanu Glovackis par pilnīgu mīksto sevi ir pataisījis, bet cepuri nost viņa komandai- viduvējam bokserim ir radījuši iespēju izvēlēties, par kuru no tituliem( wbc vai wbo) cīnīties.
, 2019-10-26 13:58, pirms 5 gadiem
Glovackim aizrakstīju facebukā. Gaidu- vai vispār izlasīs- pirmkārt gan
, 2019-10-26 14:09, pirms 5 gadiem
Briedim plāns skaidrs: vinnēt finālu un paņemt WBO un IBF jostas. Cerēt, ka Glovackis vinnēs melno un paņems WBC jostu un tad aizbraukt uz Poliju, nopelnīt lielu čunguru un poļu priekšā iznīcināt Glovacki. Pēc tam mest boksu pie malas un atgriezties VP
, 2019-10-26 15:10, pirms 5 gadiem
Glovackim derētu jauna klička "titulu maiss". Tomēr jau varēs trešo reizi zaudēt titulcīņu.
, 2019-10-26 15:10, pirms 5 gadiem
mx3 rakstīja: Briedim plāns skaidrs: vinnēt finālu un paņemt WBO un IBF jostas. Cerēt, ka Glovackis vinnēs melno un paņems WBC jostu un tad aizbraukt uz Poliju, nopelnīt lielu čunguru un poļu priekšā iznīcināt Glovacki. Pēc tam mest boksu pie malas un atgriezties VP
Viss pareizi, izņemot boksa mešanu pie malas - pirms tam vajadzētu vēlreiz uzboksēt ar Usiku.
, 2019-10-26 15:43, pirms 5 gadiem
Ja skataas no finansiaalaas puses tad Mairim nevajadzees lieki maksaat komisijas maksu WBO. Un titulciinja tik un taa garanteeta.
, 2019-10-26 16:50, pirms 5 gadiem
Grib vēlreiz atrauties no Brieža? Nu ko, jādod tāda iespeja...😁😁😁
, 2019-10-26 20:11, pirms 5 gadiem
Šovakar WBSS fināls Progreis - Teilors. Rādīs Tvplaysports.
, 2019-10-26 21:06, pirms 5 gadiem
mx3 rakstīja: Briedim plāns skaidrs: vinnēt finālu un paņemt WBO un IBF jostas. Cerēt, ka Glovackis vinnēs melno un paņems WBC jostu un tad aizbraukt uz Poliju, nopelnīt lielu čunguru un poļu priekšā iznīcināt Glovacki. Pēc tam mest boksu pie malas un atgriezties VP
Hmm... a ja Glovackis wbc cīņas vietā izvēlas pieprasīt cīņu ar Briedi, bet Briedis to noraida par labu supersērijas finālam? ...vai nesanāk tā, ka Briedim tad WBO atņem un WBC, protams, arī nekā (jo tie no supersērijas "izkāpa"). Vnk dumji būtu, ja polis pateiktu, ka viņš wbc vietā grib to revanšu ar Briedi - tad Briedim būs jāveic neērtu izvēli.
, 2019-10-26 22:00, pirms 5 gadiem
Limpompo rakstīja: Hmm... a ja Glovackis wbc cīņas vietā izvēlas pieprasīt cīņu ar Briedi, bet Briedis to noraida par labu supersērijas finālam? ...vai nesanāk tā, ka Briedim tad WBO atņem un WBC, protams, arī nekā (jo tie no supersērijas "izkāpa"). Vnk dumji būtu, ja polis pateiktu, ka viņš wbc vietā grib to revanšu ar Briedi - tad Briedim būs jāveic neērtu izvēli.
Es domaju ka tiesi sadu scenariju polis izvelesies un skiet tad skiras no abam jostam. Bez cinas dabut no Brieza jostas, jo ka pazinoja Brieza parstavis vini grib superfinalu.

No sportiska viedokla pareizak butu, Glovackim netraucet Briedim un pasam cinities par WBC un pec tam izaicinat Briedi, kam butu goda lieta to pienemt, tacu dzive noteikti ta nebus tie laiki pagajusi.
, 2019-10-26 22:55, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Glovackim aizrakstīju facebukā. Gaidu- vai vispār izlasīs- pirmkārt gan
Pateici, ka viņš ir mīkstais?
, 2019-10-26 23:04, pirms 5 gadiem
Limpompo rakstīja: Hmm... a ja Glovackis wbc cīņas vietā izvēlas pieprasīt cīņu ar Briedi, bet Briedis to noraida par labu supersērijas finālam? ...vai nesanāk tā, ka Briedim tad WBO atņem un WBC, protams, arī nekā (jo tie no supersērijas "izkāpa"). Vnk dumji būtu, ja polis pateiktu, ka viņš wbc vietā grib to revanšu ar Briedi - tad Briedim būs jāveic neērtu izvēli.
Briedim nav izvēles. Teorētiski ,protams, ir..Bet praktiski nav. Uzmetot finālu, Briedis pēc soda naudu nomaksas varēs droši soļot atpakaļ policijā.
, 2019-10-27 09:21, pirms 4 gadiem
Pēc visa tā, ko Zauerlands ir darījis Maira labā, doma "uzmest finālu", ir stulbākais ko esmu dzirdējis
, 2019-10-27 21:01, pirms 4 gadiem
Naudīgais scenārijs- vinnēt supersēriju un tad cīńa ar Glovacki, visticamāk Polijā, ar lielu ažiotāžu un jaudīgiem honorāriem
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.