Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Briedis valsts piešķirto prēmiju ziedos labdarībai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Briedis valsts piešķirto prēmiju ziedos labdarībai
Mairis Briedis
Foto: AP/Scanpix

Nedēļas nogalē Mairis Briedis pirmo reizi karjerā aizstāvēs pasaules čempiona titulu, Rīgā tiekoties ar kubieti Maiku Peresu. Pirms tam Briedis izšķiries par vairāk nekā 20 tūkstošu eiro ziedošanu labdarībai, intervijā žurnālam "Klubs" teica boksera pārstāvis Raimonds Zeps, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Pēc aprīlī izcīnītās uzvaras pār Marko Huku valdība lēma Mairi Briedi apbalvot, izmantojot līdzekļus neparedzētiem gadījumiem un piešķirot viņam prēmiju 28 458 eiro apmērā. Tomēr bokseris pieņēmis lēmumu naudu nepaturēt sev, bet gan ziedot labdarībai. Kā norādīja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps, summa atvēlēta jauniešiem. "Viņš regulāri atbalsta dažādas jauniešu iniciatīvas," pauda Zeps.

"Brīdī, kad bokseri pāriet profesionāļos lielajā tirgū - Anglijā, Vācijā, Amerikā -, viņi paraksta līgumu ar promouteriem. Šīs organizācijas rīko cīņas un tiesības uz to rādīšanu pārdod televīzijām. Tā tiek pelnīta nauda. Jaunam bokserim, parakstot līgumu ar promouteri, ne par ko nav jāuztraucas. Viņā iegulda naudu ar domu, ka pēc tam viss nāks atpakaļ procentu veidā," stāstīja Zeps.

"Bokserim tiek apmaksāti cīņu izdevumi, nometnes. Tā bokseris aug, līdz ar to viņš kļūst interesants televīzijai un cilvēki gatavi par viņu maksāt naudu."

"Mairim sākumā piedāvāja iespēju parakstīt līgumu Krievijā, bet - komplektā ar Krievijas pilsonību. Arī Vācijas piedāvājums nebija diez ko izdevīgs," atklāja Zeps. "Šis ceļš, kamēr Mairis kļuva interesants televīzijām un sāka pelnīt naudu, mums bija jānodrošina pašiem. Tas arī bija grūtākais posms. Bokss nav lēts. Lai Mairis tiktu tur, kur viņš ir šobrīd, bija jāiegulda vairāk nekā pusmiljons. Tā ir tikai un vienīgi sponsornauda. Mairim nav bijis ne valsts, ne pašvaldības atbalsta."

Zeps pauda, ka pēc cīņas ar Huku latvieša komandai vairs nav pašai jāiegulda naudu, jo Briedis kā pasaules čempions ir interesants televīzijai, kas ir gatava maksāt promoteriem, bet viņi - gatavi maksāt Briedim. Tāpēc latvietis izšķiries par ziedošanu labdarībai.

Izmantotie resursi:
LETA
Žurnāls "Klubs"

 +13 [+] [-]

, 2017-09-26 09:02, pirms 7 gadiem
Tā ir Latvijas sporta lielākā problēma, ka prēmējam mēs tos kuri jau ir topā un paši pelna labu naudu, bet nauda sitēmai vai konkrētam talantam netiek dota, bieži vien pieliekot treknus punktus karjerām.. Jo ne visi var "sarunāt" 500k kā Briedis, Ostapenko u.c. kuri tiek prēmēti, kad iegūti jau vairāki miljoni kontos..

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 09:12, pirms 7 gadiem
Laikam ne rakstu lasīji, ne ko vispār no tā visa saproti!

kluchux rakstīja: Tā ir Latvijas sporta lielākā problēma, ka prēmējam mēs tos kuri jau ir topā un paši pelna labu naudu, bet nauda sitēmai vai konkrētam talantam netiek dota, bieži vien pieliekot treknus punktus karjerām.. Jo ne visi var "sarunāt" 500k kā Briedis, Ostapenko u.c. kuri tiek prēmēti, kad iegūti jau vairāki miljoni kontos..

  +6 [+] [-]

, 2017-09-26 09:26, pirms 7 gadiem
Respect!

  +2 [+] [-]

, 2017-09-26 09:51, pirms 7 gadiem
Malacis

  -1 [+] [-]

, 2017-09-26 09:58, pirms 7 gadiem
Labi... vismaz Sandrai nebūs arī par šo vēl jāšūmējas...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 10:09, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Labi... vismaz Sandrai nebūs arī par šo vēl jāšūmējas...
Sandriņa pateiks priekš kam jādod prēmija, ja nauda neaizies viņam, bet labdarībai

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 10:35, pirms 7 gadiem
Tā dara personības, un tas būs kā akmenī iekalts mūžīgi mūžos. Tāpat kā Vētras & Miglnieka leģendārais iznāciens.
Nav pasaulē lielākas trofejas par tautas cieņu un mīlestību. Mairi, Tu šo trofeju esi jau izcēlis. Krampi Tev!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-26 11:29, pirms 7 gadiem
Nu nezinu... Varbūt labāk būtu ieguldījusi pats savā mārketingā, reklamējot vienlaicīgi veselīgu un disciplinētu dzīves veidu priekš jauniešiem. Līdzigi kā KP - video blogs youtube, kur ir interesanti un motivējoši sižeti par treniņu procesu (jāmaksā operatoram un video montāžai). Žests jau skaits, bet manuprāt nevietā.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 11:45, pirms 7 gadiem
Respect

  +2 [+] [-]

, 2017-09-26 13:33, pirms 7 gadiem
Mairis ir goda vīrs. Lai tāds arī paliek!

  +1 [+] [-]

, 2017-09-26 13:50, pirms 7 gadiem
avipopo rakstīja: Nu nezinu... Varbūt labāk būtu ieguldījusi pats savā mārketingā, reklamējot vienlaicīgi veselīgu un disciplinētu dzīves veidu priekš jauniešiem. Līdzigi kā KP - video blogs youtube, kur ir interesanti un motivējoši sižeti par treniņu procesu (jāmaksā operatoram un video montāžai). Žests jau skaits, bet manuprāt nevietā.
Viņš pats par sevi ir motivējošs.