Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zauerlands slavē Brieža apņēmību un stāsta par Supersērijas trešās sezonas plāniem

Zauerlands slavē Brieža apņēmību un stāsta par Supersērijas trešās sezonas plāniem
Kšištofs Glovackis, Kalle Zauerlands un Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) valdes priekšsēdētājs Kalle Zaurlands plašā intervijā izdevumam „Boxing Monthly” ļoti augstu novērtējis latviešu boksera Maira Brieža paveikto un viņa cīņu pret Oleksandru Usiku, kā arī atzinīgi izteicās par visu pirmā smagā svara kategoriju.

„Tagad ir apstiprināts, ka Oleksandrs Usiks pāries uz smagsvariem, un ir pilnīgi skaidrs, ka kruizeru turnīrā Supersērijā finālā atkal būs cīņa par visām četrām čempiona jostām,” teica Kalle Zauerlands. Pagaidām nav lielu šaubu par WBO, WCB un IBF jostu iekļaušanu Supersērijā, bet toties ir par WBA čempiona jostu. „Kad mēs paziņojām, ka šī svara kategorija būs arī otrajā sezonā, cilvēki brīnījās, kāpēc mēs to darām vēlreiz. Lieta ir vienkārša – svara kategorijas čempions vairs nav šajā svara kategorijā.”

„Mairis Briedis vienā pusfinālā cīnīsies ar Kšištofu Glovacki,” stāstīja Zauerlands. „Pirms gada Briedis zaudēja Usikam cik daudz, viena raunda tiesu? Man personīgi likās, ka ir neizšķirts. Daži cilvēki uzskatīja, ka Briedis uzvarēja, daži deva priekšroku Usikam, viedokļi bija dažādi. Tā bija viena no līdzvērtīgākajām cīņām, kādu vien esmu redzējis. Tā Rīgā bija lieliska boksa nakts.”

„Briedim tagad ir iespēja paveikt to, kas gandrīz izdevās pagājušajā gadā,” turpināja Zaurlands. „Taču viņam jāuzlabo sniegums. Pagājušajā gadā Briedim bija pāris vājākas cīņas, viņš neizskatījās īpaši labs formas uzturēšanas cīņā Maskavā, tad tika pie savainojuma. Briedim arī bija ļoti līdzvērtīga cīņa ar Noelu Mikaeljanu. Tā bija cīņa, kurā abu bokseru uzvarai varēja atrast argumentus, taču dienas beigās pusfinālā iekļuva Briedis, kurš tagad ir cilvēks ar misiju. Viņš bija ļoti tuvu Usika pieveikšanai, tagad viņam ir otra iespēja. Briedis ir ļoti apņēmīgs sportists, bijušais pasaules čempions ar aizraujošu boksa stilu un iespaidīgu sitienu.”

„Taču visi pusfinālisti šajā svara kategorijā ir ar iespaidīgu sitiena spēku,” teica Zauerlands. „Abi pusfināli pagājušajā gadā bija pamatīgi nokaitētas cīņas, un paredzu, ka tā būs arī šoreiz. Šī ir svara kategorija ar ļoti lielu konkurenci – es pats kruizerus saucu par trenētiem smagsvariem, jo viņiem vajag tikt zem svara limita. Briedis pret Glovacki un Tabiti pret Dortikosu būs cīņas īstas uguņošanas cienīgas.”

Zauerlands arī pastāstīja, ka ideju līmenī notiek Supersērijas trešās sezonas projekta plānošana: „Viss jau ir sācies. Runāju ar promouteriem visā pasaulē, apspriežam viņu idejas. Supersērija ir Čempionu līgas formāta turnīrs, tāpēc mēs ņemam vērā, ko saka promouteri, ko saka mediji un ko vēlas paši fani.”

Zauerlands norādīja, ka pagaidām par konkrētām svara kategorijām trešajā sezonā nav izlemts, taču viņš pauda savu ieinteresētību pussmagā svara kategorijas sacensību rīkošanā, kā arī piesauca, ka, visticamāk, arī nākamajā sezonā būs trīs svara kategorijas. „Kādā brīdī Supersērijā es arī labprāt redzētu sieviešu boksu. Sieviešu bokss ir krietni izaudzis, un mēs sekojam notikumiem tajā. Iepriekš bija viena čempione, kurai grūti atrast nopietnas pretinieces, bet tagad konkurence krietni augusi,” teica Zauerlands.

Izmantotie resursi:
LONG READ: Sauerland strikes back - Boxing Monthly


, 2019-04-26 14:03, pirms 5 gadiem
O jā, o jā, sieviešu bokss!!! Katrs piesaka savu sievasmāti, un sezonas beigās dzīva palikusi tikai visbriesmīgākā no visām!
, 2019-04-26 14:59, pirms 5 gadiem
man vienmēr mazliet žēl, ka sievietes viena otru dauza.. esmu aizspriedumains, bet man sieviešu bokss nepatīk
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.