Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vlodarčiks: "Briedis neboksē pilnībā tīri, un tiesneši uz to varētu pievērt acis"

Rolands Eliņš

Vlodarčiks: "Briedis neboksē pilnībā tīri, un tiesneši uz to varētu pievērt acis"
Kšištofs Vlodarčiks. Foto: Fotonews / newspix.pl

Polijas bokseris Kšištofs Vlodarčiks, bijušais WBC un IBF pasaules čempions un Kšištofa Glovacka treniņu biedrs un draugs, intervijā medijam „RingPolska” dalījies viedoklī par gaidāmo Supersērijas pusfinālu, kurā Mairis Briedis Rīgā uzņems Glovacki. Vlodarčiks norādīja, ka cer izvairīties no tiesnešu tematikas apspriešanas, taču tas var izrādīties aktuāli, jo viņš personīgi uzskata, ka Briedis ne vienmēr boksējas „tīri” un ir viltīgs pretinieks.

„Manuprāt, Rīgā Glovackim būs viena no grūtākajām cīņām karjerā,” izteicās Kšištofs Vlodarčiks. „Būs nepieciešama maksimāla koncentrēšanās, cīņa tomēr būs pretinieka pilsētā, un savas sienas palīdz.”

„Runājot par savu sienu palīdzību, gan gribētos, lai sanāk izvairīties no temata par tiesnešiem,” sacīja Vlodarčiks. „Bokserim ringā gan par to nav jādomā, bet jādara savs darbs. Mēdz būt tā, ka viens tiesnesis savējais, otrs pretinieka un trešais neitrāls. Kā būs Supersērijā, redzēs.”

Vlodarčikam tika vaicāts, vai, piesaucot tiesnešu tematu, viņš domā, ka cīņa varētu izšķirties pēc punktiem, un Vlodarčiks paskaidroja, ka tas domāts arī citā ziņā: „Ziniet, es vispār pats uzskatu, ka Briedis tomēr pilnībā tīri neboksējas un nav tāds līdz galam „Fair Play” bokseris. Viņa visādas viltības un darbības ir tādas lietas, uz kurām tiesnesis varētu, tā sacīt, pievērt aci.”

„Protams, ka ceru, ka mans vārdabrālis Rīgā uzvarēs,” turpināja Vlodarčiks. „Iepriekšējās cīņās ārzemēs biju kopā ar viņu, cerams, ka arī tagad būšu klāt.”

Vlodarčikam, kurš pirms vairākiem gadiem sparingojis ar Briedi, kad latvietis vēl bija savas profesionālā boksa karjeras sākumā, tika vaicāts, kādu taktiku izvēlētos viņš, ja būtu Glovacka vietā: „Noteikti nedrīkst viņu palaist tālāk no sevis, ir jāiet virsū. Ir dažādi bokseri, dažiem patīk visu laiku būt tuvumā, dažiem patīk boksēties no distances, bet Briedis ir tāds, kurš boksē uz sava pretinieka kļūdām. Briedis ir viltīgs bokseris. Manuprāt, dažreiz viņš cīnās nedaudz mīksti, tā kā tāds kaķis, un Glovacka uzdevums būs šo kaķi savaldīt.”

Jāatgādina, ka Briedis savas iepriekšējās cīņas aizvadīja ar traumām un pats neslēpa, ka nav parādījis labāko sniegumu, taču tāpat viņš izcīnīja vajadzīgās uzvaras, ieskaitot Supersērijas ceturtdaļfinālā.

„Pilnīgi noteikti, ka šī būs grūtāka cīņa nekā ceturtdaļfinālā pret Vlasovu,” pārliecināi teica Vlodarčiks. „Vlasovs, jā, bija spēcīgs bokseris, taču noteikti, ka pret Briedi būs sarežģītāk. Pret Vlasovu bija sišanās, pret Briedi būs šahs. Svarīga būs pretinieka analīze, visu sīkumu izpētīšana un tad kļūdu gaidīšana un meklēšana ringā. Līdzīgi Glovackim bija pret Huku, kad viņš tika pats nogāzts, bet piecēlās un ar nokautu uzvarēja. Domāju, ka pret Briedi Glovackim izšķiroša izrādīsies ātra un negaidīta pāreja pretuzbrukumā.”

Vlodarčiks arī uzskatīja, ka Brieža un Glovacka cīņas uzvarētājs būs favorīts uz Supersērijas titulu: „Otrajā pusfinālā ir Dortikoss, kuram ir spēcīgas rokas, tas skaidrs, taču jautājums, kādā formā viņš būs. Ceturtdaļfinālā pret Mateušu Masterņaku viņš neko tādu nemaz neparādīja. Protams, uzvarēja un ar to pietika, bet neatstāja tādu iespaidu, ka viņš nav uzvarams. Noteikti ir uzvarams.”

37 gadus vecais Vlodarčiks piedalījās iepriekšējā Supersērijas sezonā, taču izstājās jau ceturtdaļfinālā. Vlodarčiks ir bijušais IBF un WBC čempions, turklāt WBC čempiona jostu viņš nosargāja četru gadu garumā, no 2010. līdz 2014. gadam, kas ir WBC rekords šajā svara kategorijā. Vlodarčikam un Glovackim jau ilgus gadus ir viens treneris, un viņi abi pazīstami kā labi draugi. Glovackis nesen arī medijiem apstiprināja, ka nav tādas naudas, par kuru viņš būtu pierunājams piedalīties boksa cīņā pret Vlodarčiku.

Izmantotie resursi:
Diablo o możliwej walce z Kayode, Szpilce,...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:28, pirms 5 gadiem
Nav vēl cīņa sākusies, šamējais jau pukst un čīkst ka pasaule nav taisnīga

  -1 [+] [-]

, 2019-02-26 16:38, pirms 5 gadiem
Bet tā jau arī ir

     [+] [-]

, 2019-02-26 18:01, pirms 5 gadiem
Polis kā jau Polis

  +1 [+] [-]

, 2019-02-26 18:30, pirms 5 gadiem
Kurwa

     [+] [-]

, 2019-02-26 19:07, pirms 5 gadiem
Nevis nav tādas naudas, bet nav tādas naudas, ko kāds būtu gatavs maksāt par tādu cīņu, domāju ja kādus 100 mil viņam piedāvātu, būtu ringā skriešus! Lai gan, katram sava cena!

  -2 [+] [-]

, 2019-02-26 20:11, pirms 5 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nav vēl cīņa sākusies, šamējais jau pukst un čīkst ka pasaule nav taisnīga
Gan jau to pašu teici, kad Briedis tāpat čīkstēja, piemēram, pirms cīņas ar Huku, vai ne? Ko es te ākstos, protams ne!

     [+] [-]

, 2019-02-26 20:14, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nevis nav tādas naudas, bet nav tādas naudas, ko kāds būtu gatavs maksāt par tādu cīņu, domāju ja kādus 100 mil viņam piedāvātu, būtu ringā skriešus! Lai gan, katram sava cena!
cik 100citronu ciinjas ir bijushas tu maz aptver par ko runaa