Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Brieža cīņu tiesās leģendārais Kenijs Beiless

Brieža cīņu tiesās leģendārais Kenijs Beiless
Kenijs Beiless pēc Menija Pakjao uzvaras pār Džesi Vargasu
Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņu starp Mairi Briedi un Aleksandru Usiku tiesās slavenais Lasvegasas tiesnesis Kenijs Beiless (Kenny Bayless), Sportacentrs.com apstiprināja latviešu sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Sestdienas vakarā būs tas īpašais gadījums, kad trešais cilvēks ringā ir tikpat liela slavenība kā viņa uzraudzītie cīkstoņi. Sešdesmit septiņus gadus vecais Beiless ir profesionāls boksa tiesnesis kopš 1991. gada un viens no atzītākajiem aroda meistariem pasaulē.

Trīs bērnu tēva novērtēšanai pietiek ar vienu faktu – Beiless ir tiesājis sešas cīņas ar Floida Meivezera līdzdalību un septiņas reizes uzraudzījis Filipīnu sporta ikonu Meniju Pakjao. Viņa rēķinā ir arī Meivezera un Pakjao tikšanās 2015. gada 2. maijā.

Minētajā cīņā Beilesa pakalpojumi tika novērtēti ar 25 tūkstošiem ASV dolāru, kamēr trīs viņa asistenti saņēma pa 20 tūkstošiem katrs. Rīgā amerikānim palīdzēs viņa tautietis Robins Teilors, kā arī kanādieši Kreigs Metkalfs un Roberts Teppers.

Kalifornijas pilsētā Berklijā uzaugušajam Beilesam 2003. gadam tika atklāts prostatas vēzis. “Ar sievas, uztura trenera un veselības konsultanta palīdzību viņš cīnījās un sāka ievērot, kas Bībelē rakstīts par diētu, veselību un atveseļošanos. Viņš pilnībā izveseļojās.”

Gadu pēc tam Beiless tiesāja savu pirmo supercīņu – 18. septembra duelī starp amerikāņiem Bernardu Hopkinsu un Oskaru De La Hoju tika reģistrēts viens miljons “pay-per-view” pirkumu un cīņas ienākumi sasniedza 56 miljonus ASV dolāru.

Ceturtajā maijā dzimušais tiesnesis ieguva bakalaura grādu kinezioloģijā, mācoties “Cal State Hayward” universitātē. Maģistra grādu viņš pievienoja, studējot “University of Nevada Las Vegas” (UNLV).

Nevadas pavalsts sporta komisija gatavojās norīkot Beilesu par tiesnesi Floida Meivezera cīņā pret UFC cīkstoni Konoru Makgregoru. Īru atlēta pārstāvji tādu iespēju noraidīja, jo Beiless par gaidāmo tikšanos izteicās tā: "Nevēlos to redzēt, jo UFC un bokss ir divi dažādi sporta veidi. Kāda jēga?"

Video: HBO Boxing

Izmantotie resursi:
https://heavy.com/sports/2015/05/ke...
Conor McGregor's camp confirm they will object...


Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).