Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Par uzvaras piešķiršanu Kudrjašovam diskvalificēti divi Krievijas tiesneši

Rolands Eliņš

Par uzvaras piešķiršanu Kudrjašovam diskvalificēti divi Krievijas tiesneši
Dmitrijs Kudrjašovs pamatīgi cieš cīņā pret Vaclavu Pejsaru. Foto: Donat Sorokin/TASS/Scanpix

21. decembrī Krasnojarskā, Krievijā, notika cīņu šovs, kurā piedalījās pazīstamie Krievijas bokseri Dmitrijs Kudrjašovs un Dmitrijs Ļebedevs. Kudrjašovs tika pie uzvaras pār čehu bokseri Vāclavu Pejsaru, taču tiesnešu piešķirtie punkti bija tik neloģiski, ka Krievijas Boksa federācija nolēma uz pusotru gadu diskvalificētu divus Kudrjašovam uzvaru piešķīrušos tiesnešus.

Profesionālajā boksā nepavisam nav unikāla situācija, kad vietējais bokseris, turklāt vēl cīņu vakara promoutera gādībā esošs bokseris, saņem tiesnešu labvēlīgu lēmumu. Līdzīgi notika arī nedēļas nogalē Krasnojarskā, kad Dmitrijs Kudrjašovs, Supersērijas pirmā sezonas dalībnieks Maira Brieža svara kategorijā, aizvadīja cīņu pret Vāclavu Pejsaru. Kudrjašovs bija milzīgs favorīts, galu galā, Pejsars savā iepriekšējā cīņā bija Rīgā piekāpies Latvijas bokserim Nikolajam Grišuņinam.

Kudrjašovs gan neaizvadīja īpašu labu cīņu. Viņš pirmoreiz savā karjerā aizvadīja visus desmit raundus, un cīņas iznākums nonāca tiesnešu ziņā. Čehu bokseris bija nosūtīts nokdaunā trešajā raundā, taču cīņas sākumā un otrajā pusē bija krietni pārāks. Viens tiesnesis cīņu novērtēja ar rezultātu 96:93 Pejsara labā, kamēr pārējo divu tiesnešu lēmums bija citāds – Iraklijs Malazonija (95:94) un Semjons Stakejevs (97:92) lēma par labu Kudrjašovam, kurš līdz ar to uzvarēja ar dalītu tiesnešu lēmumu.

Taču šoreiz, atšķirībā no daudziem citiem gadījumiem, viss ar to nebeidzās. Pret tiesnešu lēmumu publiski iebilda Kudrjašova promouters un paša pasākuma organizators Andrejs Rjabinskis: „Dmitrijs ir labs cilvēks, taču... šajā cīņā viņš zaudēja. Šajā konkrētajā cīņā viņš tika sakauts. Tie tiesneši, kuri piešķīra viņam uzvaru, nekādu palīdzību Dmitrijam nesniedza, gluži otrādi, padarīja par līdzdalībnieku. Dmitrijam to nevajag. Tas nav pareizi.”

Arī Kudrjašovs pats intervijā pēc cīņas nebija līdz galam apmierināts: „Es neesmu tiesnesis un neskaitu punktus. Nedomāju, ka šoreiz izdarīju pietiekami, lai pelnītu uzvaru. Neesiet dusmīgi uz mani!”

Šī cīņa vēlāk piesaistīja pastiprinātu Krievijas Boksa federācijas uzmanību. Notikušo izmeklēja federācijas izveidota komisija, kas lēma par abu tiesnešu, kuri piešķīra uzvaru Kudrjašovam, diskvalifikāciju. Par neatbilstoša rezultāta piešķiršanu Malazonija un Stakejevs saņēmuši 18 mēnešu ilgu diskvalifikāciju, un oficiālajā lēmumā viņu pārkāpums minēts kā "neapmierinošs darbs cīņas rezultāta noteikšanā".

Savukārt šī cīņu vakara galvenajā mačā pēc vairāk nekā gada pārtraukuma boksā atgriezās Deniss Ļebedevs, bijušais WBA čempions pirmajā smagajā svarā. 40 gadus vecais Ļebedevs iepriekš jau bija paziņojis par karjeras beigām un tagad atgriezās ringā, taču darīja to neveiksmīgi, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu piekāpjoties DĀR bokserim Tabiso Mčunu.

Pilns cīņas ieraksts - Kudrjašovs pret Pejsaru

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/boxing/n...
https://www.boxingscene.com/kudryas...

     [+] [-]

, 2019-12-25 20:16, pirms 4 gadiem
Kur tad pēkšņi tik sportiski!? Āmuram laikam cīņas laikā ir ticis sists pa galvu.

Bez jokiem - promouters būs slikti nostrādājis. Tiesnešiem vajag pateikt, kas ir alga un kas - kukulis. Ja tiesnešiem kukulis netiek dots, bet viņi uzvedas tā, it kā būtu, tad ir bijusi komunikācijas kļūda.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-25 22:06, pirms 4 gadiem
Viss ļoti elementàri- promoters ar Kudrašovu bij uzstūmuši uz savu zāģi, a tiesneši uz uzvaru vai vnk priduraki!😂😂

     [+] [-]

, 2019-12-25 22:19, pirms 4 gadiem
Dibens ir sasniegts,zemāk ru jau krist nevar

     [+] [-]

, 2019-12-26 01:49, pirms 4 gadiem
Ceram uz līdzīgu paziņojumu no Tretjakova skeletonā par olimpiādi Sočos.

     [+] [-]

, 2019-12-26 02:02, pirms 4 gadiem
Kaut kā nepamanīju ka čehu bokseris trešajā raundā bija nokdauna. Vispār žēl kuvaldas itkā normāls bokseris, bet vispār kājās nestrādā, iespējams treneru vaina.