Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža cīņa iekļauta starp DAZN gada dīvainākajiem notikumiem boksā

Rolands Eliņš

Brieža cīņa iekļauta starp DAZN gada dīvainākajiem notikumiem boksā
Krištofs Glovackis un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvija boksera Maira Brieža cīņa pret poli Kšištofu Glovacki ir viens no četriem dīvainākajiem momentiem boksā šogad, uzskata sporta video straumēšanas serviss DAZN, piedāvājot saviem sekotājiem balsojumā sociālajos tīklos noteikt „uzvarētāju” daiļskanīgi nosauktajā nominācijā „WTF Moment of the Year”.

DAZN, kurai pieder Pasaules boksa Supersērijas raidtiesības, gada noskaņā atskatās uz notikušo pasaules boksā un noteikusi vairākas nominācijas dažādās kategorijās. Izveidota arī nominācija par gada dīvaināko brīdi jeb notikumu boksā, un tajā iekļauts arī Mairis Briedis.

Brieža uzvara 15. jūnija cīņā pret Glovacki tika plaši apspriesta un pēc tam arī izskatīta ilgstošos protestos un apelācijā. Cīņas iznākums netika atcelts, un Briedis turpina gaidīt, kad varēs piedalīties Supersērijas finālā, taču pusfināla cīņa minēta starp četriem gada dīvainākajiem momentiem boksā.

DAZN nominācijā uzsvērts, ka par spīti ilgajam gongam ringa tiesnesis neapturēja cīņu un Briedis un Glovackis turpināja boksa cīņu vēl ilgi pēc noteiktā laika beigām, Briedim šajā laikā vēlreiz nosūtot Glovacki nokdaunā.
Vēl starp gada dīvainākajiem momentiem boksā minēts britu boksera Kaša Ali kodiens sava pretinieka Deivida Praisa sānos cīņas laikā. Ali 30. marta cīņā par šo izgājienu tika uzreiz diskvalificēts.

Nominācijā kā trešais minēts britu bokseris Dereks Čisora, kurš izpaudās Supersērijas preses konferencē. Čisora nebija apmierināts, ka viņa cīņa nebūs galvenais notikums (galvenais notikums bija WBSS fināls starp Džošu Teiloru un Redžisu Progreisu), un savas emocijas izgāza preses konferencē. Čisora paziņoja, ka nevienam neinteresē Supersērija un visiem vienalga par Muhameda Ali vārdā nosaukto balvu, tā vietā cilvēki vēloties redzēt smagsvarus. Čisora situācijas novērtēšanā izmantoja necenzētu leksiku, piesaucot savu pēcpusi, vazelīnu un turnīra organizētāju rīcību.

Bet kā ceturtais notikums šajā nominācijā minēta novembrī Losandželosā notikusī cīņa starp ASV pārstāvošo bokseri Ņikitu Ababiju un Džonatana Batistu. Ababijs pirmajā raundā iesita savam pretiniekam pa pakausi, un Batista palika guļam un neatsaucās uz tiesneša aicinājumiem piecelties līdz beidzot Ababijam tika piešķirts soda punkts. Kad beidzot Batista piecēlās un cīņa atsākās, Batista neizrādīja nekādas savainojuma pazīmes un metās cīņā, turpinot izdarīt sitienus arī pēc gonga un tiesneša iejaukšanās, kā arī centās iesist pretiniekam ar galvu, protams, tiekot uzreiz pēc tam diskvalificēts.

Savu balsi šajā nominācijā var veikt katrs sociālā tīkla „Twitter” lietotājs, aptauja norisināsies vēl sešas dienas. Šī raksta publicēšanas brīdī Brieža-Glovacka cīņa ir balsojuma vadībā ar saņemtiem 39% balsu.

beigt tīrs kods;

  +3 [+] [-]

, 2019-12-25 20:56, pirms 4 gadiem
Nu ko, nav sliktākais variants Mairim atgādinot par sevi. Boksā sliktie zēni ir cieņā.

     [+] [-]

, 2019-12-25 21:53, pirms 4 gadiem
knaible rakstīja: Nu ko, nav sliktākais variants Mairim atgādinot par sevi. Boksā sliktie zēni ir cieņā.
"Cieņā" diezin vai būs īstais vārds. Populāri, jā, bet cieņā - biežāk nē nekā jā.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-26 05:59, pirms 4 gadiem
Jp,pck, kad (beidzot un vispār) notiks Brieža cīņa? Vai šajā gadu simtenī?

  +1 [+] [-]

, 2019-12-26 16:20, pirms 4 gadiem
Magnijs rakstīja: "Cieņā" diezin vai būs īstais vārds. Populāri, jā, bet cieņā - biežāk nē nekā jā.
Sudu neraksti. Memlaki toc nav cienja

  +4 [+] [-]

, 2019-12-26 21:02, pirms 4 gadiem
Šitais video jau cik dienas pa sociālajiem tīkliem klejo.
Eliņš labākajās delfu tradīcijās reaģē pēc tam

Satraukumā pat Denisu Ļebedevu par Dmitriju nosaucis un iecepis ka nokdauns bijis trešajā raundā, nevis ceturtajā

Juu, Briedim reitings no šādām cīņām tikai aug, poļu seskam vajadzēja mācību un memļaki tiešām nav cieņā