Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Taisons: "Labākais laiks manā dzīvē bija pirms es ieguvu pasaules čempiona titulu"

Taisons: "Labākais laiks manā dzīvē bija pirms es ieguvu pasaules čempiona titulu"
Maiks Taisons. Foto: Starmax/PA Images/Scanpix

Pirms naktī uz svētdienu Losandželosā paredzētās paraugcīņas pret Roju Džounsu ASV bijušais bokseris Maiks Taisons BBC podkāstā ar Ediju Hērnu piesauca savus karjeras līkločus un atzina, ka pasaules čempiona titulu ieguvis pārāk ātri, jo vēl nebija nobriedis kā personība.

Taisons Losandželosā aizvadīs paraugcīņu pret Roju Džounsu, citu boksa izcilnieku, kurš savu karjeru jau noslēdzis, tiesa, darījis to krietni vēlāk – Džounss savu pēdējo cīņu aizvadīja pirms diviem gadiem, kamēr Taisons to darīja pirms 15 gadiem. Viņu cīņa paredzēta astoņos raundos pa divām minūtēm, turklāt cīņu uzraugošā komisija savos noteikumos ierakstījusi, ka abiem vajadzētu nodemonstrēt savas boksa prasmes, nevis censties uzvarēt ar nokautu.

"Domāju, ka Rojs var izturēt dažus sitienus," pirms cīņas sacīja Taisons. "Šajā virtuvē būs ļoti karsti," viņš teica par gaidāmo tikšanos ringā.

54 gadus vecais Taisons jau iepriekš uzsvēris, ka ir ļoti mainījies, salīdzinājumā ar savu sportista karjeru, un podkāstā ar Ediju Hērnu viņš norādīja, ka kļūšana par visu laiku jaunāko smagsvaru čempionu viņam, atskatoties pagātnē, nav priecīgs brīdis. Taisons titulu ieguva 20 gadu vecumā.

"Labākais laiks manā dzīvē droši vien bija tieši pirms es ieguvu pasaules čempiona titulu," sacīja Taisons. "Kad es ieguvu titulu, viss palika sarežģīti. Tas gluži vienkārši nebija īstais laiks man. Man apkārt bija pārāk daudz emocionālu vampīru."

Taisons pastāstīja, ka sācis apgūt cīkstoņa prasmes, kad bijis vēl bērns un vēlējies pasargāt savu baložu kolekciju, ko viņam centušies atņemt. Taisons joprojām ļoti augstu vērtē savu mūžībā aizgājušo treneri Kasu D`Amato, sakot, ka treneris viņam deva pareizo virzienu dzīvē, taču Taisons tikai nesen esot sācis pa šo ceļu iet un kontrolēt sevi.

"Tas puika, kurš uzauga Ņujorkā, joprojām ir manī," sacīja Taisons. "Tagad es zinu, kā pret viņu izturēties un kā viņu pasargāt. Tad, kad es nonācu cietumu, es viņu nesargāju. Labākā lieta, kas var notikt ar jebkuru jaunieti, ir paraugs, kurš par viņiem rūpējas. Šīm jūtām gan jābūt abpusējām."

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/55...


Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.