Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Fedotovs ar Pokumeiko dalīs Latvijas čempiona titulu boksā

Fedotovs ar Pokumeiko dalīs Latvijas čempiona titulu boksā
Oļegs Fedotovs (no kreisās) un Andrejs Pokumeiko
Foto: kokfight.lv

5. novembrī “Arēnā Rīga” cīņu šova “KOK World GP 2016 in Riga” ietvaros notiks profesionālā boksa cīņa, kurā par vakanto Latvijas pussmagā svara čempiona titulu boksā spēkosies bijušais Latvijas čempions vidējā svarā Oļegs Fedotovs (21-25, 15 KO) ar Andreju Pokumeiko (9-12, 7 KO).

Vakantais Latvijas čempiona tituls pussmagajā svarā iepriekš piederējis tikai diviem sportistiem. Par pirmo šā titula īpašnieku mūsu atjaunotās valsts vēsturē 2004. gadā kļuva bijušais EBU-EU Eiropas Savienības čempions Elvis Mihaiļenko (18-1-1, 5 KO), kurš desmit raundu cīņā pēc punktiem uzvarēja divkārtējo pasaules čempionu kikboksā Romānu Dāboliņu (6-12, 5 KO).

Bet piecus gadus vēlāk šī čempiona josta nonāca tukumnieka Mārtiņa Kukuļa (12-46, 9 KO) īpašumā, kurš, pēc punktiem uzveica Andreju Tolstihu (11-26-1, 11 KO). Kukulis, tāpat kā viņa priekšgājējs Mihaiļenko, neaizvadīja nevienu šī titula obligāto aizstāvības cīņu un pēc gada ilgas sēdēšanas Latvijas čempiona tronī bija spiesti nolikt čempiona pilnvaras.

Šobrīd atkal Latvijas pussmagā svara (- 79, 4 kg) čempiona tituls ir vakants un par to 5. novembrī “Arēnā Rīga” spēkosies bijušais GBU pasaules un Latvijas čempions boksā vidējā svarā Oļegs Fedotovs ar bijušo Baltijas pussmagā svara čempiona titula pretendentu Andreju Pokumeiko.

Šie sportisti Latvijas pussmagā svara TOPā dala pirmo un otro pozīciju, tāpēc viņu tikšanās ringā cīņā par vakanto Latvijas čempiona jostu ir tikai loģiska.

Tiesa, ne viena, ne otra boksera pēdējo trīs cīņu bilance nav iepriecinoša. Fedotovs pēdējos trīs mačos atzina WBA pasaules čempiona titula pretendenta Frenka Buglioli (18-2-1, 14 KO), IBF jauniešu čempiona Bilela Latrešē (20-5-1, 4 KO) un Pjēra Huberta Dibombē (9-0-1, 5 KO) pārākumu, bet Pokumeiko kapitulēja bijušā WBA pasaules čempiona Dmitrija Čudinova (19-1-2, 12 KO), divkārtējā Baltijas čempiona Ričarda Bolotņika (9-3-1, 3 KO) un Jordana Kuļinska (3-0-1, 1 KO) priekšā.

Daudzi Latvijas cīņu sporta pazinēji prognozē, ka divkauja starp Oļegu Fedotovu un Andreju Pokumeiko, kuri ringā tikušies, un godam cīnījušies ar pasaules boksa eliti, “Arēnā Rīga” nodemonstrēs īstu boksa paraugstundu un tas būs baudījums visiem cīņu sporta draugiem.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


, 2016-10-25 06:43, pirms 7 gadiem
Cempions ar - bilanci. Ebal
Un tukumniekam izskatas patik atrauties pa galvu. Butu labak kadu citu sportaveidu izvelejies
, 2016-10-25 13:46, pirms 7 gadiem
12-46 uz LV čempions,, njaaa
, 2016-10-26 19:22, pirms 7 gadiem
Andris_Barkevics rakstīja: 12-46 uz LV čempions,, njaaa
Tu lasīt proti? Latvijas čempions! Paskaties internacionālo statistiku Kukulim, viņa karjerā ir tikai viens zaudējums, bokserim no Latvijas.

Pārējie zaudējumi bijuši, tikai no ārzemju bokseriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Raiens Garsija
2

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.