Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Fjūrija un Vaildera trešā cīņa no jūlija pārcelta uz rudeni

Fjūrija un Vaildera trešā cīņa no jūlija pārcelta uz rudeni
Taisons Fjūrijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

WBC pasaules čempiona Taisona Fjūrija revanša cīņa pret Deonteju Vailderu bija plānota jūlija vidū, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ jau šobrīd nolemts, ka jūlijā cīņa nevarēs notikt, tāpēc tās plānošana pārcelta uz rudeni, atklājis Fjūrija promouters Bobs Arums.

Deontejs Vailders pēc pārliecinošā zaudējuma Fjūrijam viņu cīņā februārī bija izmantojis savu līgumā ierakstīto iespēju pieprasīt revanšu, un abas puses vēlējās revanša cīņu sarīkot visnotaļ drīz. Vailders vēlējās atjaunot savu statusu un atgūt čempiona titulu, kamēr Fjūrijs gatavojās pielikt punktu viņu duelim un pievērsties citām lietām – IBF, WBO un WBA čempionam Entonijam Džošua.

Taču koronavīrusa izplatība, kas jau likusi pārcelt visus lielos boksa pasākumus martā un aprīlī, kā arī apdraud maija un jūnija notikumus, likusi abu bokseru promouteriem nonākt pie secinājuma, ka Vaildera un Fjūrija trešā cīņa jūlija vidū tomēr diez vai būs iespējama. Pašreizējie plāni ir tādi, ka cīņu varētu sarīkot rudenī, vēsta ESPN.

”Skaidrs, ka 18. jūlijā cīņas nebūs,” izteicās Bobs Arums, Fjūrija promouters. „Mēs šobrīd nemaz nezinām, vai MGM arēna Lasvegasā tobrīd būs darba režīmā. Mēs nevaram garantēt bokseriem cīņas datumu un vietu, mēs nevaram par to pārliecināt ne viņus, ne paši sevi.”

„Kur tad lai bokseri šobrīd trenējas, ja viss ir ciet?” turpināja Arums. „Tam nebūtu nekādas jēgas. Šobrīd ir vienkārši jānogaida. Pretējā gadījumā mēs nemaz nevarētu tirgot biļetes. Kā gan mēs to varētu darīt? Būtu pilnīgi neprātīgi teikt, ka cīņa būs, kamēr briti nemaz nevar ierasties ASV teritorijā. Tāpēc mums ir jāatkāpjas un jāpagaida. Bokss nav lieta, kas dzīvo ārpus pārējās pasaules, mums jārēķinās ar globālajiem notikumiem. Šobrīd mana prognoze ir, ka cīņu varētu sarīkot ne agrāk par oktobri.”

Fjūrija un Vaildera cīņas pārcelšana, visticamāk, tiešā veidā ietekmēs arī Džošua plānus. Viņam šobrīd jūnijā paredzēta titula aizstāvēšanu pret Bulgārijas bokseri Kubratu Pulevu, bet pēc tam Džošua promouters Edijs Hērns bija cerējis sarīkot vērienīgu cīņu starp Džošua un Fjūriju. Pašreizējie notikumi liecina, ka šāda cīņa nebūs iespējama agrāk par 2021. gadu. Jāatgādina, ka Džošua drīzumā jāaizstāv arī WBO tituls, uz ko pretendē Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...


, 2020-03-25 18:37, pirms 4 gadiem
Par finansiālo aspektu - skaidrs, bet nav saprotama brita sportiskā motivācija, ja nule nokārtojis jau 1,5 uzvaru. Ir taču priekšā ctas lielās zivis ko copēt(AJ, (pieļauju ka šogad izšaus)Usiks, Ruiz, (ķeksītim)White), vai arī tā ir apzināta laika vilcināšana.
Šaubos ka Excelis pret Vailderu lejā rāda ko patīkamāku ko varētu piedāvāt AJ.
, 2020-03-25 20:16, pirms 4 gadiem
pirtnieksda12 rakstīja: Par finansiālo aspektu - skaidrs, bet nav saprotama brita sportiskā motivācija, ja nule nokārtojis jau 1,5 uzvaru. Ir taču priekšā ctas lielās zivis ko copēt(AJ, (pieļauju ka šogad izšaus)Usiks, Ruiz, (ķeksītim)White), vai arī tā ir apzināta laika vilcināšana.
Šaubos ka Excelis pret Vailderu lejā rāda ko patīkamāku ko varētu piedāvāt AJ.
tak līgumā ir obligāts revanšs,ar to lirikai punkts.
Vēl jautājums kā čīču karalis tiks galā ar dīvainajiem doptestiem pagātnē
, 2020-03-27 12:05, pirms 4 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: tak līgumā ir obligāts revanšs,ar to lirikai punkts.
Vēl jautājums kā čīču karalis tiks galā ar dīvainajiem doptestiem pagātnē
ne velti furija tēvs pec 2 cīņas ar vaidleru teica intervija ka grib lai dels nosledz karjeru.. varbut zinaja ka pacelsies dopinga skandaals..
Raiens Garsija

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.