Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Britu bokseris Smits pievienojas tautietim Grovsam supersērijas finālā

Britu bokseris Smits pievienojas tautietim Grovsam supersērijas finālā
Kallums Smits
Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Lielbritānijas bokseris Kallums Smits sestdien Nirnbergā nodrošināja vietu Pasaules boksa supersērijas finālā supervidējā smaga kategorijā, kur tiksies ar savu tautieti Džordžu Grovsu. Smits pēc punktiem uzvarēja Nīderlandes sportistu Nīki Holckenu. Tiesneši viņam piešķīra uzvaru ar 118:110, 117:111 un 117:111.

Sākotnēji bija paredzēts, ka Smitam jātiekas ar vācieti Jirgenu Brēmeru, taču viņš šonedēļ saķēra vīrusu, kā rezultātā par brita pretinieku tika izraudzīts Holckens, kurš cīnās arī kikboksa un taiboksa jeb "Muay Thai" ringos. Pašlaik 27 gadus vecais Smits profesionālajā boksā uzvarējis visās 24 aizvadītajās cīņās, 17 no tām noslēdzot ar nokautu. Savukārt 34 gadus vecais Holckens boksā uzvarējis 13 no 14 cīņām, tiekot pie desmit nokautiem.

Kā vēstīts, otrā pusfinālā pirms nedēļas Grovss pēc punktiem uzvarēja vēl vienu Lielbritānijas bokseri Krisu Jūbenku junioru. Grovss līdz ar to aizstāvēja savu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempiona jostu, kā arī ieguva savā īpašumā Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu, kas pirms tam piederēja Jūbenkam.

Tiesa, pēc cīniņa viņš tika nogādāts slimnīcā, jo pēdējā raundā Grovsam tika izsists plecs. Sākotnēji bija aizdomas, ka viņš varētu palikt bez fināla, bet supersērijas organizatori citu bokseri trofejas duelim nav nozīmējuši, līdz ar to tajā, visticamāk, piedalīsies Grovss. 29 gadus vecais Grovss profesionāļa karjeras laikā uzvarējis 28 no 31 cīņas, 20 no tām noslēdzot ar nokautu. Šajā svara kategorijā fināls ieplānots 2.jūnijā, bokseriem par trofeju cīnoties slavenajā "O2" arēnā Londonā.

Kā vēstīts, janvāra beigās Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis supersērijas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam, kurš tādējādi sasniedza turnīra finālu un ieguva arī iepriekš latvietim piederošo Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu. Līdz ar to ukrainis kļuvis par čempionu divās versijās, jo viņam iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) josta.

Finālā Usiks tiksies ar krievu Muratu Gasijevu, kurš pusfinālā pieveica kubieti Junieru Dortikosu. Gasijevs nosargāja sev piederošo Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostu un atņēma Dortikosam Pasaules Boksa asociācijas (WBA) jostu. Šajā svara kategorijā fināls norisināsies maijā, bokseriem par trofeju cīnoties Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Supersērijas čempions ne tikai iegūs Muhameda Ali vārdā nosauktu balvu, bet arī kļūs par visu četru prestižāko pasaules čempiona jostu īpašnieku, pie viena nopelnot iespaidīgu naudas balvu, kas mērāma vairākos miljonos dolāru.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-25 22:26, pirms 6 gadiem
Supersērijas čempioni būs divi, nevis viens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.