Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Glovackis: "Mana prioritāte joprojām ir Briedis, taču iespēju cīnīties par titulu izmantošu"

Glovackis: "Mana prioritāte joprojām ir Briedis, taču iespēju cīnīties par titulu izmantošu"
Kšištofs Glovackis. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Poļu bokseris Kšištofs Glovackis intervijā savas valsts medijiem komentēja tikšanu pie iespējas cīnīties par Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu, norādot, ka viņa galvenais mērķis tik un tā ir revanšs Mairim Briedim.

WBC kongresā tika nolemts, ka vakantā pirmā smagā svara kategorijas čempiona josta tiks izcīnīta nevis Maira Brieža un Juniera Dortikosa Supersērijas finālā, bet gan nozīmēta starp obligāto titula kandidātu Ilungu Makabu un WBC ranga otro numuru Kšištofu Glovacki.

„Iepriekš vispār nebiju dzirdējis par šādu iespēju, bet esmu ļoti priecīgs, ka tāda parādījusies,” savu pārsteigumu atzina Glovackis sarunā ar „Super Express”.

Jāpiezīmē, ka par šādu notikumu attīstību arī Supersērijas organizatori un Brieža komanda uzzināja tikai pēc oficiālā WBC lēmuma, un Brieža menedžeris Raimonds Zeps drīzumā sazināsies ar WBC prezidentu Mauricio Suleimanu, lai iegūtu skaidrojumu par radušos situāciju. Suleimans vasarā bija solījis, ka tituls tiks iekļauts Supersērijas finālā, taču tobrīd bija plānots, ka fināls tiks aizvadīts novembrī vai decembrī. Šobrīd skaidrs, ka tas notiks vēlāk.

Glovackis gan neslēpa, ka viņa galvenā karjeras prioritāte šobrīd tik un tā ir revanšs pret Mairi Briedi, kuram viņš strīdīgos apstākļos zaudēja šovasar Rīgā: „Tā ir taisnība, ka prioritāte man ir Briedis, taču, protams, iespēju cīnīties par titulu izmantošu.”

Glovackis jau iepriekš bija paudis savu nostāju, ka vairs nevēlas piedalīties ikdienas cīņās bez nopietnām likmēm. „Es jau esmu pietiekami vecs, lai man vairs nebūtu laika tādām cīņām,” teica 33 gadus vecais poļu bokseris. „Vēlos nopietnas cīņas ar nopietnām likmēm. Ja man būs jādodas uz Āfriku, lai cīnītos par WBC titulu, būšu gatavs to darīt. Āfrikā vēl savā dzīvē neesmu bijis, labprāt to izdarītu.”

Poļu mediji vēsta, ka pagaidām vēl zināms pat aptuvens laika periods, kad Glovackis un Makabu varētu vienoties par titulcīņas aizvadīšanu. Jāatgādina, ka iepriekš pieņemtais WBC konkurējošās organizācijas WBO lēmums deva Glovackim iespēju 120 dienas pēc Supersērijas fināla pieprasīt cīņu ar uzvarētāju – Briedi vai Dortikosu -, taču fināla datums vēl nemaz nav nozīmēts.

Izmantotie resursi:
Głowacki: walki o pas WBC nie odmówię, mogę bić...


, 2019-10-24 22:38, pirms 4 gadiem
Zauerlands pusfinālā izvēlējās dot priekšroku WBO pār WBC, bet tagad, kad viņa izvēlētais WBO stumj dunci mugurā un bremzē Supersērijas fināla izziņošanu, WBC ir atteicies ļaut izspēlēt savu jostu arī finālā, un, ja vēl WBO beigu beigās izlems, ka, viņuprāt, pusfināla rezultāts starp Briedi un Glovacki ir anulējams, tad finālā nebūs ne WBC, nedz arī WBO jostas. Tas būtu pamatīgs Zauerlanda un WBSS fiasko.
, 2019-10-25 01:43, pirms 4 gadiem
Te nu atkal varu nožēlot Brieža muļķīgo izrunāšanos,pats iedeva WBO argumentus pret sevi. Klusēšana ir zelts!
No otras puses - beidzot ap Mairi ir haips un tas vienmēr dod vairāk naudas,interesantākas cīņas.
Atliek tik uzvarēt
, 2019-10-25 09:44, pirms 4 gadiem
Aizrakstīju uz facebook: "Briedis? Forget about Briedis! He is a man!!! But you are a girl! Briedis don't fight the girls!!"
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.