Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss: "Arī iepriekš domāju par Briedi kā potenciālo pretinieku. Tas brīdis ir pienācis"

Rolands Eliņš

Dortikoss: "Arī iepriekš domāju par Briedi kā potenciālo pretinieku. Tas brīdis ir pienācis"
Mairis Briedis un Juniels Dortikoss. Foto: World Boxing Superseries

Maira Brieža pretinieks Pasaules boksa Supersērijas finālā Juniels Dortikoss šodien kopā ar Latvijas bokseri piedalījās preses konferencē un pēc tam uz ārzemju un Latvijas mediju jautājumiem atbildēja video zvanā. Dortikoss emocionāli uzsvēra, ka viņam Muhameda Ali balvas nozīmē ļoti daudz un viņš ļoti vēlas to iegūt.

Dortikosam ilgs pārtraukums starp cīņām bija arī pirms Supersērijas pirmās sezonas, un viņš tika aicināts salīdzināt šo periodu ar cīņas gaidīšanu pret Briedi. „Principā to, ko es darīju iepriekš, darīju arī tagad. Trenējos, biju aktīvs, visu laiku uzturēju sevi formā. Žēl, ka pasaulē ir šādi apstākļi, taču sagatavošanās periodā man bija viss vajadzīgais. Kā man izdevās? To redzēsiet sestdien ringā.”

Par cīņas neierastajiem apstākļiem Dortikoss norādīja, ka viņš ir profesionālis un gatavs jebkuram pavērsienam: „Jā, arēnā nebūs līdzjutēju, taču ļoti labi zinu, ka viņi skatīsies cīņu pie TV ekrāniem, tāpēc ik un tā parādīšu viņiem savu labāko sniegumu.”

Portāla Sportacentrs.com jautājums Dortikosam bija, vai viņš atceras pirmo reizi, kad dzirdējis par Mairi Briedi un kad sapratis, ka šajā svara kategorijā būs jārēķinās ar Latvijas bokseri kā vienu no galvenajiem spēlētājiem. „Dzirdēju par viņu, kad viņš pamazām kāpa uz augšu krūzeru divīzijas rangā. Viņa vārds tika piesaukts šur un tur, un es domāju, ka viņš varētu būt mans potenciālais pretinieks nākotnē. Un te nu mēs esam, šis ir tas brīdis.”

Preses konferences vadītājs Kalle Zauerlands, Supersērijas organizators, arī Dortikosam vaicāja par viņa vienīgo zaudējumu profesionālā boksa karjerā, proti, pirmās sezonas pusfinālā pret Muratu Gasijevu. „Tā man bija vērtīga pieredze,” sacīja Dortikoss. „Pēc tās cīņas esmu kļuvis daudz nobriedušāks. Esmu ieradies šeit, lai revanšētos un uzvarētu Supersērijā, lai parādītu visiem, kādēļ es esmu KO doktors. Un ne tikai to – uzvara finālā man būs ceļš uz revanšu pret Gasijevu un cīņu pret Usiku un visiem pārējiem.”

Dortikosam tika vaicāts ieskicēt cīņas gaitu un ko viņš sagaida ringā. „Ziniet, es cīnos par godu Muhamedi Ali piemiņai,” sacīja Kubas bokseris. „Mūsu komandai ir īpaša saikne ar Ali, un es to uztveru ļoti nopietni. Pirms 44 gadiem Ali Minhenē aizvadīja cīņu pret Ričardu Dannu, un tieši Minhene kļuva par pēdējo vietu, kurā leģendārais Ali nokautēja savu pretinieku. Tāpēc esmu šeit, lai izdarītu to pašu, lai iegūtu Supersērijas čempiona kausu un ar to godināto visdižāko bokseri. Ringā parādīšu vislabāko sniegumu, taču arī centīšos sarūpēt skatāmu cīņu. Tieši to dara čempioni, un es esmu tam gatavs.”

Skaties boksa cīņas tiešraidi starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Go3!