Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Kraufords WBO čempiona jostai pievieno arī WBC titulu

Kraufords WBO čempiona jostai pievieno arī WBC titulu
Terenss Kraufords (no labās) cīņā ar Viktoru Postolu
Foto: Top Rank

WBO pasaules čempions boksā svarā līdz 63.5 kg amerikānis Terenss Kraufords (29-0, 20 KO) šorīt Lasvegasā (ASV) divpadsmit raundu cīņā pēc punktiem pārspēja ASV dzīvojošo ukraini Viktoru Postolu (28-1, 12 KO) un savāca viņa WBC pasaules čempiona jostu.

Bokseri cīņu iesāka diezgan piesardzīgā manierē, neviens no viņiem nespēja uzņemties iniciatīvu. Taču piektajā raundā pēc tam, kad Postols divreiz nokļuva nokdaunā, viss mainījās, un Kraufords pilnībā pārņēma kontroli pār cīņu.

WBO čempions pa ringu kustējās labāk, bija ātrāks un trāpīgāks ar sitieniem. Vienpadsmitajā raundā ukrainim tika atņemts viens punkts par neatļautajiem sitieniem pretiniekam pa pakausi. Gala rezultātā, cīņa beidzās pēc punktiem, kurā sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu (118-107, 118-107 un 117-108) uzvaru atdeva Terensam Kraufordam, kurš savam WBO čempiona titulam pievienoja arī WBC čempiona jostu.

Trīsdesmit divus gadus vecajam ukrainim Postolam šī bija lieliska iespēja pierādīt, ka iepriekšējā cīņā izcīnītais WBC tituls pret amerikāni Lukasu Matisi (37-4, 34 KO) nebija tikai apstākļu sakritība. Pirms deviņiem mēnešiem notikušajā cīņā Postols nebija favorīts pret Matisi, taču uzvarēja viņu ar nokautu desmitajā raundā. Arī cīņā pret četrus gadus jaunāko amerikāni Kraufordu ukrainis tika uzskatīts par pastarīti, taču šoreiz viņš nespēja sarūpēt pārsteigumu un piedzīvoja savas karjeras pirmo zaudējumu.

Citā cīņā cits ukraiņu bokseris, perspektīvais Oleksandrs Gvozdiks (11-0, 9KO) pirmajā raundā piedzīvoja nokdaunu, taču veiksmīgi spēja atgūties un turpmākajā cīņas gaitā kontrolēt notikumus ringā, sakaujot bijušo titula pretendentu Tomiju Karpensi ar tehnisko nokautu sestajā raundā. Gvodiks nosargāja Ziemeļamerikas Boksa federācijas titulu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


Raiens Garsija
3

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.