Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Usiks jau pirms debijas smagsvaros nozīmēts kā WBO titula obligātais kandidāts

Usiks jau pirms debijas smagsvaros nozīmēts kā WBO titula obligātais kandidāts
Oleksandrs Usiks cīņā pret Toniju Beljū. Foto: imago/Focus Images/Scanpix

Ukrainas boksa zvaigzne Oleksandrs Usiks ir ticis nozīmēts kā obligātais kandidāts uz WBO pasaules čempiona titulu. Šī organizācija viņam nozīmējusi cīņu ar pašreizējā čempiona Endija Ruisa un Entonija Džošua mača uzvarētāju.

Bijušais universiālais čempions pirmā smagā svara kategorijā Oleksandrs Usiks savu debiju smagsvaros, kas bija paredzēta maijā, bija spiests atlikt traumas dēļ, un viņam paredzēta atgriešanās ringā rudenī. Taču jau pirms savas pirmās profesionālās cīņas smagsvaru kategorijā Usiks ir izpelnījies obligātā kandidāta statusu, kas pietuvina viņu pavisam tuvu ilgi kārotajai cīņai ar Entoniju Džošua.

Usiks nozīmēts kā obligātais kandidāts uz WBO pasaules čempiona titulu, ko jūnija sākumā sensacionāli ieguva Endijs Ruiss, kurš Ņujorkā sarūpēja karjeras pirmo zaudējumu Entonijam Džošua. Ruiss tagad ir WBO, WBA un IBF titulu īpašnieks, taču viņam līgumā ar Džošua bija paredzēts, ka Ruisam ir jāpiedāvā revanšs. Revanša cīņa tiek plānota rudenī, tās vieta vēl nav izziņota.

Usiks attiecīgi būs kā nākamais pretinieks Ruisa un Džošua titulcīņas uzvarētājam. Usika-Ruisa vai Usika-Džošua cīņa varētu notikt nākamā gada sākumā, tiesa, nozīmēšana par obligāto kandidātu vēl nebūt nenozīmē, ka šāda cīņa piepildās arī praksē.

WBO lēmums par Usika iecelšanu šajā statusā nebija viegls, un tas raisījis pamatīgu neapmierinātību britu boksera Diliana Vaita nometnē. Vaits jau ilgāku laiku atradās WBO smagsvaru ranga vadībā, taču Usika menedžeri pieprasīja, lai tiktu cienīts fakts, ka Usiks no WBO titula atteicās labprātīgi, nevis zaudēja to, attiecīgi tika pieprasīts, lai Usikam uzreiz tiek dota iespēja tikt pie smagsvaru titula. WBO savā lēmumā norādīja uz Usika perfekto bilanci pirmā smagā svara kategorijā, viņa sasniegumiem amatieru boksā, kā arī to, ka viņš ir titulcīņai gatavs jau šobrīd.

Usiks ir Supersērijas pirmās sezonas uzvarētājs, toreiz pārspējot arī Mairi Briedi. Usiks ir pagaidām vienīgais, kurš spējis profesionālā boksa ringā tikt pie uzvaras pār Briedi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/48...


Slēpts komentārs: M8archa
, 2019-06-24 19:03, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nez vai prātīgi, pret Joshua Usikam maz variantu.
nu nu
, 2019-06-24 19:16, pirms 5 gadiem
3 dienas vecas zinas!
, 2019-06-24 19:29, pirms 5 gadiem
Tad jau Usikam pret pelmeni jāsitās jo Džošua viņam taču zaudēja...
, 2019-06-24 19:35, pirms 5 gadiem
Joshu ir dranjkigs zoklis(crystal chin),otrs ir Usikam par leenu,saubu nav Usiks nr1
, 2019-06-24 19:49, pirms 5 gadiem
hammerx rakstīja: nu nu
ir,ir
, 2019-06-24 20:09, pirms 5 gadiem
thekurmis rakstīja: ir,ir
varianti
Slēpts komentārs: Ilmarse
, 2019-06-24 20:35, pirms 5 gadiem
Es domāju ka Usiks ir nr.1 pasaulē šobrīd...pârējiem nav variantu! Pārliecinošs bokseris
, 2019-06-24 20:47, pirms 5 gadiem
Es par Ruisu!
Vienīgais kas var pieveikt Ruisu - Tysons Fjurijs!
, 2019-06-24 21:40, pirms 5 gadiem
Boksers uzaudzejot svaru zaude reakciju kustibu atrumu Usikam bus gruti uzvaret jebkuru smagsvaru no aukseja plauktina domaju vajadzeja sakt ar kadu nenopietnaku cinu ka Ukrainis neaptaisas smagsvaros tik
, 2019-06-24 22:11, pirms 5 gadiem
strijbos rakstīja: Es domāju ka Usiks ir nr.1 pasaulē šobrīd...pârējiem nav variantu! Pārliecinošs bokseris
Usiks ir Maira klients un pārliecinoši viņam pakāsīs, ja tāda cīņa notiks
, 2019-06-24 22:21, pirms 5 gadiem
Lunis Eliņš, protams, nezināšanas pēc, nav uzrakstījis, no kurienes tāds pavērsiens, ka Usiks pēkšņi ir obligātais pretendents. Tātad, Usiks nevis ir mistiski izpelnījies, kā Eliņš te raksta, bet ir izrādījis vēlēšanos cīnīties par WBO jostu. Un klāt pievienojis ārsta slēdzienu, ka no traumas viņš ir izārstējies un jebkurā brīdī gatavs iziet ringā, uz ko WBO atbilde bija pozitīva, tādā veidā pabīdot malā Dilianu Vaitu. Un Džošua te ņe pri čom, viņiem pat cīņas datuma vēl nav.
, 2019-06-24 23:00, pirms 5 gadiem
Usiks būs gatavs cīņai un domāju ka WBO josta būs viņa
, 2019-06-25 15:04, pirms 5 gadiem
Tas, ka Mairis Briedis ir apstiprināts par WBO čempionu, protams, ir jānoklusē cik vien var. Neies jau Eliņš pretrunā ar sevi, lai visiem pavēstītu šo priecīgo jaunumu.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.