Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža treneris Kleins: "Pēc 6. raunda Hukam nav variantu"

Krišs Upenieks

Brieža treneris Kleins: "Pēc 6. raunda Hukam nav variantu"
Mairis Briedis un Sandis Kleins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākā boksera Maira Brieža treneris Sandis Kleins pēc atklātā treniņa sarunā ar žurnālistiem neslēpa, ka Briedis cīņā Dortmundē pret Marko Huku būs tik labā formā kā vēl nekad, un Marko pēc 6. raunda vairs nebūšot nekādu iespēju uzvarēt.

Sandis Kleins, Maira Brieža treneris: ''Zinājām, uz ko gatavojamies. Arī paldies Marko Hukam par to, ka viņš piekrita boksēties ar Mairi. [Tonijs] Beljū visādi mēģināja izvairīties no šādas cīņas. ASV bija konvencija, arī Huks uz turieni atlidoja. Paldies viņa komandai, ka visu nolēmām, un mums ir šī cīņa.

Treniņnometne bija desmit nedēļas. Iesākām ar gariem apjoma darbiem. Peldēšana skriešana. Ja kādreiz skaitījām raundus, tad tagad strādājām pa divām stundām. Raundi gāja, bet, cik bija beigās, pat neskatījāmies...Kamēr lietas, kas nesanāk, sanāca. Ja kādreiz mūsējie puiši nebrauca boksēt, tad šoreiz bija Grišuņins, Bolotņiks, jauns 17 gadus talantīgs smagsvars. Piektdienās vēl daudz ko atstrādājām, kas iepriekš nebija.

Bija iespēja daudzas lietas atstrādāt ne tikai ar šiem puišiem, kas tagad atbraukuši, bet jau pirms tam strādājām, tāpēc šie sparingi iesākās vieglāk. Daudz nomainījām, salīdzinot ar iepriekšējām reizēm, jo likās, ka iepriekšējās reizēs Mairis pirmajās nedēļās bija pasmags. Noņēmu nost specifiskus vingrinājumus, dēļ kuriem, manuprāt, viņš bija lēnāks. Iesākām labāk nekā parasti. Pirmajā nedēļā bija divi čaļi atbraukuši. Ukrainis nebija gatavojies, piekusa divos raundos, un viņš nevarēja izdarīt to, ko es vēlējos. Tad atbrauca polis un Pāvels Žuravļovs.

Pagājušajā nedēļā visu laiku boksējām desmit raundus, kopā 94, neskaitot to, kas vēl bija pirms tam. Domāju, ka kopā ir kādi 140 raundi boksēti. Tik daudz nekad nav bijis. Paldies, ka visi izturēja. Veselība, pirmkārt. Apjomu var uzlikt jebkādu, bet galvenais, lai veselība iztur. Mairis nākošsestdien būs savā labākajā formā. Tagad Mairim ir tādas kustības, kādas iepriekš nevarēja redzēt.

Huka cīņas sākumā skatījos, bet pēc tam vairs nē. Huks neko jaunu nedara, arī ar jauno treneri, domāju, nekā citādāka nebūs. Huks boksējas trīsreiz mazāk nekā mēs, trenējas viņš viennozīmīgi mazāk. Tik daudz trenējas ļoti maz bokseru. Vairāk labojām Maira kļūdas. Esmu noskatījies visus video, kas bija. Katru dienu pa divām stundām skatījos Maira video. Labojām tās kļūdas, kas bija arī pirms desmit gadiem. Zinām, ka arī Huks tās skatīsies, tāpēc man principā neinteresē, ko darīs Huks, tāpēc, ka zinu, ko mēs varam izdarīt. Ja Mairis nepieļaus tās kļūdas, kuras dažreiz pieļauj, pēc 6. raunda Hukam nav nekādu variantu, vispār nekādu. Nulle! Viņa pēdējā cīņa bija tik skumja, ka nevarēju viņu noskatīties. Viņš tik lēni boksēja, tas jau nebija bokss, nezinu, kāda līmeņa bokseris tas bija. Aizbrauksim un parādīsim, uz ko esam gatavi. Pasaules līmeņa boksu.

Vai treniņu nebija par daudz? Pa daudz nav nekad. Vienkārši pareizi ir jāsakārto dienas. Neboksējam katru dienu, bokss principā ir trīs reizes nedēļā, četras reizes ir izturības treniņi. Tagad pasaulē visi pāriet uz izturību. Tie, kas var izturēt, arī vinnē. Tu vari būt labs, noboksēt trīs raundus, tad vairs nevari pakustēties un viss - tu zaudē. Bokss nekādi nevarēja būt par daudz. Tas, ka pielikām klāt sparingus, nāca tikai par labu. Visi tagad saka, ka Mairis ir citādāks. Ja kādreiz kustējās uz vienu pusi, tad tagad uz visām, esot grūti saprast, kur viņš vispār atrodas un ko dara.

Sparingpartneriem jau pasaku, kas viņiem vairāk jādara. Šie puiši ne tikai palīdz vienkārši sparingot, bet viņi arī pajautā, vai bija labi vai slikti. Tad saku, ko darīt, lai Mairim būtu neērtāk. Man vajag, lai viņš var izdarīt visu, no visām pozīcijām. Protams, ka tādi sitieni pa pakausi, netīrais bokss, no tā nevar izbēgt. Tas atkal ir atsevišķs stāsts. Brīfingā pirms cīņas par to būs saruna ar tiesnešiem. To runāsim atsevišķi.

Mairis ir kļuvis vispusīgāks, strādājam deviņas nedēļas. Cenšamies noņemt nost vecās kļūdas. Ar korpusu vairāk strādājam. Esmu apmierināts, viennozīmīgi ir labāk. Kāpēc Hukam nav variantu pēc 6. raunda? Jo viņš vienkārši nomirs. Viņam var būt varianti tikai pirmajos raundos. Maksimāli trīs četri raundi. Taktika? Kad izej ārā, ir arēna, spriedze...Grūtākā jau būs šī pēdējā nedēļa. Gribētos boksēt ātrāk. Vēl būs atklātie treniņi, preses konference. Tas viss nedaudz izsit. Pēdējā nedēļa ir pareizi jānodzīvo. Nevaru pateikt, ka Huks viennozīmīgi boksēs kā iepriekšējo cīņu. Pēc pirmā raunda redzēsim, ko viņš un kā darīs. Mairis mani ļoti labi saprot. Plāni ir divi. Pirmais raunds vienmēr ir, lai sajustu ringu, atmosfēru, publiku. Vienkārši sajust sevi ringā.''

Maira komentārus pēc atklātā treniņa lasi ŠEIT. Uz Dortmundi Briedis un viņa komanda dosies jau 27. martā, jo vēl pirms galvenā notikuma paredzētas ierastas procedūras. 28. martā ieplānota preses konference, 29. – atklātais treniņš, 30. – svēršanās, 1. aprīlī – pati cīņa.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-25 10:20, pirms 7 gadiem
Nu cerams ka taa arii buus,Veiksmi !!!

  -2 [+] [-]

, 2017-03-25 10:34, pirms 7 gadiem
Ka man nepatik sitaa iedomiba,ka bez variantiem nems Huku...Nu cerams,ka ta bus,bet nu Huks nav nekads peramais zens!!!Mairim si cina tiesam ir but vai nebut!!Ja uzvares tad visas kartis vina roka,vairs nebus jaboksejas pa kapeikam un vares izveleties ar ko cinities ar ko nee!!!
Slēpts komentārs: RedStar
Slēpts komentārs: Witslenamitea

  -1 [+] [-]

, 2017-03-25 10:57, pirms 7 gadiem
Kāda plātīšanās? Tas vēl ir maigi teikts, manuprāt, Huks nav spējīgs pat piecus raundus izturēt... Vienkārši fiziski nav spējīgs, un tas ir fakts!

  -3 [+] [-]

, 2017-03-25 11:02, pirms 7 gadiem
Jā, tieši tāpēc Huks cīnīsies ar Mairi, jo viņam nav variantu. Viss, ko viņš vēlas, 5 raunda beigās dabūt nokautu.
Dažreiz ir labi izmantot iespēju paklusēt, un tas šoreiz būtu vietā. Ir labi, ka dzīvo ar tādu pārliecību, bet lai darbi runā Maira vietā, un nevis treneris, menedžeris vai kāds cits eksperts. Kā redzams, Latvijā teju katrs trešais ir kļuvis par boksa ekspertu, un bez šaubām, ļoti precīzi spēj noteikt jebkura mača rezultātu jau labu laiku iepriekš. Ekspertu valsts, ibio. Prozit!

  +7 [+] [-]

, 2017-03-25 11:41, pirms 7 gadiem
Interesanti. Daži pārmet Briedim, ka viņam vajadzētu bravūrīgāk uzvesties, kā tas pieņemts bokseru aprindās. Te viņa treneris nodod pēc pilnas programmas, bet atkal nav labi. Nu ir jau tas teksts ļoti balamutīgs, bet vismaz kaut kas neierasts priekš mūsējiem. Cerams, ka trenerim izrādīsies taisnība.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-25 12:00, pirms 7 gadiem
Ko jus te cepaties ka vecas vecenes tirgu??? Hukam nav varianti,un uzskatu ka Mairim ir bijusi specigaki bokseri preti...Huks pats sak ar kraninu merities,pareizi ir ka Mairis un treneris atbildeja...Domaju nevajag macit ko ka darit Mairim un vina komandai...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Šindleru Jēkabs
Slēpts komentārs: boanana

     [+] [-]

, 2017-03-26 09:52, pirms 7 gadiem
..bet vai tad tas visiem bija jāizstāsta jau pirms cīņas?
Es domāju- ieskaitot arī Hukam????

     [+] [-]

, 2017-03-26 09:54, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Interesanti. Daži pārmet Briedim, ka viņam vajadzētu bravūrīgāk uzvesties, kā tas pieņemts bokseru aprindās. Te viņa treneris nodod pēc pilnas programmas, bet atkal nav labi. Nu ir jau tas teksts ļoti balamutīgs, bet vismaz kaut kas neierasts priekš mūsējiem. Cerams, ka trenerim izrādīsies taisnība.
To bravūrību nevajag, jo pēc tam slaucīt asaras no acīm var sanāk lielā apkaunojumā =)) ..un.. klusie ūdeņi ir tie dziļākie- Mairis tam ir spilgts apliecinājums

     [+] [-]

, 2017-03-26 22:17, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Jā, tieši tāpēc Huks cīnīsies ar Mairi, jo viņam nav variantu. Viss, ko viņš vēlas, 5 raunda beigās dabūt nokautu.
Dažreiz ir labi izmantot iespēju paklusēt, un tas šoreiz būtu vietā. Ir labi, ka dzīvo ar tādu pārliecību, bet lai darbi runā Maira vietā, un nevis treneris, menedžeris vai kāds cits eksperts. Kā redzams, Latvijā teju katrs trešais ir kļuvis par boksa ekspertu, un bez šaubām, ļoti precīzi spēj noteikt jebkura mača rezultātu jau labu laiku iepriekš. Ekspertu valsts, ibio. Prozit!
Tipiska letiņa domāšana. Labāk pasēdēt stūrī un paklusēt, kamēr citi tevi tavā acu priekšā nomētā ar sūdiem.

     [+] [-]

, 2017-03-29 09:13, pirms 7 gadiem
Huks var uzvarēt tikai tad ja iesit pa pakausi

Un tā padomju laiku domāšana - klusēt un sēdēt stūrītī,ka tikai kāds kaut ko nenodomā....

Rāpojat uz austrumiem un tur sēžat un klusējat...

Boksa pasaulē visi runā... kurš skaļāk, tas arī tiek pie labāka kumosa... jo ir publikai un mēdijiem interesantāks.... paši jau esam tādu "virsrakstu spiedēju" pasauli uztaisījuši, ka saturs vairs nav svarīgs...