Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Usika otrā cīņa smagsvaros nozīmēta 31. oktobrī

Rolands Eliņš

Usika otrā cīņa smagsvaros nozīmēta 31. oktobrī
Oleksandrs Usiks. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Ukrainas boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks savu nākamo cīņu aizvadīs 31. oktobrī, kad sacentīsies pret pieredzējušo Dereku Čisoru. Šī būs Usika otrā cīņa smagsvaros, un tā bija paredzēta jau pavasarī, taču pandēmijas dēļ tika pārcelta.

„Man ļoti pietrūka boksa,” paziņojumā medijiem citēts Oleksandrs Usiks. „Esmu smagi strādājis treniņnometnē, lai varētu 31. oktobrī parādīt iespaidīgu sniegumu. Sagaidu, ka Dereks man sarūpēs īstu pārbaudījumu – viņš ir spēcīgs, izturīgs un nepiekāpīgs. Viņš ir patiešām spēcīgs sportists ar spēcīgiem sitieniem.”

„Pirmā smagā svara kategorijā es sasniedzu pašu virsotni, kļūstot par neapstrīdēto čempionu,” turpināja Usiks. „Gatavojos to pašu izdarīt arī smagsvaros. Man ir jāpierāda sevi pret pasaules klases bokseriem, un Dereks stāv manā ceļā. Daudzi cilvēki saka, ka Čisora ir briesmonis, taču zinu, ka dziļi sirdī viņš ir laipns cilvēks. Es gan nedomāju, ka ringā viņš šo savu personības pusi parādīs pret mani. Zinu, ka viņš vēlas mani salauzt, taču es esmu ūdens, uguns un vējš visi kopā, un, Derek, es nāku pie tevis!”

Tikmēr Čisora pavēstīja, ka visu gadu gaidījis, kad beidzot tiks pie iespējas pieveikt Usiku: „Šis gads bijis grūts mums visiem, un es grasos iepriecināt britu boksa fanus, pasniedzot viņiem dāvanu Helovīnā, kā arī beidzot atriebties par mana drauga Tonija Beljū pieveikšanu.”

36 gadus vecais Čisora savā karjerā ticis pie 32 uzvarām 42 cīņās, viņš ir pašreizējais WBO Starpkontinentālās čempiona jostas īpašnieks un tiek uzskatīts par ļoti sīkstu bokseri. Usiks savās 17 profesionālajās cīņās nav cietis nevienu zaudējumu, turklāt viņš ir vienīgais, kurš pārspējis Latvijas bokseri Mairi Briedi. Usiks smagsvaros līdz šim aizvadījis tikai vienu cīņu, pirms gada Čikāgā droši pieveicot mazpazīstamo Čazu Viferspūnu.

Pēc uzvaras Supersērijas pirmajā sezonā Usikam šī būs trešā cīņa.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...