Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Supersērijas otrā cīņa: "Nokautu doktors" pret "Krievu veseri"

Supersērijas otrā cīņa: "Nokautu doktors" pret "Krievu veseri"
Juniers Dortikoss un Dmitrijs Kudrjašovs
Foto: World Boxing Superseries

Šonakt „Alamodome” arēnā Sanantonio, ASV, Pasaules boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņu aizvadīs Kubas bokseris Juniers Dortikoss un krievu sportists Dmitrijs Kudrjašovs. Boksa apskatnieki šo cīņu paredz kā potenciāli interesantāko un līdzvērtīgāko pirmā smagā svara kategorijas ceturtdaļfinālos.

Dortikosa un Kudrjašova cīņu tiešraidē piedāvās „Viaplay”, pieslēdzoties cīņu vakaram 3:00, līdz ar to tieši šīs cīņas sākums gaidāms pāris stundas vēlāk. Cīņas atkārtojums būs pieejams arī „Viasat Sport Baltic” kanālā svētdien astoņos no rīta.

Turnīra pirmajā ceturtdaļfinālā Oleksandrs Usiks pārspēja Marko Huku un pusfinālā gaida Maira Brieža un Maika Peresa cīņas uzvarētāju. Savukārt otra pusfināla dalībnieki tiks noskaidroti oktobra cīņā starp Muratu Gasijevu poli Kšištofu Vlodarčiku un šīsnakts cīņā starp WBA čempionu Dortikosu (21-0, 20 KOs) un Kudrjašovu (21-1, 21KOs).

„Nokautu doktora” un „Krievu vesera” cīņa tiek sagaidīta ar lielu neitrālo boksa līdzjutēju interesi, jo tiek paredzēta ātrs un „atvērts” bokss. Kā nekā, Dortikoss un Kudrjašovs kopā piedalījušies 43 profesionālā boksa cīņās, no kurām ar nokautu noslēguši 41, kas arī ļāvis izpelnīties iespaidīgās iesaukas.

„Kudrjašovs sauc sevi par „Krievu veseri”, taču neaizmirstiet, ka šajā cīņā būs arī Kubas veseris,” solīja Dortikoss. „Mani ir iesaukuši par „Nokautu doktoru”, un Kudrjašovs ir mans nākamais pacients.”

Dortikoss šajā cīņā galdā liks WBA čempiona jostu, kuru 31 gadu vecais kubietis ieguva pirms pusotra gada, ar tehnisko nokautu pieveicot francūzi Jorī Kalengā. Pēc tam gan Dortikoss oficiālu titula aizstāvēšanu nav veicis.

Savukārt Kudrjašovs (vismaz teorētiski) ir Brieža WBC čempiona titula obligātais pretendents – šo godu viņš ieguva jūnijā, piektajā raundā sakaujot Olanrevadžu Durodolu. Tieši Durodola krievu bokserim sagādājis viņa vienīgo zaudējumu karjerā, negaidīti uzvarot 2015. gada novembrī. Pēc tam Kudrjašovam trīs uzvaras pēc kārtas.

„Mana galvenā motivācija ir kļūt par pasaules čempionu parādīt, ka esmu labākais šajā divīzijā,” sacīja Kudrjašovs, kurš aizvadīs savu pirmo cīņu ārpus Krievijas. „Esmu spēcīgākais bokseris šajā svara kategorijā. Nesen kļuvu par tēvu, taču tāpat trenējos ļoti smagi, tas man deva papildu motivāciju.”

Daudz gan netrūka, lai Kudrjašovs nebūtu šīs svara kategorijas pārstāvis. Vakar Kudrjašovs pirmajā oficiālajā svēršanās reizē par nieka tiesu pārsniedza atļauto limitu, taču pēc 45 minūtēm atgriezās uz svariem Ādama uzvalkā, kamēr viņa pārstāvji piesedza boksera kailumu ar kamuflāžas jaku. Šīs pūles gan atmaksājās, un Kudrjašovs iekļuva pirmā smagā svara kategorijā un ir tiesīgs pretendēt uz WBA čempiona titulu.

„Šī noteikti būs labākā cīņa turnīrā,” apgalvoja Dortikoss. „Un lai labākais bokseris tajā gūst uzvaru! Mēs abi ringā atstāsim visus savus spēkus un cīnīsimies no visas sirds līdz pat pēdējam. Esmu ļoti gatavojies šim brīdim. Zinu, ka man pretim stāsies spēcīgs pretinieks, bet tāpat zinu, uz ko es esmu spējīgs. Pāris pirmajos raundos nedaudz izpētīšu pretinieku, bet pēc salauzīšu viņu.”

Šī ceturtdaļfināla cīņa tiek uzskatīta par līdzvērtīgāko starp četrām pirmā smagā svara kategorijas čempionu cīņām. Usiks savu pārākumu pār Huku jau apliecināja, kamēr Briedis un Gasijevs bukmeikeru vērtējumā ir izteikti favorīti savos dueļos.

Kudrjašova otrā svēršanās


Izmantotie resursi:
Boxing - World Boxing Super Series...

, 2017-09-23 18:23, pirms 7 gadiem
Āmurs aptaukojies?
, 2017-09-23 18:44, pirms 7 gadiem
Krievu āmuris kritīs😀
, 2017-09-23 22:18, pirms 7 gadiem
Bļin,vot Muhammeda Ali turnīrs,bet te dalībnieks:Ārpus Krievijas nav bijis un civilizāciju redzējis un vēl paspēj pasākumā ar pliku pī pasta'vēt,lai iekļautu savu punci mačā.
, 2017-09-24 05:06, pirms 7 gadiem
Live bus officialajaa lapaa?
, 2017-09-24 06:33, pirms 7 gadiem
Amuru partrauca klapet otrajaa raundaa. Kubietim izcili garas rokas,plus mazie cimdi un plastiskums.
, 2017-09-24 06:37, pirms 7 gadiem
Divos raundos krievu āmurs lūžņos.
, 2017-09-24 07:10, pirms 7 gadiem
links?
, 2017-09-24 07:51, pirms 7 gadiem
Brieža cīņu rādis Best4SportTV?
Vai tikai tas VSB kas nav pieejams lielakai Latvijas daļai?
, 2017-09-24 08:11, pirms 7 gadiem
Tā viš i !
Nupat Huks brauca ar muti un taisījās būt par labāko, tad to pašu ļurināja āmurs. Tā vien šķiet, ka večiem no smadzenēm izdauzīta realitātes sajūta.

Vai arī kārtējais apliecinājums, ka PR ir līdzeklis, lai sūdu mēģinātu pataisīt par torti, taču sūds ir un paliks sūds.
, 2017-09-24 08:32, pirms 7 gadiem
, 2017-09-24 09:20, pirms 7 gadiem
mizals tas kudrisevs
, 2017-09-24 10:28, pirms 7 gadiem
Rēzeknes_Gancss2 rakstīja: Brieža cīņu rādis Best4SportTV?
Vai tikai tas VSB kas nav pieejams lielakai Latvijas daļai?
Nerādis ne B4sport, ne VSB. Tikai Viaplay.
, 2017-09-24 11:04, pirms 7 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-09-24 21:26, pirms 7 gadiem
"Jorī Kalengā" ahahahahahah..! Juri Kajembre Kalenga, ja kas.

Pusotru gadu atpakaļ bija cīņa par "WBA Interim", t.i. par iespēju uzvarētājam cīnīties ar čempionu.

Uzvarētājam (un tas bija Dortikoss) vajadzēja cīnīties ar Beibutu Šumenovu, kurš kā reiz arī bija WBA titula turētājs, taču ilgi negribēja iziet uz pārrunām un finālā vispār beidza karjeru. Un tikai tad šo titulu piešķīra Dortikosam.

Kudrjašovs IR pretendents uz WBC, nevis skaitās teorētiski.

"Daudz gan netrūka, lai Kudrjašovs nebūtu šīs svara kategorijas pārstāvis"

Nevis nebūtu pārstāvis, bet neiekļautos svarā. Kategorijā viņš vienalga paliktu, ja vien pēc tam pats nepaziņotu, ka pāriet uz citu svara kategoriju.

Par "Ādama uzvalku" arī dīvaini- kas te kāds pagalma pacanu saits..?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.