Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Brieža treneris: "Huks tikai bojāja cīņu, Peress boksēs, būs aizraujoša cīņa"

Brieža treneris: "Huks tikai bojāja cīņu, Peress boksēs, būs aizraujoša cīņa"
Mairis Briedis un Sandis Kleins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākā boksera Maira Brieža treneris Sandis Kleins pirms 30. septembra cīņas pret Pasaules boksa supersērijas ietvaros pret kubieti Maiku Perezu atzīmēja, ka cīņa noteikti būs interesanta, jo Peress nebaidās no sitieniem un pats ierasti dodas uzbrukumā, izpildot spēcīgus sitienus.

Sandis Kleins, Maira Brieža treneris: ''Mairis ir pasaules čempions, un cīņa būs par čempiona jostu WBC versijā. Esam izdarījuši lielu darbu, vissmagākais tika izdarīts pagājušajā nedēļā un šonedēļ pirmajā pusē. Lielākoties viss ir izdarīts. Svētdien atpūtīsimies. Nākošnedēļ atstrādāsim nianses, kas vēl šodien likās, ka nav labi. Nekad neteikšu, ka ir labi, vienmēr ir kur pielikt. Labojām kļūdas pēc iepriekšējās cīņas.

Peress bija teicis, ka Mairi zina un cīņas ir redzējis. Domāju, ka esam viņam sagatavojuši jaunas lietas, kuras viņš nemaz negaidīs. Mairis progresē no cīņas uz cīņas. Arī es kopā ar Mairi. Mairis parādīs augstākā līmeņa pasaules boksa. Būs nopietna cīņa. Ceru, ka arī Peress būs sagatavojis, lai parādītu augstākā līmeņa boksu. Gaidām 30. datumu.''

''Vai Mairis atkal ir sasniedzis visu laiku labāko fizisko formu? Rīt vēl veikšu testus. Pirms Huka cīņas maksimums bija praktiski sasniegts. Jā, ir jau tā, ka kaut kādās pozīcijās tie pulsi paliek labāki, bet vairāk strādājām uz boksa specifiku, intensitāti. Peress ir spēka bokseris. Usiks ļoti kustās, Peress tā nekustēsies. Ja mēs stāvēsim, viņš sitīs stipri. Peress ir nācis no smagā svara. Viņš arī no sitieniem nebaidās, ies virsū un cīnīsies.

Peress, protams, nav tik netīrs bokseris kā Huks. Tādu cīņu neredzēsiet. Cīņa, domāju, būs divreiz interesantāka. Huks cīņu bojāja, Peress boksēs, cik ilgi viņš boksēs, mēs nezinām. Kāda ir viņa funkcionāla sagatavotība...Ņemot vērā to, kas ir redzams video, ar to viņam ir pašvaki. Gatavojamies ātrai 12 raundu cīņai. Ja viņš sita, mēs atbildām. Būs aizraujoša cīņa, raundi lidos, būs interesanti.''

''Paldies Dievam, ar veselību viss ir kārtībā. Bija kaut kādi brīži, kad iesāpējās rokas vai vēl kaut kas, bet tās visas bija nelielas problēmas. Tādas sadzīst pa vienu divām dienām. Kāds maziņš zilums zem acs. Arī pretiniekiem. Bija arī sparingpartneri no 79.8 kilogramiem. Kāpēc? Gatavojamies uz ātrumu, ātrai cīņai. Nebūs nekāda stāvēšana. Viens no čaļiem, Igors Mihalkins, ar Peresu boksēja 2004. gadā 81 kilogramā. Tad esot vinnējis pēc punktiem. Igors teica, ka jau tajā svara kategorijā Peress bija stāvošs, bet stipri sit, jo nāk no amatieru skolas, kas Kubā ir laba. Pārgāja uz profesionāļiem, jo amatieru boksam viņš ir par lēnu. Pārējo boksa skolu viņš guva ASV.

Kā par mums teica, ka ir PSRS skola, mums tāda nav - ir Latvijas skola. Ar PSRS vispār nekā līdzīga nav. Tajā laikā neko līdzīgu netrenēja, boksēja trīs raundus, tagad būs 12 raundu cīņa. Tas ir kaut kas pavisam cits. Tajā laikā nebija neviena profesionāļa. Te nav ko salīdzināt. Peresam ir ASV skola, bet mēs ar Mairi augam no cīņas uz cīņu,'' turpināja Kleins.

''Sagatavošanās procesā mainījās praktiski viss. Arī es pats stāvēju pretējā stājā, lai Mairim ir vieglāk pierast. Vairāk jāstrādā ar labo roku. Esam izanalizējuši. Zinu, ka arēna būs pilna. Mairis tik pilnā nav boksējis, domāju, ka arī Peresam nav bijusi tik pilna arēna. Cilvēku enerģija Mairim iedos papildu spēkus. Ja tagad ir gatavs uz 100%, tad, izejot arēnā, būs 120%. Savukārt Peresam šī latviešu enerģija spēku tikai atņems,'' par gatavošanos kreilim stāsta treneris.

''Pirmais raunds vienmēr ir prātīgs, bez riskiem. Pēc pirmā raunda kāpju ringā un tad saku, ko darīsim, bet mums ir plāns, zinām, kā strādāsim un pie tā arī pieturējāmies pēdējās divas nedēļas. Neko nemainīsim. Ir plāns, kā boksēt pirmo, otro daļu. Skatīsimies, ko Peress darīs. Kurā daļā plāns noslēgt? Galvā ir tāds plāns, bet nevaru to jums izstāstīt,'' piebilst Kleins, neslēpjot, ka arī par Peresa gatavošanos ir informācija, kuru nododot kāds bokseris Peresa nometnē.

Pasaules boksa supersērijas ceturtdaļfināla ietvaros 30. septembrī ''Arēnā Rīga'' Briedis un Peress ringā kāps īsi pirms pusnakts.


, 2017-09-23 12:13, pirms 7 gadiem
Peress daudz nekustās, bet viņam tie sitieni ir patiešām ātri un arī spēcīgi. Priekš kam viņam lieki ringā dancot un skraidīt ja var ātri uzšaut un nokdaunēt. Pēc pēdējās cīņas tiem dažiem sitieniem var spriest ka Peresam sitiens ir spēcīgāks par Kudrašova. Ja Peress noliks Mairi uz dēļiem tad viņš var arī Usiku nolikt jo zinām ka Mairim ir labs žoklis.
, 2017-09-23 14:00, pirms 7 gadiem
Gribētu visus apsveikt ar to, ka cīņu rādīs tikai Viaplay. VSB rādīs tikai svēršanos.
, 2017-09-23 14:17, pirms 7 gadiem
Viasats neradis????
, 2017-09-23 14:28, pirms 7 gadiem
Katrā ziņā no Peresa būs jāuzmanās bet Usiks ir vienk monstrs... skatījos viņa cīņas, es nezinu kā Mairis varētu tikt ar tādu galā. Nereāla dauzāmā mašīna
, 2017-09-23 15:01, pirms 7 gadiem
Jātiek vēl pāri Peresam. Usiku sasist nesanāks,dzelz virs,diemžēl būs jāredz Mairis kapitulejam. Uz Usiku minimums 1k likšu ,tuvāk cīņai,kad koefs pie 2 būs!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.