Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Boksa leģenda Pakjao kļūst par spēlējošo treneri Filipīnu basketbola līgā

Andrejs Siliņš

Boksa leģenda Pakjao kļūst par spēlējošo treneri Filipīnu basketbola līgā
Menijs Pakjao savas komandas treniņā
Foto: AFP/Scanpix

35 gadus vecais filipīniešu bokseris un politiķis Menijs Pakjao nolēmis kļūt par šogad izveidotās Filipīnu basketbola čempionāta (PBA) komandas "Kia Sorentos" spēlējošo treneri vienības debijas sezonā.

169 centimetrus garais Pakjao mīl uzspēlēt basketu staro cīņām, lai uzturētu sevi sportiskajā formā, bet tagad spēris soli uz priekšu un 35 gadu vecumā nolēmis izmēģināt spēkus profesionālajā basketbolā. Astoņu dažādu boksa divīziju titulus izcīnījušais Pakjao jau jūnijā tika nozīmēts par jaunizveidotās komandas "Kia Sorentos" galveno treneri.

Vēlāk Pakjao pieteicās līgas draftam, kur tika izvēlēts ar 11. numuru pirmās kārtas izskaņā (kopumā vienā kārtā tiek izvēlēti 12 spēlētāji). Pakjao bija viens no tikai diviem spēlētājiem pirmajā kārtā, kas iepriekš nebija spēlējuši PBA Attīstības līgā jeb D-līgā. Otrs bija ar pirmo numuru izvēlētais amerikānis Stenlijs Pringls.

Pakjao būs augumā īsākais "Kia Sorentos" spēlētājs, tiesa, arī garākie vīri nesasniedz pat divu metru atzīmi - centram Maiklam Burčeram ir 198 centimetru garš augums. PBA spēlētāji nedrīkst būt garāki par 205 centimetriem, bet noteiktā turnīrā - ne garāki par 196 centimetriem.

PBA spēlē 12 komandas un basketbols tiek spēlēts pēc noteikumiem, kas samiksēti starp FIBA un NBA noteikumiem. Piemēram, ceturtdaļas ilgst 12 minūtes, bet trīspunktu līnija ir FIBA noteiktajā attālumā - 6,75 metri no groza.

Izmantotie resursi:
kickerdaily.com

  +2 [+] [-]

, 2014-09-23 09:29, pirms 10 gadiem
ok, un tagad pamēģini nepaklausīt treneri.

  +2 [+] [-]

, 2014-09-23 09:58, pirms 10 gadiem
Piezīmes sist viņam gan jau maz kurš uzdrošināsies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-23 14:55, pirms 10 gadiem
------> ar viņa seju viss ir pateikts