Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Veterāns Povetkins iztur divus nokdaunus un fantastiski nokautē Vaitu

Agris Suveizda

Veterāns Povetkins iztur divus nokdaunus un fantastiski nokautē Vaitu
Aleksandrs Povetkins. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules Boksa padomes (WBC) smagsvaru pagaidu pasaules čempiona titulu izcīnījis krievu bokseris Aleksandrs Povetkins (36-2-1, 25 KO), kurš Brentvudā, Lielbritānijā, piektajā raundā ar tehnisko nokautu pārspēja līdzšinējo pagaidu čempionu Dilianu Vaitu (27-2, 18 KO), pārtraukdams mājinieka 11 uzvaru sēriju.

Cīņa sākās piesardzīgā tempā, bokseriem pārāk neriskējot un darbojoties itin disciplinēti, taču jau pirmajos raundos bija manāms pagaidu jostas īpašnieka Vaita pārākums. Povetkins regulāri izlaida taisnos sitienus, un pirmās lielās problēmas viņam parādījās jau ceturtajā raundā - tā pašā ievadā Vaits ar sitienu sēriju nopelnīja pirmo nokdaunu, Povetkinam nokrītot uz ceļgala.

Krievu bokseris labi reaģēja uz nokdaunu un arī pats izdarīja pāris labu uzbrukumu, tomēr tā paša ceturtā raunda izskaņā sekoja nākamais trieciens - Vaits lieliski no kreisās trāpīja pa zodu, un Povetkins atkal bija zemē. Povetkins, kuram septembrī apritēs 41 gads, pierausās kājās, un piektajā raundā kā zibens no skaidrām debesīm sekoja krieva uzvaru nesošais sitiens - Povetkins izmānīja Vaitu un pēc kustības uz kreiso pusi tika pie brīva sitiena no apakšas, pēc kura 32 gadus vecais Vaits laikus piecelties nebija spējīgs.

Jamaikā dzimušais britu bokseris Vaits WBC pagaidu titulu ieguva pirms gada, Londonā ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu pieveicot kolumbieti Oskaru Rivasu. WBC pasaules čempiona josta pieder britam Taisonam Fjūrijam, kurš šā gada februārī to atņēma amerikānim Deontejam Vailderam.

Pēdējā iesildošajā cīņā WBA, WBC, IBF, WBO un The Ring titulu vieglajā svarā dāmām nosargāja arvien neuzveiktā īriete Keitija Teilore (16-0, 6 KO), kura ar tiesnešu vienbalsīgu lēmumu atkārtoti pieveica beļģieti Delfinu Personi (44-3, 18 KO), kuru pārspēja arī pirms gada. Citās cīņās Kriss Kongo britu duelī priekšpēdējā no desmit raundiem sakāva Luteru Kleju, kura nokdaunam sekoja dvieļa izmešana no viņa komandas puses, un ar tehnisko nokautu uzvarēja arī horvāts Alens Babičs, kurš jau otrajā no astoņiem raundiem pārspēja amerikāni Šondelu Wintersu. Cits britu duelis starp Zeku Čelli un Džeku Kalenu beidzās ar neizšķirtu.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-23 01:42, pirms 4 gadiem
Viens vārds - skaisti .

  +2 [+] [-]

, 2020-08-23 02:01, pirms 4 gadiem
Nu ko, Povetkina cīņaspars ir diezgan leģendārs, līdz pat nokautam Vaits aizvadīja diezgan pārliecinošu, disciplinētu cīņu, likās, ka viss būs skaidrs.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-23 02:14, pirms 4 gadiem
Jā, nu aperkots vienkārši skaists! Nedaudz gan žēl Vaita, jo netiek pie titulcīņas jau cik gadus, kaut arī ir/bija obligātais pretendents WBC versijā un tagad vēl negaidīti smags nokauts.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-23 02:17, pirms 4 gadiem
Tas jau izskatijās pec Rokija filmas

     [+] [-]

, 2020-08-23 10:14, pirms 4 gadiem
nu jā, pavisam negaidīti. Povetkinu jau sen biju norakstījis (var teikt pēc cīņas pret Marko Huku, kurā viņam uzdāvināja uzvaru), tomēr, izrādās Vitjazam vēl pulveris sauss. Nokauts pa skaisto-šī gada viens no skaistākajiem.

     [+] [-]

, 2020-08-23 13:32, pirms 4 gadiem
gandrīz visi domāja, ka krievam pēdējā cīņa, 4jā pildīja glāzes, bet tad 10 gados 1 veiksmīgs sitiens - un pēkšņi izrādās, ka esi labs bokseris un būs cīņa par titulu ar Taisonu..

     [+] [-]

, 2020-08-23 15:04, pirms 4 gadiem
Vai tiešām pret Taisonu? Edijs Herņa pēc cīņas aizstāv savu Dilianu. Teica ka esot tikai par revanšu, kas es domāju ir absolūti negodīgi.

     [+] [-]

, 2020-08-23 17:03, pirms 4 gadiem
Nekā negodīga tur nav, Povetkinam brīvprātīgi iedeva cīņu ar wbc obligāto pretendentu, šajos gadījumos vienmēr kontraktā ieliek revanšu zaudējuma gadījumā.