Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins: "Tas droši vien bija labākais sitiens manā karjerā"

Rolands Eliņš

Povetkins: "Tas droši vien bija labākais sitiens manā karjerā"
Aleksandrs Povetkins pret Dilianu Vaitu. Foto: Matchroom Boxing

Krievijas bokseris Aleksandrs Povetkins vakar parūpējās par negaidītu pavērsienu, sakaujot WBC līdzšinējo obligāto titula pretendentu Dilianu Vaitu. 40 gadus vecais Povetkins pēc cīņas medijiem norādīja, ka tieši šāda sitiena no apakšas veikšana bija viņa plāns, kamēr Vaita promouters Edijs Hērns uzreiz paziņoja, ka tiks izmantota revanša iespēja. Hērnam un Vaitam arī nācās uzklausīt slavenā promoutera Boba Aruma, kurš pārstāv WBC pasaules čempionu smagsvaros Taisonu Fjūriju, zobgalības.

„Vai tas bija mans labākais sitiens karjerā? Jā, droši vien,” sacīja Aleksandrs Povetkins (36-1-2), kurš savas ilgās karjeras vienīgos zaudējumus cietis titulcīņās pret Vladimiru Kļičko un Entoniju Džošua. Povetkins vakardienas cīņas pirmajos četros raundos divreiz tika nosūtīts nokdaunā un izskatījās tuvu zaudējumam, taču piektajā raundā visu mainīja un ar kreiso aperkatu nokautēja Vaitu.

„Nebiju domājis, ka pabeigšu cīņu šādi,” turpināja Povetkins. „Taču ceturtajā raundā biju visai pārliecināts par sevi. Biju divreiz nogāzts nokdaunā, taču viss bija kārtībā, tas neatstāja pārāk lielu iespaidu uz mani. Es tiku pamodināts. Es biju skatījies Vaita cīņas un ņēmu vērā, ka viņš izlauž cauri sitienus no apakšas pa labi un pa kreisi, tāpēc biju trenējies izpildīt tieši šādus sitienus.”

Povetkina lielā uzvara nozīmē, ka viņš kļuvis par WBC pasaules pagaidu čempionu un var pretendēt uz čempiona Taisona Fjūrija izaicināšanu, taču praksē gaidāms cits scenārijs. Povetkina un Vaita līgumā ierakstīts punkts par revanša iespēju, kas arī tiks izmantots, un līdz ar to var uzskatīt, ka, atņemot Vaitam obligātā titula pretendenta statusu, Povetkins ir noņēmis lielu šķērsli no Fjūrija un Džošua cīņas sarīkošanas nākamajā gadā.

Vaita promouters Edijs Hērns apstiprināja, ka revanša iespēja tiks izmantota: „Viens sitiens mainīja pilnīgi visu. Vaits būs atpakaļ. Viņš revanšēsies Povetkinam, ticu, ka viņš uzvarēs un atkal pretendēs uz titulu.”

Vaits savu iespēju cīnīties par čempiona titulu (iepriekš pret Deonteju Vailderu un tagad pret Fjūriju) bija gaidījis ilgi, viņš pat bija sācis tiesas procesu pret WBC, lai paātrinātu savas titulcīņas sagaidīšanu. Vaits arī iepriekš bija uzņēmies sarežģītas cīņas, kurās viņš tā īsti neko nevarēja iegūt, bet varēja visu zaudēt, un līdzīgi sakāms arī par cīņu pret Povetkinu.

„Neko nenožēloju,” teica Vaits par piekrišanu cīņai pret Povetkinu, lai gan tikpat labi varēja vienkārši gaidīt savu iespēju pret Fjūriju. „Tā bija lieliska cīņa, un Povetkins labi pastrādāja. Zinu, ka varu viņu pieveikt, tas bija bija redzams jau no pirmā raunda. Viņa treneri gandrīz jau izmeta dvieli. Taču viņš veica lielisku sitienu. Tā bija mana kļūda, muļķīga kļūda. Treniņos tādu sitienu esmu bloķējis simtiem reižu. Taču reizē, kad to tiešām vajadzēta nobloķēt, nokavēju. Povetkins tobrīd jau bija noguris, un es turpināju viņu presēt. Taču tāds nu ir smagsvaru bokss, tā gadās.”

Hērns pēc cīņas atzina, ka bija tik ļoti šokēts, ka domāja, ka sapņo: „Nespēju noticēt notikušajam. Povetkins bija sācis tik pieticīgi, likās, ka Vaitam viss ir nokārtots. Likās, ka ceturtajā raundā Vaits visu izdarīja un cīņa ir beigusies, taču tad sekoja tāda drāma.”

Hērna boksera zaudējums tikmēr bija kā mūzika „Top Rank” vadītāja, Fjūrija promoutera Boba Aruma ausīm, kurš publiski pazobojās par Vaita centieniem tikt pie Fjūrija cīņas: „Vaits bija pārāk aizņemts, tiesājoties par savu WBC titula kandidāta statusu, ka viņš nepamanīja Povetkina sitienu, kurš viņu izslēdza aukstu. Tagad nākamais būs tas, ka Pulevs nokautēs Džošua. Londonas tilti pamazām brūk.”

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/alexand...
https://www.boxingscene.com/hearn-o...
https://www.boxingscene.com/arum-sm...
https://www.skysports.com/boxing/ne...

     [+] [-]

, 2020-08-23 17:48, pirms 4 gadiem
Aperkats!!!!