Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ruiss beidzot piekritis doties uz Saūda Arābiju cīņā pret Džošua

Ruiss beidzot piekritis doties uz Saūda Arābiju cīņā pret Džošua
Endijs Ruiss. Foto: Reuters/Scanpix

ESPN un „The Athletic” vēsta, ka pasaules čempions smagsvaros boksā Endijs Ruiss ir devis savu piekrišanu revanša cīņas pret Entoniju Džošua aizvadīšanai Saūda Arābijā septītajā decembrī. Cīņu organizē Džošua promouters Edijs Hērns, kurš bija cīņu izziņojis pirms galīgās piekrišanas saņemšanas no Ruisa un tagad piekāpās vairākām negaidītā čempiona prasībām.

Endijam Ruisam saskaņā ar pavasarī noslēgto līgumu bija jādod Entonijam Džošua revanša iespēja, turklāt jau toreiz līgumā bija atrunāts, ka cīņu organizēs Džošua puse, kamēr Ruisam balstiesību nebūs. Tā bija teorija, taču praksē Ruiss, kuram tagad pieder IBF, WBO un WBA čempiona jostas, vispirms noraidīja iespēju cīņu aizvadīt Lielbritānijā, bet pēc tam arī sāka kaulēties par cīņas nosacījumiem Saūda Arābijā.

Ziemeļamerikas lielākie mediji vēsta, ka šonakt Ruisa komanda beidzot devusi principiālu apstiprinājumu par cīņas aizvadīšanu. Ruisa promouters Toms Brauns šobrīd gaida, kad no Hērna saņems jauno līgumu, un, ja tajā rakstītais atspoguļos to pašu, par ko viņi šonakt vienojās (boksā tas nebūt pašsaprotami), tad Ruiss šo līgumu parakstīs.

Ruisam par revanša cīņas aizvadīšanu bija paredzēts honorārs deviņu miljonu dolāru apmērā. Viņš iepriekš nebija piekritis cīņai, jo vēlējās uzlabot finansiālos nosacījumus, turklāt tagad arī no Hērna saņēmis raidtiesības Meksikā. Abas puses arī esot vienojušās, ka aicinās Brīvprātīgo Antidopinga aģentūru uzraudzīt gatavošanos cīņai, un Ruiss arī panācis, ka cīņas komisiju veidos pārstāvji no ASV sporta komisijas. Saūda Arābijā nav profesionālā boksa federācijas, kurai būtu pieredze šāda līmeņa maču pārraudzīšanā, tādēļ tiks pieaicināt inspektori no ārzemēm.

Džošua un Ruisa revanša cīņa tika izziņota jau pirms vairākām nedēļām, un Hērns savos izteikumos medijiem norāda, ka tas tika darīts saskaņā ar iepriekš noslēgto līgumu, kurš neparedz Ruisa iesaisti mača organizēšanā.
„Ruiss vēlējās cīņu neitrālā teritorijā,” komentējis Hērns. „Viņš nevēlējās braukt uz Lielbritāniju. Labi, vaicājām, kur tad viņš vēlas – Londonā vai Saūda Arābijā. Viņš izvēlējās otro un to arī dabūja, bet tagad sūdzas un vaid. Viņam tika dievu dota iespēja, ko viņš arī izmantoja, bet esi vīrietis! Cieni noslēgto līgumu!”

Hērns arī neslēpa, ka Saūda Arābijas variants izraudzīties finansiālo apsvērumu dēļ: „Viņi piedāvā labu naudu, tas tiesa. Es arī jau vairākkārt esmu teicis, ka tur pieejama pavisam jauna pasaule. Ja Vidējie Austrumi kļūs ieinteresēti boksā, tad diez vai jūs vēl redzēsiet daudz augstākā līmeņa cīņas ASV vai Lielbritānijā, jo šīs valstīs nespēj līdzināties investīcijām, ko gatavas piedāvāt Tuvo Austrumu valstis. Tas gluži vienkārši ir fakts.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...


Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).