Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kļičko saņem Leģendu balvu, AIBA svin 70. jubileju

Kļičko saņem Leģendu balvu, AIBA svin 70. jubileju
Vladimirs Kļičko un AIBA prezidents
Foto: Boxing AIBA

40 gadus vecais profesionālais bokseris Vladimirs Kļičko šonedēļ saņēma Starptautiskā amatieru boksa asociācijas (AIBA) atzinību, jo pirms 20 gadiem šis ukrainis triumfēja Atlantas olimpiskajās spēlēs. AIBA svin 70. jubileju, taču šo notikumu aptumšo tiesāšanas skandāli Riodežaneiro spēlēs.

Vladimirs Kļičko: "Man ir gods būt vienam no pirmajiem, kurš saņem AIBA Leģendu balvu. Mans ceļojums ar šo organizāciju sākās 14 gadu vecumā, kopš tā laika bokss man devis lielu un pozitīvu pieredzi. Apsveicu AIBA ar 70. jubileju un pateicos par boksa attīstības veicināšanu visā pasaulē."

AIBA Leģendu balva tika pasniegta pirmoreiz, to saņēma 1996. gada olimpiskais čempions Vladimirs Kļičko, 2000. gada olimpiskais čempions Brahims Aslums (Francija) un kubietis Fēlikss Savons - trīskārtējais olimpiskais čempions (1992, 1996, 2000).

Kā jau ziņots, šī gada vasarā AIBA nobalsoja par to, ka turpmāk olimpiādē varēs piedalīties arī profesionāli bokseri. Iepriekš spēkā esošie noteikumi (AIBA statūtu 13. pants) profesionālam bokserim ļāva pretendēt uz olimpiskajām spēlēm tikai tādā gadījumā, ja parakstījis līgumu ar AIBA un aizvadījis ne vairāk par 15 mačiem profesionālajā boksā. Līdz šīm bokss bija viens no nedaudzajiem olimpiskajiem sporta veidiem, kas olimpiādē nebija atvērts visiem profesionālajiem sportistiem. Tiesa, zaļā gaisma tika dota novēloti, profesionālā boksa organizācijas lika šķēršļus, līdz ar to Rio spēlēs augsta ranga profesionālie bokseri nestartēja.

Aizvadītajās olimpiskajās spēlēs amatieru boksa vadību daudzkārt kritizēja par maču tiesāšanas jautājumiem, vairāki tiesneši tika atstādināti jau olimpiādes laikā. Oktobra sākumā AIBA paziņoja, ka uz izmeklēšanas laiku atstādināti visi 36 tiesneši, kuri tiesāja Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Atgādinām, ka 2015. gada novembrī ukrainis Vladimirs Kļičko (64-4, 53KO) pēc punktiem piekāpās Taisonam Fjūrijam (25-0 18KO) un zaudēja pasaules čempiona titulus WBA, WBO, IBO and IBF versijās. Plānotais revanša mačs nenotika, jo brits tika ierauts dopinga skandālā un aizbildinājās ar veselības problēmām. Kļičko nākamā cīņa notiks 2017. gada 29. aprīlī, kad “Wembley” stadionā pretī stāsies brits Entonijs Džošua (18-0, 18 KO).

Vladimirs Kļičko un 2016. gada olimpiskais čempions 49 kilogramos Hasanbojs Dusmatovs
-

Izmantotie resursi:
rsport.ru
aiba.org


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.