Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Lomačenko: "Mans mērķis ir kļūt par absolūto čempionu"

Lomačenko: "Mans mērķis ir kļūt par absolūto čempionu"
Vasīlijs Lomačenko
Foto: AFP/Scanpix

Ukraiņu bokseris Vasīlijs Lomačenko (2-1, 1KO) pirms svētdien gaidāmās WBO pasaules čempiona titula aizstāvēšanas svarā līdz 57.2 kilogramiem pret taizemieti Čonlatarnu Pirijapinjo (52-1, 33KO) atzinis, ka viņa mērķis ir kļūt par absolūto čempionu.

"Amatieros biju sasniedzis visu, ko vien varēju, tāpēc arī tur man vairs nebija motivācijas, un pārgāju uz profesionāļiem. Šeit mana motivācija ir izcīnīt visas četras čempionu jostas svarā līdz 57.2 kilogramiem un kļūt par absolūto čempionu," sacīja Lomačenko, kurš amatieros bija gan olimpiskais, gan pasaules un Eiropas čempions.

Lomačenko arī komentēja WBA superčempiona jamaikieša Nikolasa Voltersa izteikumus par to, ka cīņa pret ukraini viņam neko nedotu, jo pat uzvaras gadījumā cilvēki uzskatītu, ka viņš ir uzvarējis pavisam jaunu bokseri [profesionāļos]. Lomačenko atzina: "Katrs iziet ringā kaut kādu savu mērķu vārdā – vienam tie ir tituli, citiem nauda, vēl kādam pasaules slava, bet kādam tā ir vienkārši vēlme pierādīt, ka viņš ir labākais. Pēc Voltersa vārdiem var noprast, ka viņš tiecas uz kaut ko nesaprotamu un bokss viņam, galvenokārt, nav sports. Kas attiecas uz mani, tad gribu cīnīties ar visiem labākajiem bokseriem. Ja Volterss domā līdzīgi, esmu gatavs iziet pret viņu ringā."

Lomačenko un Pirijapinjo cīņa notiks Ķīnas pilsētā Makao (svētdienas rītā aptuveni plkst. 4:00 pēc Latvijas laika – pirms Menija Pakjao (55-5-2, 38KO) un Krisa Algieri (20-0, 8KO) cīņas par WBO titulu svarā līdz 66.7 kilogramiem, Makao boksa vakara tiešrai). Par neapstrīdamu cīņas favorītu tiek uzskatīts Lomačenko, turklāt bukmeikeri kā ticamāku uzskata viņa uzvaru ar nokautu nevis pēc punktiem.

Divkārtējais olimpiskais un pasaules čempions amatieriem Lomačenko par WBO čempionu kļuva savā trešajā profesionālajā cīņā, pēc punktiem pārspējot Geriju Raselu junioru (24-1, 14KO). Ukrainis arī atkārtoja rekordu - ar vismazāko cīņu skaitu (šajā gadījumā – trīs) kļuvis par čempionu kādā no prestižajām versijām. Pirms tam, tikai otrajā profesionālajā cīņā, par visu laiku labāko amatieru bokseri uzskatītais Lomačenko piekāpās titulētajam un pieredzējušajam Orlando Salido (42-12-2, 28KO). 29 gadus Pirijpinjo, lai arī aizvadījis 52 cīņas, no kurām uzvarējis 51, nevar lepoties ar pasaules līmeņa panākumiem. Taizemietis gan vairākkārt bijis WBO "Asia Pasific" un WBC "Asian Boxing Council" čempions, taču par kādu no prestižajiem tituliem cīnījies tikai vienreiz, 2012.gadā pārliecinoši pēc punktiem kapitulējot tā brīža WBA superčempionam Krisam Džonam (48-1-3, 22KO).


, 2014-11-22 12:25, pirms 9 gadiem
Pa viasatu laikam varēs redzēt, gan Lomu gan Meniju
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).