Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gasijevs nokautē poļu "Velnu" un iekļūst Supersērijas pusfinālā

Gasijevs nokautē poļu "Velnu" un iekļūst Supersērijas pusfinālā
Kšištofs Vlodarčiks uz dēļiem
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules boksa Supersērijas pusfinālā šonakt iekļuva Murats Gasijevs, kurš Ņūdžersijā, ASV, trešajā raundā ar spēcīgu sitienu pa sāniem nokautēja poļu pieredzējušo bokseri Kšištofu Vlodarčiku. Gasijevs nosargājis savu IBF čempiona titulu un pusfinālā sacentīsies ar kubieti Junjeru Dortikosu.

24 gadus vecais Krievijas bokeris Murats Gasijevs (25-0-0, 18KO) šonakt pirmoreiz aizstāvēja savu IBF čempiona titulu pirmajā smagajā svarā, ko viņš bija ieguvis pagājušā gada decembrī pret Denisu Ļebedevu. Gasijevam pretim stājās obligātais titula pretendents Kšištofs Vlodarčiks (53-4-1, 37KO), pieredzējušais poļu bokseris ar iesauku „Diablo” jeb „Velns”, kurš savā ilgajā karjerā nekad nebija nokautēts. Līdz šim nebija.

Bijušais IBF un WBA čempions Vlodarčiks cīņas sākumā pārsvarā darbojās aizsardzībā, taču nesteidzās arī Gasijevs. Arī otrajā raundā Vlodarčiks bija ļoti piesardzīgs un neļāva pretiniekam izvērsties, bet Gasijevs turpināja uzņemties iniciatīvu, uzvarot arī otrajā raundā.

Savukārt trešajā raundā cīņai pienāca beigas – Gasijevs piespieda pretinieku pie ringa malas un ar diviem kreisajiem sitieniem no apakšas pēc kārtas atstāja Vlodarčiku uz dēļiem. Polis izlaida pirmo sitienu, kas trāpīja viņam pa seju, bet izšķirošais bija otrais sitiens, ko Gasijevs ar lielu spēku trāpīja pa Vlodarčika neaizsargātajiem sāniem, liekot viņam saļimt.

Līdz ar to tapuši skaidri abi divi Supersērijas pusfināli. Jau iepriekš bija zināms, ka Mairis Briedis tiksies ar ukraini Oleksandru Usiku, bet Junjers Dortikoss nu sagaidījis savu pretinieku Gasijeva izskatā. Visi četri ir savu organizāciju čempioni, un neviens no viņiem savā profesionālajā boksa karjerā vēl nav cietis nevienu zaudējumu.


Slēpts komentārs: M
, 2017-10-22 06:50, pirms 7 gadiem
No Velna pāri palicis mazs velniņš bez ragiem. Cerēju, ka izrādīs lielāku pretestību, lai Gasijevs parāda savu labāko cīņu. Vlodarčika vietā bija jābūt Glovackim. Kudrjašova vietā - Hanteram vai Tabiti.
, 2017-10-22 07:05, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Vecums, vecums... Pirms gadiem piecpadsmit Vlodarčiks Gasijevu būtu nogāzis pirmajā raundā
Pirms piecpadsmit gadiem Gasijevam bija 9 gadi...
, 2017-10-22 07:57, pirms 7 gadiem
Nepārsteidz šāds iznākums, to arī prognozēju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-22 10:38, pirms 7 gadiem
yahooo rakstīja: Ar spēcīgu sitienu pa sāniem

Parasti jau saka pa korpusu.

Vispār raksts kārtējā haltūra, steigā uzcepts ar stila kļūdām un neatspoguļojot kas un kāpēc tieši tā notika.

p.s. Nelabais, nevis 'velns' ja doslovna tulko.
vispār, ja tā piekasās, tad parasti krievi saka - ar sitienu pa korpusu. latviešiem ir ļoti labs vārds - ķermenis, var arī teikt sāns, tas nav nepareizi
par raksta kvalitāti - piekrītu
, 2017-10-22 10:46, pirms 7 gadiem
, 2017-10-22 11:04, pirms 7 gadiem
puslaiks rakstīja: No Velna pāri palicis mazs velniņš bez ragiem. Cerēju, ka izrādīs lielāku pretestību, lai Gasijevs parāda savu labāko cīņu. Vlodarčika vietā bija jābūt Glovackim. Kudrjašova vietā - Hanteram vai Tabiti.
Visi izsētie favorīti, kā paredzams tika tālāk. Pārsteidza Kudrjašova vājums. Huka vietā arī vajadzēja būt citam. Sauerlands gan jau paņēma tādēļ, ka Huks pārstāv Vāciju. Glovackis noteikti būtu, bet satraumējās pirms turnīra laikam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-22 15:11, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Pārsteidza Kudrjašova vājums. Huka vietā arī vajadzēja būt citam. Sauerlands gan jau paņēma tādēļ, ka Huks pārstāv Vāciju. Glovackis noteikti būtu, bet satraumējās pirms turnīra laikam.
Kudrjašovs izlaida tādu sitienu, pēc kura reti kurš būtu kājās palicis.

Huks pārstāv nevis Vāciju, bet sevi.
, 2017-10-22 22:03, pirms 7 gadiem
yahooo rakstīja: Krievi bieži saka "v pečeņj", kas ir visprecīzāk. Ķermenis- pārāk plašs jēdziens.
vienk. vārds korpuss ir nepiemērots un to vispār būtu vēlams nelietot boksā
, 2017-10-22 22:19, pirms 7 gadiem
Jā,korpuss ir rūpnīcas ceham,cilvēkiem ir ķermenis! Un izlaida sanāk pa aknu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-10-29 12:55, pirms 6 gadiem
Jaha rakstīja: Pirms piecpadsmit gadiem Gasijevam bija 9 gadi...
Manuprāt pēc pirmā sitiena tur būtu jau koma, varbūt pat letāli beigtos cīņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?