Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Zeps: "Pandēmijas dēļ visai ievērojami cietušas summas, ko saņem bokseri"

Zeps: "Pandēmijas dēļ visai ievērojami cietušas summas, ko saņem bokseri"
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

26. septembrī Vācijas pilsētā Minhenē notiks Pasaules boksa supersērijas fināls, kur spēkosies Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis un kubietis Juniers Dortikoss. Latviešu atlēta menedžeris Raimonds Zeps uzskata, ka abu bokseru stili sakrīt tā, lai gaidāmā cīņa varētu būt skatāma un interesanta. Par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Sporta studija".

Gatavojoties gaidāmajam mačam, izdevās dabūt pretiniekus sparingiem. "Cita lieta, ka ne visi gribēja, jo cenas ir augušas. Lidojumi un viesnīcas šeit sanāk lētāk, bet kompensācijas par darbu kļuvušas lielākas. Saprotams, ka reti kurš grib lidot, ņemot vērā šos drošības pasākumus, citiem ir arī ģimenes un tā tālāk."

Kāds būs naudas apjoms gaidāmajā cīņā? "Apjomu nevaru atklāt, tā ir konfidenciālā informācija. Līgumos noteikts, ka neviena no pusēm to nedrīkst izpaust. Varu pateikt, ka pandēmija ir ieviesusi korekcijas arī šajās summās, ko bokseri saņem. Tās ir visai ievērojami cietušas, salīdzinot ar to, kādām tām bija jābūt pirms pandēmijas. Bet jebkurā gadījumā kompensācija ir pietiekami solīda," informē Brieža pārstāvis.

Nokļūšana sacensību norises vietā ir mača dalībnieku ziņā. "Ar privāto lidmašīnu lidosim no Rīgas uz Minheni un atpakaļ," atklāj menedžeris. "Kad parakstījām līgumu ar supersēriju, nebija skaidrs, kāda varētu izvērsties situācija ilgtermiņā."

Ko gaidīt no šī mača? "Domāju, ka cīņa būs interesanta. Dortikoss ir ļoti pieredzējušais bokseris ar ļoti spēcīgu sitienu. Iepriekšējās cīņās parādīja, ka ļoti labi prot pielāgoties un meklēt savus spēcīgos ieročus atkarībā no tā, kā darbojas pretinieks. Abi bokseri šobrīd ir labākajos gados savā karjerā. Domāju, ka par Mairi jautājumu nav, viņš ir pasaules pirmais numurs un noteikti grib šo titulu saglabāt. Dortikoss šobrīd ir pasaules otrais numurs pēc visiem reitingiem. Domāju, ka viņš grib pierādīt, ka otrajā vietā ir nepamatoti. Abi bokseri ir ļoti augsta līmeņa, viņu stili zināmā mērā sakrīt tā, lai šī cīņa varētu būt skatāma," lēš Raimonds Zeps.

Skaties boksa cīņas tiešraidi starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Go3!

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta studija"


, 2020-09-22 15:19, pirms 4 gadiem
Interesanti, ka tiek slepti honorari. Zinot, ka boksa un sporta pasaule biezi vien piems cinam tiek nosauktas aptuvenas summas. Kapec superserijas dalibniekiem japarakstas liguma tos neizpaust? Laikam jau summas ir pagalam pieticigas.
, 2020-09-22 16:20, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Interesanti, ka tiek slepti honorari. Zinot, ka boksa un sporta pasaule biezi vien piems cinam tiek nosauktas aptuvenas summas. Kapec superserijas dalibniekiem japarakstas liguma tos neizpaust? Laikam jau summas ir pagalam pieticigas.
Tās summas tak ik pa laikam kkādos portālos uzpeld. Ja nav slinkums vari pats pameklēt, aptuvenās summas kas ir tuvu patiesībai nebūs problēmu noskaidrot.
, 2020-09-22 16:27, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tās summas tak ik pa laikam kkādos portālos uzpeld. Ja nav slinkums vari pats pameklēt, aptuvenās summas kas ir tuvu patiesībai nebūs problēmu noskaidrot.
Nesmu pilnigi neko dzirdejis, ka kautkur butu minets cik Briedis sanems par so cinu (pienemu, ka tur ir punkts cik sanems par uzvaru vai ar KO uzvaru utt), bet nekas konkrets nav vispar dzirdets, kas ir nedaudz divaini nemot vara, ka invidualie sporti arvien vairak un vairak publisko algu saraktus.
, 2020-09-22 16:37, pirms 4 gadiem
Cerams biļetes un viesnīcu atsitīs ar honorāru 😆
, 2020-09-22 17:20, pirms 4 gadiem
Neslēpšu = kā ierindas līdzjutēju nedaudz kaitina, cik boksa organizatoriskie puse atšķiras no absolūtā vairuma citu sporta veidu. Ne tikai naudas lietas (algas, balvas) citur sportā ir vairāk vai mazāk publiskas, bet visa sacensību organizēšana un pretinieku atlasīšana. Iedomāsimies, ka vieglatlētikas vai hokeja čempionātu pēkšņi pārceļ uz citu valsti neilgi pirms turnīra, jo kāds turienes oligarhs piesolījis lielāku naudu un šovu. Vai ka paralēli pastāv četri dažādi turnīri un katrā var būt savs pasaules čempions. Vai ka esošais čempions labāk atsakās no titula nekā cīnās ar pretendentu, jo tas ir finansiāli neizdevīgi.

Arī sportiskā puse ir krietni aizmiglotāka - es varu šodien sākt trenēties futbolā, hokejā, slēpošanā, peldēšanā, kērlingā utt. un man ir skaidrs, kā progresēt, kvalificēties augstāka ranga sacensībām, tikt pie līgumiem ar komandām un tā tālāk. Boksā ir vēl 101 faktors - vai esi interesants sponsoriem, vai tev ir labs menedžeris, vai tev piemeklē ērtus pretiniekus. Ja tā nav, vari būt talantīgs un tik un tā nesasniegt, ko objektīvi būtu pelnījis.
, 2020-09-22 17:45, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Neslēpšu = kā ierindas līdzjutēju nedaudz kaitina, cik boksa organizatoriskie puse atšķiras no absolūtā vairuma citu sporta veidu. Ne tikai naudas lietas (algas, balvas) citur sportā ir vairāk vai mazāk publiskas, bet visa sacensību organizēšana un pretinieku atlasīšana. Iedomāsimies, ka vieglatlētikas vai hokeja čempionātu pēkšņi pārceļ uz citu valsti neilgi pirms turnīra, jo kāds turienes oligarhs piesolījis lielāku naudu un šovu. Vai ka paralēli pastāv četri dažādi turnīri un katrā var būt savs pasaules čempions. Vai ka esošais čempions labāk atsakās no titula nekā cīnās ar pretendentu, jo tas ir finansiāli neizdevīgi.

Arī sportiskā puse ir krietni aizmiglotāka - es varu šodien sākt trenēties futbolā, hokejā, slēpošanā, peldēšanā, kērlingā utt. un man ir skaidrs, kā progresēt, kvalificēties augstāka ranga sacensībām, tikt pie līgumiem ar komandām un tā tālāk. Boksā ir vēl 101 faktors - vai esi interesants sponsoriem, vai tev ir labs menedžeris, vai tev piemeklē ērtus pretiniekus. Ja tā nav, vari būt talantīgs un tik un tā nesasniegt, ko objektīvi būtu pelnījis.
Ir tā skaidri jāsaprot, ka profesionālais bokss no visiem sportiem ir vistuvāk izklaides industrijas standartiem, t.i., tas vairs nav stāsts par sportu, bet gan par ažiotāžas veidošanu - teātri.

Taču tāpat ir jāatceras, ka tas nav vienīgais bokss, jo ir arī amatieri, kuri cīnās par sportiskajiem tituliem, ne jostām. Jā, tur, arī ir pilns "netīro spēļu", taču, ja runā par karjeras izvēli, tad, tomēr, sākt ar amatieriem ir loģiskāk (lai gan ne noteicoši).
, 2020-09-22 18:04, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nesmu pilnigi neko dzirdejis, ka kautkur butu minets cik Briedis sanems par so cinu (pienemu, ka tur ir punkts cik sanems par uzvaru vai ar KO uzvaru utt), bet nekas konkrets nav vispar dzirdets, kas ir nedaudz divaini nemot vara, ka invidualie sporti arvien vairak un vairak publisko algu saraktus.
Kad Mairis vēl iesniedza ienākumu deklarāciju (kā valsts amatpersona kad vēl strādāja Valsts Policijā) tad arī varēja redzēt visi cik lielas naudas summas viņš saņem par savām cīņām!
, 2020-09-22 18:05, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ir tā skaidri jāsaprot, ka profesionālais bokss no visiem sportiem ir vistuvāk izklaides industrijas standartiem, t.i., tas vairs nav stāsts par sportu, bet gan par ažiotāžas veidošanu - teātri.
Tas viss tā kā būtu skaidrs un par to arī runāju, ka man nepatīk redzēt, kā izklaidi un ažiotāžu ceļ virs sportiskajiem principiem. Nepatīk tik ļoti, ka iebilstu arī pret citu sporta veidu mēģinājumiem pirmajā vietā likt naudas taisīšanu - visādas tur futbola superlīgas un citus karteļveidīgos brīnumus, kur bagātajiem un ietekmīgakājiem tusēt savā starpā prom no nabagu acīm.
, 2020-09-22 18:20, pirms 4 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nesmu pilnigi neko dzirdejis, ka kautkur butu minets cik Briedis sanems par so cinu (pienemu, ka tur ir punkts cik sanems par uzvaru vai ar KO uzvaru utt), bet nekas konkrets nav vispar dzirdets, kas ir nedaudz divaini nemot vara, ka invidualie sporti arvien vairak un vairak publisko algu saraktus.
Pieci miljoni par uzvaru finālā? "Nebūtu jau...

šeit ir konkrētāki skaitļi no pagājušā decembra, tiesa, no Brieža menedžera puses noliegti
, 2020-09-22 18:40, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Tas viss tā kā būtu skaidrs un par to arī runāju, ka man nepatīk redzēt, kā izklaidi un ažiotāžu ceļ virs sportiskajiem principiem. Nepatīk tik ļoti, ka iebilstu arī pret citu sporta veidu mēģinājumiem pirmajā vietā likt naudas taisīšanu - visādas tur futbola superlīgas un citus karteļveidīgos brīnumus, kur bagātajiem un ietekmīgakājiem tusēt savā starpā prom no nabagu acīm.
Un NHL, NBA ar saviem noteikumiem, kas atšķiras no starptautiski pieņemtajiem utt.?

Patīk/Nepatīk, taču tas ir viens tāds pamatīgi spēcīgs virziens, kurā mūsdienu sports ir aizgājis. Ja galīgi nepatīk, tad vienīgais veids, kā izrādīt savu protestu - neskatīties.
, 2020-09-22 19:01, pirms 4 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Pieci miljoni par uzvaru finālā? "Nebūtu jau...

šeit ir konkrētāki skaitļi no pagājušā decembra, tiesa, no Brieža menedžera puses noliegti
Tenkas, nevis konkrētāki skaitļi
, 2020-09-23 07:19, pirms 4 gadiem
Ir vai nav kovids, bet tāpat tie honorāri būtu stipri mazāki nekā ierakstīts līgumā.
Domāju, ka Usika gadijumu visi atcerās.
Superserijai jau no paša sākuma ir klibojuši naudas jautājumi.
Raiens Garsija
1

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.