Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Usiks: "Tagad gribu doties mājās un visu apdomāt"

Usiks: "Tagad gribu doties mājās un visu apdomāt"
Oleksandrs Usiks
Foto: Vladimir Astapkovich/Scanpix

Oleksandrs Usiks (15-0, 11 KO), kurš Maskavā pieveica mājinieku cerību Muratu Gasijevu (26-1, 19 KO), pēc cīņas atzīmēja, ka ir gatavs pārcelties vienu kategoriju augstāk un aizvadīt cīņu ar britu bokseri Toniju Beljū.

Oleksandrs Usiks: ''Šo savu uzvaru es gribētu veltīt visiem tēviem. Mana tēva šajā pasaulē vairs nav, bet man šķiet, ka viņš redz visu, kas notiek. Viņš bija tas cilvēks, kurš man palīdzēja nonākt boksā. Tēvs bija pirmais, kurš man noticēja. Otrs man tēvs ir pirmais treneris. Viņš man iemācīja kustēties, sist, boksēt un iemīlēt šo sporta veidu. Vēl viens mans tēvs - boksa kluba prezidents, kurā es sāku savu karjeru. Viņš man palīdzēja, sūtīja uz sacensībām, teica pareizās lietas. Teica, ka, ja es smagi strādāšu, man viss sanāks.

Un vēl viens tēvs - Anatolijs Lomačenko, kura vadībā braucām uz dažādām sacensībām. Eiropas čempionātu, pasaules čempionātu un olimpiskajām spēlēm. Ir vēl daudz cilvēku, kuri ir ieguldījuši lielu darbu, bet par to skaļi nerunā. Viņus neviens nezina. Paldies Dievam, ka mums viss izdevās. Gribu piecelties kājās un pateikties viņiem. Veltu šo uzvaru visiem saviem tēviem. Ringa dodos es, bet strādā liela komanda.

Tagad gribu doties mājās un visu apdomāt, ko darīt tālāk. Dzirdēju, ka Tonijs Beljū vēlas cīnīties ar šīs cīņas uzvarētāju. Pēdējā cīņā viņš skaisti tika galā ar Deividu Heju. Esmu gatavs. Ja viņš negrib nolaisties līdz manam svaram, tad es pakāpšos uz viņa. Ar to arī sāksim. Iespējams, 91 kilogramā vēl arī būs skatāmas cīņas. Visu vajag apdomāt.''

Murats Gasijevs: "Šī bija lieliska cīņa. Apsveicu visu Aleksandra komandu. Šī bija lieliska pieredze, ir pie kā strādāt. Bija jūtama liela amatieru boksa skola. Esmu sapratis savas vājās puses un tagad strādāšu pie tā. Atgriezīšos daudz spēcīgāks.

Runājot par cīņas plānu, zinājām, ka viņš daudz kustēsies un veiks sitienu kombinācijas. Nedrīkstēja ļaut viņam strādāt, bija jāierobežo teritorija. Bet šodien viņš visu izpildīja daudz labāk nekā es un rezultātā uzvarēja. Vari gatavoties vienam, bet ringā viss ir citādāk. Nebija mana diena. Kā jūs redzējāt, man nekas nesanāca. Saša plānu izpildīja daudz labāk.''

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС – новости спорта, футбол,...


, 2018-07-22 10:54, pirms 6 gadiem
Usiku ir ļoti sarežģīti nokautēt bet bez nokauta viņš nav uzvarams... Mairis nebija tālu no tā Rīgā bet Usika izcilā izturība un fizuha izdarīja savu
, 2018-07-22 10:57, pirms 6 gadiem
Kāds tur Beljū? Tas pelmenis nevienu no top 10 kruizeriem nenoboksētu. Usikam tad jāsāk meklēt iespējas, lai cīnītos pret smagsvaru dūžiem un jostu turētājiem.
, 2018-07-22 11:08, pirms 6 gadiem
Abi sportisti ir pelniijushi uzslavas! Pirmaa reize bija kad liidzi jutu abiem Mairis ir labs pat ļoti labs! Domāju ciinja ar Usiku Mairis izlika sevi visu...ja ar taadu attieksmi boksētos visu laiku,tad pretinieku viņam nebūtu,izņemot Usiku
, 2018-07-22 11:14, pirms 6 gadiem
bet jāsāk būtu ar Beljū... jā, it kā pelmenis bet Heju uzvarēja divreiz pēc kārtas
, 2018-07-22 11:51, pirms 6 gadiem
Usiks tiešām ir uzvarams tikai ar nokautu, neredzu kā kāds no patreizējiem bokseriem viņu varētu uzvarēt pēc punktiem (lai gan Mairis nebija no tā tik tālu, nosacīti..). Grūti jau salīdzināt 2 dažādas cīņas, bet vakar liekas Usiks bija vēl labākā formā nekā pret Mairi, vienkārši pilnīga dominance. Gribētos jau revanšu Usiks pret Mairi, bet neizskatās, ka Mairim to izdosies iegūt. Diemžēl neviens neraujās cīnīties ar mūsējo..
, 2018-07-22 12:05, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Kāds tur Beljū? Tas pelmenis nevienu no top 10 kruizeriem nenoboksētu. Usikam tad jāsāk meklēt iespējas, lai cīnītos pret smagsvaru dūžiem un jostu turētājiem.
Usiks varētu aizvērt Beljū muti. Savādāk šis ir sadomājies, ka nu tik visus nokautēs. Būtu laba iesildīšanās cīņa pirms titulcīņas + var ienest labu kāpostu, ja uztaisa kādā GB stadionā. AJ tāpat tik drīz nebūs pieejams. Varbūt Vailders.
, 2018-07-22 12:07, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: Usiks tiešām ir uzvarams tikai ar nokautu, neredzu kā kāds no patreizējiem bokseriem viņu varētu uzvarēt pēc punktiem (lai gan Mairis nebija no tā tik tālu, nosacīti..). Grūti jau salīdzināt 2 dažādas cīņas, bet vakar liekas Usiks bija vēl labākā formā nekā pret Mairi, vienkārši pilnīga dominance. Gribētos jau revanšu Usiks pret Mairi, bet neizskatās, ka Mairim to izdosies iegūt. Diemžēl neviens neraujās cīnīties ar mūsējo..
Usikam krūzeros vairs nav jāpierāda nekas. Lai atbrīvo jostas un iet uz smagsvariem.
, 2018-07-22 12:35, pirms 6 gadiem
Es domaju pēc šīs finālsērijas Usiku ciena un respektē visa boksa pasaule vēl vairāk!
Sekošu visām viņa cīņām turpmāk!
Visu cieņu.
Slēpts komentārs: uzvarētājs9
, 2018-07-22 12:56, pirms 6 gadiem
uzvarētājs9 rakstīja: Briedis pret Usiku neizturētu pat 3 raundus.
Jau izturēja un vēl labāk kā krievs
, 2018-07-22 13:26, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Usiku ir ļoti sarežģīti nokautēt bet bez nokauta viņš nav uzvarams... Mairis nebija tālu no tā Rīgā bet Usika izcilā izturība un fizuha izdarīja savu
Mairis nebija tālu no tā, lai nokautētu Usiku? Ā, nu tikai tik daudz, ja Tu domāji atrašanos kopā Rīgā ringā vienā un tai pašā laikā. Jo es neredzēju nevienu epizodi, kur Usiks bija tuvu nokautam cīņā ar Mairi. Jā, cīņa bija līdzīgāka, neizskatījās tik vienpusēja, tomēr Usiks bija acīmredzami labāks.
, 2018-07-22 13:31, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: Usiks tiešām ir uzvarams tikai ar nokautu, neredzu kā kāds no patreizējiem bokseriem viņu varētu uzvarēt pēc punktiem (lai gan Mairis nebija no tā tik tālu, nosacīti..). Grūti jau salīdzināt 2 dažādas cīņas, bet vakar liekas Usiks bija vēl labākā formā nekā pret Mairi, vienkārši pilnīga dominance. Gribētos jau revanšu Usiks pret Mairi, bet neizskatās, ka Mairim to izdosies iegūt. Diemžēl neviens neraujās cīnīties ar mūsējo..
Es domāju, ka Usiks nebija nekādā pārcilvēciski labākā formā, kā pret Mairi, pret Mairi viņš ielaidās atklātākā boksā, iespējams, tāpēc, ka mazāk baidījās no nokauta iespējas, tas deva iespēju arī Mairim parādīt savu boksu. Ar Gasijevu bija citādi, lielāka likme, atbildība, Usiks visu laiku disciplinēti centās pildīt spēles plānu. Negribēja krist no nokauta Krievijas publikas priekšā. Bet bilance ir lieliska, Kļičko pret Povetkinu, vienos vārtos, Usiks tagad arī, vienos vārtos
, 2018-07-22 13:49, pirms 6 gadiem
Nu, varbūt neprecīzi noformulēju savu domu, ne tieši nokautu bet tur bija atklātāks bokss kas palielina nokauta iespējas gav vienai gan otrai pusei kas bija labi redzams arī abu bokseru sejās pēc cīņas.
, 2018-07-22 14:17, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Mairis nebija tālu no tā, lai nokautētu Usiku? Ā, nu tikai tik daudz, ja Tu domāji atrašanos kopā Rīgā ringā vienā un tai pašā laikā. Jo es neredzēju nevienu epizodi, kur Usiks bija tuvu nokautam cīņā ar Mairi. Jā, cīņa bija līdzīgāka, neizskatījās tik vienpusēja, tomēr Usiks bija acīmredzami labāks.
Acīmredzami labāks Smiekli pašam nenāk? Pirmos raundus Mairis dominēja viennozīmīgi un bija pelnījis uzvaru, ja ne viena tiesneša nobīšanās, jo saprazdams, ka viņa dēļ var notikt,kas liels boksa pasaulē, pēdējā raundā piešķīra Usikam uzvaru, kas arī izšķīra cīņas galaiznākumu. tad nu jautājums, vai pārējie abi tiesneši bija lohi, ka atdeva Mairim uzvaru pēdējā raundā, vai nu šis viens reāli nobijās un nozaga Mairim uzvaru? Tas taču viss pēc cīņas tika apskatīts, izanalizēts, kā tagad var teikt, ka Usiks bija acīmredzami labāks, ja uzvarēja pēc strīdīga, pat nošmaukta ( jo pārējie pēdējo raundu atdeva Mairim, kas likās pamatoti) tiesneša lēmuma?
, 2018-07-22 14:23, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Kāds tur Beljū? Tas pelmenis nevienu no top 10 kruizeriem nenoboksētu. Usikam tad jāsāk meklēt iespējas, lai cīnītos pret smagsvaru dūžiem un jostu turētājiem.
Beljū savulaik uzvarēja vienu Top bokseri ar tiesneša palīdzību! https://www.youtube.com/watch?v=W5v...
, 2018-07-22 14:36, pirms 6 gadiem
maģiskais rakstīja: Acīmredzami labāks Smiekli pašam nenāk? Pirmos raundus Mairis dominēja viennozīmīgi un bija pelnījis uzvaru, ja ne viena tiesneša nobīšanās, jo saprazdams, ka viņa dēļ var notikt,kas liels boksa pasaulē, pēdējā raundā piešķīra Usikam uzvaru, kas arī izšķīra cīņas galaiznākumu. tad nu jautājums, vai pārējie abi tiesneši bija lohi, ka atdeva Mairim uzvaru pēdējā raundā, vai nu šis viens reāli nobijās un nozaga Mairim uzvaru? Tas taču viss pēc cīņas tika apskatīts, izanalizēts, kā tagad var teikt, ka Usiks bija acīmredzami labāks, ja uzvarēja pēc strīdīga, pat nošmaukta ( jo pārējie pēdējo raundu atdeva Mairim, kas likās pamatoti) tiesneša lēmuma?
Piever acis, kad sapņo, praktiski neviens nekur pat neiepīkstējās par nozagtu uzvaru Mairim. Zini, kāpēc? Tāpēc, ka Usiks tiešām vinnēja.
, 2018-07-22 14:43, pirms 6 gadiem
Mazkuilis rakstīja: Beljū savulaik uzvarēja vienu Top bokseri ar tiesneša palīdzību! https://www.youtube.com/watch?v=W5vpuP34N0o&list=FL-rk1OY6CtqXyF9ZvZ5x98w&index=2&t=964s
Bože, pavisam vienos vārtos. Francūzis pret Briedi izskatījās labāk
, 2018-07-22 17:31, pirms 6 gadiem
maģiskais rakstīja: Acīmredzami labāks Smiekli pašam nenāk? Pirmos raundus Mairis dominēja viennozīmīgi un bija pelnījis uzvaru, ja ne viena tiesneša nobīšanās, jo saprazdams, ka viņa dēļ var notikt,kas liels boksa pasaulē, pēdējā raundā piešķīra Usikam uzvaru, kas arī izšķīra cīņas galaiznākumu. tad nu jautājums, vai pārējie abi tiesneši bija lohi, ka atdeva Mairim uzvaru pēdējā raundā, vai nu šis viens reāli nobijās un nozaga Mairim uzvaru? Tas taču viss pēc cīņas tika apskatīts, izanalizēts, kā tagad var teikt, ka Usiks bija acīmredzami labāks, ja uzvarēja pēc strīdīga, pat nošmaukta ( jo pārējie pēdējo raundu atdeva Mairim, kas likās pamatoti) tiesneša lēmuma?
Tu esi debīls!
Vairāk nav ko piebilst!
, 2018-07-22 17:42, pirms 6 gadiem
nu bija jau Usiks labāks tajā cīņā, pirmos 4 raundus Briedis, nākamos 8 Usiks. pelnīta uzvara ukrainim kurš Rīgā pat neparādīja savu labāko boksu. taču tā cīņa bija daudz līdzvērtīgāka un interesantāka par vakar redzēto. tur Gasijevam nebija ne mazāko izredžu, viņš arī pats atzina ka nekas nesanāca no cerētā. Usiks darbojās kā tāds ideāls un nenogurdināms mehānisms
, 2018-07-22 17:45, pirms 6 gadiem
Mazkuilis rakstīja: Beljū savulaik uzvarēja vienu Top bokseri ar tiesneša palīdzību! https://www.youtube.com/watch?v=W5vpuP34N0o&list=FL-rk1OY6CtqXyF9ZvZ5x98w&index=2&t=964s
Kuļikauskis Top bokseris? esmu izbrīnīts kā viņam izdevās vispār dabūt to cīņu ar Beljū
, 2018-07-22 17:48, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: nu bija jau Usiks labāks tajā cīņā, pirmos 4 raundus Briedis, nākamos 8 Usiks. pelnīta uzvara ukrainim kurš Rīgā pat neparādīja savu labāko boksu. taču tā cīņa bija daudz līdzvērtīgāka un interesantāka par vakar redzēto. tur Gasijevam nebija ne mazāko izredžu, viņš arī pats atzina ka nekas nesanāca no cerētā. Usiks darbojās kā tāds ideāls un nenogurdināms mehānisms
Ne viņš neparādīja, Bet Briedis viņam to neļāva izdarīt!
Rīgā līdzīgā cīņā Usiks izrādījās kripatiņu labāks...ja nebūtu Briedim traumas kas zin kā viss būtu beidzies
Protams tas ir profesionālais bokss un traumas ir tā sastdāvdaļa, tā bija Usika uzvara līdzīgā cīņā, neviss pārliecinoša uzvara
, 2018-07-22 17:54, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Kāds tur Beljū? Tas pelmenis nevienu no top 10 kruizeriem nenoboksētu. Usikam tad jāsāk meklēt iespējas, lai cīnītos pret smagsvaru dūžiem un jostu turētājiem.
Nu ja Beljū nenoraustīsies tad tā būs normāla""money fight""
Usiks kruizeros ir visu sasniedzis, tagad viņš ies pēc lielo piķi, tas ir vairāk kā skaidrs.
Bet nu ja tāda cīņa notiks īsti Beljū variantus neredzu
, 2018-07-22 18:38, pirms 6 gadiem
jurkoo rakstīja: Nu ja Beljū nenoraustīsies tad tā būs normāla""money fight""
Usiks kruizeros ir visu sasniedzis, tagad viņš ies pēc lielo piķi, tas ir vairāk kā skaidrs.
Bet nu ja tāda cīņa notiks īsti Beljū variantus neredzu
nenoraustījās par laimi... tātad mums būs iespēja redzēt šovu...
, 2018-07-22 18:46, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Kuļikauskis Top bokseris? esmu izbrīnīts kā viņam izdevās vispār dabūt to cīņu ar Beljū
Es taču jokoju par Kuļikauski! Viņš savā karjerā cīņas ir zaudējis vairāk, nekā uzvarējis!
, 2018-07-23 10:21, pirms 6 gadiem
Kuļikauskis nav slikts bet ar tādiem bifeļiem cīnīties, loģiski ka nav pa spēkam. ja čalis pieaugtu masā un dabūtu iznīcinošāku sitienu... žēl bija skatīties kā manu zemļaku dauza
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.