Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Džavadovs: "Kambalas tehniskie trūkumi smagsvaros nav nemaz tik svarīgi"

Rolands Eliņš

Džavadovs: "Kambalas tehniskie trūkumi smagsvaros nav nemaz tik svarīgi"
Zaurs Džavadovs. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas kikbokseris Zaurs Džavadovs pirms sestdien gaidāmā cīņu šova „LNK Fight Night 11” portālam Sportacentrs.com pastāstīja par savu WKN Eiropas čempiona titulcīņu pret slovāku Jozefu Kolodzeju, kā arī dalījās viedoklī par Kaspara Kambalas atgriešanās cīņu profesionālajā boksā.

„Man pašam sestdien būs cīņa, ko uzskatu par ļoti svarīgu savā karjerā, principā kā nākamo soli uz priekšu,” sacīja Latviju pārstāvošais azerbaidžānis Zaurs Džavadovs. „WKN (World Kickboxing Network) ir prestiža organizācija, tās vārds augstu kotējās cīņu sporta sabiedrībā, šī man būs pirmā cīņa par šīs organizācijas jostu, tāpēc vēlos uzreiz pierādīt sevi. Cik svarīgs man būs šis tituls, salīdzinājumā ar citiem panākumiem? Man komandā saka, ka šis nākamais līmenis manā karjerā.”

„Šis Eiropas čempiona tituls WKN šobrīd ir vakants, tāpēc viņi piedāvāja savu Slovākijas cīkstoni kā pretinieku – Jozefu Kolodzeju,” teica Džavadovs. „Zinu, ka it kā esmu favorīts, taču tāpat gatavojas ļoti rūpīgi. Mums būs piecu raundu cīņa, un ļoti ceru, ka izdosies piepildīt izvirzīto plānu.”

Džavadovs cīņu pret Kolodzeju aizvadīs sestdienas vakarā Arēnā Rīga, kur „LNK Fight Night 11” ietvaros bokseris Ričards Bolotņiks cīnīsies pret britu Patriku Mendī, bet bijušais basketbolists Kaspars Kambala piedzīvos savu atgriešanos profesionālā boksa ringā, sacenšoties ar mazpazīstamo baltkrievu Aļaksandru Ņahajčuku.

„Kambala Latvijai ir leģendārs sportists,” sacīja Džavadovs. „Viņš jau iepriekš, kad vēl bija basketbolists, aizvadīja profesionālā boksa cīņas Amerikā un guva vairākas uzvaras. Kambala izskatās ļoti labā fiziskajā formā, viņam arī būs lielas priekšrocības auguma un tā sauktā „reach” ziņā. Ja man būtu jāprognozē, teiktu, ka būs nokauts otrajā raundā.”

„Protams, skaidrs, ka Kambalas boksa tehnika nav stiprākā puse, tas ir loģiski, un viņa priekšrocības ir citas – augums un spēks. Taču, cik esmu redzējis, aizsardzībā Kambala rokas izmanto dabiski un instinktīvi, prot sevi pasargāt. Boksā smagsvaros tehniskie trūkumi arī nav nemaz tik svarīgi, daudzi iziet tieši uz spēku,” sacīja Džavadovs. „Kambalas sakarā arī nedomāju, ka tas ir īpaši nozīmīgi. Skaidrs, ka tagad viņš vairs par nekādām čempionu jostām necīnīsies, bet sarūpēt līdzjutējiem šovu un uzvarēt dažās savās cīņās – tas gan, visticamāk, sanāks.”

Arēnā Rīga sestdien notiekošais cīņu šovs svētdien būs pieejams ierakstā Sportacentrs.com TV kanālā.