Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Dortikoss sīvā cīņā pārspēj Masternaku un iekļūst Supersērijas pusfinālā

Rolands Eliņš

Dortikoss sīvā cīņā pārspēj Masternaku un iekļūst Supersērijas pusfinālā
Mateušs Masternaks un Juniers Dortikoss. Foto: WBSS

Orlando, ASV, aizvadīta Pasaules boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņa pirmā smagā svara kategorijā, un tajā kubietis Juniers Dortikoss ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspēja poļu bokseri Mateušu Masternaku. Šī ir tikai trešā cīņa Dortikosa karjerā, kurā viņš neuzvarēja ar nokautu. Supersērijas pusfinālā Dortikoss tiksies ar amerikāni Endrjū Tabiti.

Junieram Dortikosam (23-1, 21KOs) šī bija pirmā cīņa kopš pagājušās sezonas Supersērijas pusfināla pret Muratu Gasijevu. Bijušais WBA čempions Dortikoss šosezon Supersērijā bukmeikeru vērtējumā tiek uzskatīts par otru galveno favorītu aiz Maira Brieža, kuram savs ceturtdaļfināls paredzēts naktī uz 11. novembri.

Dortikosam šonakt Floridā neizdevās attaisnot savu iesaku kā Nokautu doktoram. Cīņā pret 31 gadu veco poli Mateušu Masternaku (44-4, 28 KOs) kubietis pēc pasīva pirmā raunda dominēja 3-4 nākamajos raundos. Dortikosa sitieni bija iespaidīgi ātri, viņš samērā brīvi tika pie precīziem sitieniem pa pretinieka korpusu, un vairākas reizes Masternakam nācās glābties, vienkārši cenšoties izturēt Dortikosa uzbrukumus.

Masternakam šajā cīņā lielākoties bija prognozēts ātrs nokauts un ļoti mazas cerības uz uzvaru, taču viņš, lai arī tika pie pārsistas pieres, izturēja un pat prata pārņemt iniciatīvu cīņas vidū. Masternaks aizvadīja ļoti labus 7.-9. raundus, kuros viņš prata sarūpēt pretiniekam nopietnas problēmas. Pēdējos raundos poļu bokseris turpināja tiekties uz uzvaru, meklējot caurumus Dortikosa aizsardzībā, taču kubietis atguva kontroli pār cīņas gaitu un novadīja to līdz uzvarai 12 raundos.

Dortikoss pēc punktiem guva vienbalsīgu uzvaru (116:112, 115:113, 115:113), kas viņam ir tikai otrā karjerā, kas gūta bez pretinieka nokautēšanas. Supersērijas pusfinālā Dortikoss sacentīsies ar amerikāni Endrjū Tabiti. Otra pusfināla dalībnieki noskaidrosies Maira Brieža un vācieša Noela Gevora cīņā, kuras uzvarētājs vēlāk sacentīsies ar Kšištofa Glovacka un Maksima Vlasova dueļa uzvarētāju. Šīs abas cīņas norisināsies Čikāgā.