Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Čisora ar strīdīgu tiesneša lēmumu sestajā raundā pieveic Skotu

Čisora ar strīdīgu tiesneša lēmumu sestajā raundā pieveic Skotu
Dereks Čisora
Foto: PA Wire/Scanpix

Sestdienas vakarā Vemblija stadionā Londonā diezgan strīdīgu uzvaru izcīnīja bijušais titula pretendents, Zimbabvē dzimušais brits Dereks Čisora (17-4, 11KO), kurš sestajā raundā ar nokautu pieveica līdz tam nezaudējušo amerikāni Maliku Skotu (35-1-1, 12KO).

Cīņas pirmā puse aizritēja līdzvērtīgā cīņā un izteikta pārsvara nebija nevienam no bokseriem. Visticamāk, pēc piektā raunda Skotam bija minimāls pārsvars, tomēr sestajā tam vairs nebija nozīmes – raunda izskaņā pēc Čisoras sitiena no labās Skots nokrita uz viena ceļgala un tiesnesis sāka atskaitīt nokdaunu. Tā laikā amerikānis smaidīja un brīdī, kad tiesnesis jau bija aizskatījis jau līdz deviņi, Skots beidzot piecēlās kājās, taču tiesnesis negaidīti apturēja cīņu.

Skots par to bija nelielā neizpratnē, taču būtiski neprotestēja, toties viņa sekundanti to darīja gan. Lai arī tiesnesim, protams, bija visas tiesības apturēt cīņu, šķiet, šoreiz viņš tomēr pārsteidzās. Čisoram uzvara ar nokautu sestajā raundā.

Pēc cīņas Čisora, kuram šis bija otrais panākums pēc kārtas un otrais pēdējās sešās cīņās, paziņoja, ka grib aizvadīt revanša cīņu ar WBC čempionu Vitāliju Kļičko, kuram zaudēja 2012.gada februārī pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-21 12:41, pirms 11 gadiem
Sviests, ne bokss bija! Kas notiek ar boksu...?!
, 2013-07-21 12:49, pirms 11 gadiem
Nu kapec tik tendenciozi raksti jataisa? Skots pats atzist, ka zaaaudejis godiga cina:

Scott: "I'm a professional. I gave myself an 8 count, and got up in time. I beat the count, but we're not going to turn this into a thing where we talk about the count. Dereck beat me in a fair fight."

Dereck Chisora v Malik Scott | Live Boxing...
, 2013-07-21 16:05, pirms 11 gadiem
egils1 rakstīja: Nu kapec tik tendenciozi raksti jataisa? Skots pats atzist, ka zaaaudejis godiga cina:

Scott: "I'm a professional. I gave myself an 8 count, and got up in time. I beat the count, but we're not going to turn this into a thing where we talk about the count. Dereck beat me in a fair fight."

http://www.boxnation.com/boxing-matches/dereck-chisora-v-malik-scott/
Tieši tas jau bija aizdomīgi, ka Skots necēla nekādas pretenzijas un uzreiz apsveica Čisoru ar uzvaru. Pasākums bija nopirkts un arī tiesnesis attiecīgi apturēja cīņu pirmajā izdevīgajā momentā. Sūdīgi ar boksu notiekas, tas ir viss, ko var pateikt.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.